Кастрация на коне

 • D
  Бих искал да споделите на каква възраст е наи хубаво да се кастрират конете, \r\nи защо е така. Трябва да кастрирам един кон и бих искал да знам кога е наи добре да се направи това. \r\n\r\n\r\nМоля едмата тема да бъде изтрита поради слаб нет сам публикувал две еднакви
 • L
  Споделям мнението, че ако с мъжки кон се работи, било за езда, било като впрегатен ако не е скопен може да бъде опасен. При наличието на разпасана кобила това е често наблюдавано. Характера на животното също оказва влияние. И затова собственика може да прецени най-добре. Но имай те предвид, ако коня започне да участва в копулация това може значително да промени характера му и то не в добра посока. За това на както казаха колеги по-рано на 3 след наличие на 2 тестиса в тестикуларните торби и в никакъв случай да не запложда преди това.
 • A
  e kolega za6to 6tego gleda6 toq kon kato 6tego kastrira6 sporred men nqma smisal nee hubavo(primerno ako tewe te kastrirat nqma datie priqtno)izvinqvam se za na4ina po dumitemi no edno jivotno e kato 4ovek kakto kazva kolegata karai sigo na jrebec Радко, ако и ти загубиш близък, заради това, че жрец е надушил разгонена кобила, май ще си промениш мнението. Щом мъжко животно не се използва за разплод, се кастрира, за да няма пострадали от тестостерона.
 • D
  Кастрирай го след третата година,освен че ще се успокои ще направи и по-масивна крупа(задница),което ще го направи по-силен.А конят работи със задницата.Не слушай колегите щом не е добър за разплод-кастрирай го.Въпреки че има и много спокойни жребци,това зависи само от твоето отношение и колко работиш с коня .Кастрати има във всички състезания,някои печелят,други не така че това си е твое решение. Благодаря за съветите.
 • T
  Кастрирай го след третата година,освен че ще се успокои ще направи и по-масивна крупа(задница),което ще го направи по-силен.А конят работи със задницата.Не слушай колегите щом не е добър за разплод-кастрирай го.Въпреки че има и много спокойни жребци,това зависи само от твоето отношение и колко работиш с коня .Кастрати има във всички състезания,някои печелят,други не така че това си е твое решение.
 • D
  e kolega za6to 6tego gleda6 toq kon kato 6tego kastrira6 sporred men nqma smisal nee hubavo(primerno ako tewe te kastrirat nqma datie priqtno)izvinqvam se za na4ina po dumitemi no edno jivotno e kato 4ovek kakto kazva kolegata karai sigo na jrebec Е колега то ако всеко животно е като човека дали щяха да се колят прасета телета а и марулята сигорно не и е хубаво като става на салата. Искам животното да е кротко и да не буиства като види други коне особено пролетно време.
 • R
  e kolega za6to 6tego gleda6 toq kon kato 6tego kastrira6 sporred men nqma smisal nee hubavo(primerno ako tewe te kastrirat nqma datie priqtno)izvinqvam se za na4ina po dumitemi no edno jivotno e kato 4ovek kakto kazva kolegata karai sigo na jrebec
 • D
  Ако не ти прави проблем защо ще го кастрираш?Ползвай го жребец ,силата му е друга в сравнение с кастрата албена му е друг , аз имам жребец 7 год. кара го и малкия ми син.Имам и кобила и ги карам на чифт без проблем.Така че пак ти казвам ако е кротък карай го жребец.
 • A
  След навършване на 3-тата година когато спусне и двата тестиса!!!
 • D
  Значи наи рано след третата година трябва да го кастрирам. Питах познати а те ми казваха че може да се кастрира и на втората година. Благодаря за саветите.
 • D
  След 5-та година при напълно завършен растеж.И ако си му собственик не участвай при кастрацията за да не си патиш после.
 • D
  По-млади от 3 год .възраст спира растежа им-тестисите отделят хормони които го стимулират.провери дали и двата тестиса са изпаднали в семенната торбичка,кастрацията на такива крипторхиди е доста сложна и да не забравиш 20 дни преди кастрацията да го ваксинираш срещу тетанус.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

K

Ферма за охлюви

Vili nikolova: Един приятел има ферма и засега е доволен от печалбата

355 2
С

Ентомофагия

Здравейте! Замисляли ли сте се някога относно това какво ще ядем след 10-15 години? Или с...

279 0
M

Изкупуване на охлюви за реализация в чужбина

Здравейте! Нов съм във форума и като цяло отскоро обмислям идеята да се занимавам с не6т...

1590 0
H

Как да създам ферма за охлюви

proba: Здравейте интересува ме как мога да започна да се занимавам с охлюви.разбрах че едно от на...

1839 3
N

Начинаещ охлювъд

Ivanov_i_brat_my: Разумния човек не се интересува дали в страната има пазар, а дали той може да си продаде п...

7310 1