Общински земеделски пътища

 • S
  Имат ли право общините да искат наем за общинските пътища, които се намират в комасираните ни земеделски масиви.. Моля ако някой знае нещо да го сподели...
 • K
  Пътищата не се чертаят независимо,че се работят.Ако се начертаят излизат застъпвания.Всеки път си има номер.Пътищата ги има на картите може да не се използват,но ги има.Нямат право да ви искат наем за път,тъй като пътят е народно благо.
 • G
  По принцип сте прави - общините нямат право да вземат наем за пътищата, като такива, но всеки път по принцип си има кадастрален номер както и всеки поземлен имот и собственност на този имот е общината и ако Вие (то и аз съм така) сте разорали и очертали този път това че общината Ви иска наем за него е най-малкото което може да направи, защото също така може да предяви иск, че сме го разорали което по закон е забранено и че го обработваме без правно основание което по закон също подлежим на санкция. Виж ако пътя си е там, не е очертан по СЕПП никой не може да Ви иска наем за това че ползвате пътя като такъв.
 • L
  Общините нямат право да вземат наем или такси за общинските пътища независимо от това, каква категория са те!
 • N
  Нямат база за сега.
 • S
  Община Кубрат, Разградско изпрати писма до всички земеделски производители и арендатори с препоръка да заплатят по 30 лв/декар, пътищата които попадат в масивите. След като пътищата са публична общинска собственост на каква база искат този наем ?
 • S
  За тези пътища наем за сега няма. След като доказваш с документи (арендни или наемни договори)правото на ползване на земята която обработваш, и нямаш декари в повече,не могат да те задължат да заплащаш .
 • N
  Поне на тоя етап нямат право да искат наем за пътищата.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

D

Прехвърляне на земя

Agroplus: Може

497 1
M

Конна база - регистрация на животновъден обект

Здравейте, Във връзка с обект конна база, в процес на строеж, се интересувам какво тря...

105 0
S

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

690 2
D

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

706 9
А

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

425 1