Проблем с крава след отелване

 • N
  Колеги нуждая се от съвет от 20 г. гледам крави но до сега не ми сее случвало това една от кравите ми след отелването започна да си искарва влагалището навън шихмея стоя така месец не помага .Някой има ли опит по този въпрос дайте съвет.Знам че най лесният начин е касапина но просто животното не е за разсипване .Дайте съвет.
 • N
  Благодаря за съвета на Ради надявам се и при мен нещата да се получат
 • R
  Ще дам съвет от опит.Имам три крави на които им изпада матката. Стъписването пред проблема при мен беше само при първия случай. След връщането на матката извикваш ветиринарния лекар и той я зашива. Няма да обяснявам как я зашива докторите знаят много добре. След седмица би следвало физиологически да се е свила, ако не е се задържа шева доколкото е необходимо. При поставянето на свещи се разшива или развързва, зависи как е направен шева, и след това наново се зашива. Профилактично, знаейки коя крава има този проблем викам ветиринаря при раждането и след това я зашивам. При тези крави нямам някакви негативни последствия, нещо повече двете от тях редовно се заплождат след това и всяка година имам теле от тях. Успех!
 • N
  Правен и е преглед доктора каза че няма проблем няма и изтечения нито миризма но за по сигурно и направихме и вагинална промивка с метрикюр а днес сутринта отново я зашихме ще видим какво ще се получи.
 • D
  хроничното изпадане на влагалището е проблем при бременни животни.както е написано за вашата крава проблемите са настъпили след раждането-или още тогава е изпаднала част от матката или е имало травматично увреждане на самата матка или влагалището.това създава некомфортно състояние за животното придружено с намаляне на млякото,слабеене,изкривяване на гръбнака,наличие на изтечения и миризма от половите органи и други подобни.необходим е един добър вагинален и ректален преглед на животното и ако има структурни увреждания,колкото и да ви е мила ще отиде за клане,ако няма изменения ветеринарния лекар може да предприеме лечебно стабилизиране на състоянието и.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Санкционират

Иван: трябва до 30.09.2020. продажба и тези 3 животни не трябва да си ги подавал за субсидии

78 1

ЖИВОТНОВЪДНАТА МАФИЯ / лъжите на пишман "животновъдите".

Ако търсите работа във ферма /животновъдство, бягаите далече от тая обява: "Търся 1 или 2...

204 0

Фолио и мрежа за балиране

dipl.eng.Yordanka Nacheva: Здравейте г-жо Петрова Ние ПОЛИФОЛ ЕООД предлагаме мрежа и фолио за балиране Продуктите...

58 1

Проблем със влизането на скоростите на ЮМЗ 6-Л

Тодор: Най вероятно съединителя да не ти отделя добре

83 1

Българско сиво говедо

Kris1973: Ако някой може да помогне Благодаря.

187 1