Проблеми с фонд земеделие и отказ за плащания

 • F
  здр на всички колеги които имат проблеми сас фонд земеделие и отказ за плащане свързани сас програмите ,имам чуството че тези експерти неса там дани помагат а дани санкционират и да сме длъжници цял живот ,та нали те вземат заплати от нашите данаци и са държавни служители,искам дасе се свържа сас пострадали колеги,и да водим делата групово така имаме по вече шанс няма дасе отказва ме такаче които го интересува това са номерата ми 0898505139-и 0887767752
 • P
  В крайна сметка как трябва да се процедира? Хващаш заповедта и жалбата и директно в съда ли? Нещо не схванах, моля който еминал този път да сподели.!!!!
 • F
  здр отново несе отказвайте щесе борим докрай,защото и фонда имат пропоски и закони които трябва дасе сменят .във РРАто теса на боноси и колкото повече отрежат нали ви е ясно,във Хасково например обичат да похапват ШАРАНИ и няма пробле ми минаваш ,такаче като отивате да си подавате докоментите неходете с празни ръце,така стават нещата в България за жалост опитваш се да работиш а те гледат как дате смачкат защо питам аз не минават на проверка август давидят кой с какво се занимава и какво сее,а идват декември и търсят домати например.такаче предлагам една обща жалба от всички пострадали и ако нени обърнат внимание в БГ продължава ме в европейския съд,успех на всички и нека да подържаме връзка.
 • K
  И аз тръгнах по този път човече,но пак казвам министъра забавя отговора и не си ли подал жалбата както описах в по-горното ми мнение,ще получиш отказ от съда. Мълчанието на министъра се смята за ОТКАЗ и трябва да си търсиш правата в съда,а не да чакаш отговор. Мой съвег ПОДАВАЙ ВЕДНАГА ЖАЛБА В СЪДА,ЗАЩОТО МОЖЕ ЖАЛБАТА ДА ТИ СЕ БАВИ В ДЕЛОВОДСТВОТО НА МИНИСТЕРСТВОТО,А СРОКА ТЕЧЕ КОГАТО СТИГНЕ ПРИ МИНИСТЪРА. Не знам какви са ти адвокатите,ама и моя научи за това решение на ВАС,чак когато ни върнаха отговор от АС и вече беше късно. Министъра ми отговори след два месеца и половина,че може да обжалвам в съда,ама в АС ми казаха че е късно и не е трябвало да чакам отговора на министъра. Точно по тази причина аз ИЗГОРЕХ. Сега чакам ако се смилят от ВАС да ми разрешат да тръгне жалбата,ама на дали ДЕИСТВАЙ ПРИЯТЕЛЮ,НЯМАШ ВРЕМЕ.
 • G
  Изхода е жалба до министъра на "храните", от там като получиш отказ в съда тъй като вече имаш отказ най-вероятно... Аз съм тръгнал по този път с 2ма адвокати....
 • M
  E това не е ли парадокс ? Как можеш да ги съдиш, ако нямаш ясен и категоричен отказ в писменна форма, все пак трябва да имаш офицялен документ за да се заведе дело.
 • K
  Ще ги осъдиш ама друг път.Според закона,ако до 14 дни не получиш отговор на жалбата от министерството,започва да тече 14 дневен срок да подадеш жалба в Административния съд,иначе си изпуснал срока. Така и аз чаках отговор от министъра/идиот/ и той явно съвсем умишлено ми отговори с НЕ и да си търся правата в АС. Да ама в АС отговориха /късно чадо/ и сега жалбата е във ВАС,но адвоката ми каза,че вероятно отговора ще е същия. За сведение,баща ми си подаде жалбата директнто в АС и вече веднъж ходи на дело. Та така,те такива убавци мошеници ни управляват. А дано ти върже колега,радвам се на всеки осъдил ДФЗ.
 • M
  При мен случеят е следния: 100 декара декларирам към основните си, като пасища и ливади. До момента на са заявявани и описвани от никого и попадат в недупостим слой, въпреки че на тях няма нито един храст а само 2 вековни дъба. Имота е ползван за пасище, но тъй като тревата е издивяла, на места има "високи треви", повтарям НА МЕСТА, именно заради тези места е орязан целия имот и съответно субсидията. Пустах жалба, ходих и до министерството и обласната служба, но нищо, най вероятно жалбата няма да бъде уважена. Снимките "експертите ги правили юни месец. Хайде сетете се колко "високи треви" са останали при тази сушава година до края на ноември, когато приключи пасищния сезон, при полужение че там пасяха и 60 броя биволи. Апропо, от министерството, казаха /гледайки имота от сателитни снимки/, че е достоен за субсидиране. Аз също не искам да оставя нещата така и съм готов да ги съдя. Наистина би било добре да сме повече такива колеги, и ако е възможно да се заведе общо дело, чувах че миналата година има фермери които са постигнали справедливост в съда.
 • H
  Опа!!! Нещо май много станахме. Навсякъде се говори за масово отказване на втори транш и връщане на първия. Ако потърпевшите бяхме единици - добре, ама напоследък зачестиха случаите и то главно на тези, които са подписали договори през 2009. Едва ли е случайност. Съгласна съм за групово дело, поради факта, че наистина има проблем. Системата не работи въобще или не работи в интерес на бенефициентите, има нещо объркано. Да не забравяме само, че ние земеделските производители, сме работодатели на служителите на ДФЗ, от нас зависят заплатите им, от нас зависи съществуването на тази институция, както и усвояването на средствата по фондовете, което пък е от общ интерес. Много е чудно защо ДФЗ не защитават този общ интерес поне. Представяте ли си ако 200 000 фермери решат да прекратят дейността си поради всички тези неуредици, защото аз със едно задължение от 30 бона няма как да продължа? Луда работа!
 • F
  zashto anonimna tova sa li4nite mitel nomera zvanete i shte se uverite
 • A
  fermer22386.......... името е доста инкогнито..........просто не промивайте мозъци с анонимност, а ако нещо искате да споделите се регистрирайте
 • K
  Какво да ти кажа колега и аз имам проблем от 2011г. и няма оправия и по съдилищата. На кратко ще ти кажа моите неволи. Заявени площи,ливади окосени в срок и прибрано сеното. При заяваването попадат в допустимиая слой,в последствие правят снимки на 10 юли,когато имам забрана за косене защото площите са по Натура 2000 и ми ги пишат недопустимиИ то ме натресоха с 60% та имам и глоба.. В момента жалбата ми е във ВАС и дело не може още да тръгне. Експертите ли са келави,мафиятя ли ни управлява не знам,ама направо не ми се заниман„ва вече със земеделие. тел.ми е 0888948546 Вече ми е ясно всичко за съдилищата,защото и там има врътка и министъра ме изклати,като ми забави отговора на една жалба до него. Бахти и държавата и управниците.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Българско Сиво Говедо и Сиво искърско говедо

Здравейте имам няколко въпроса и ако някой знае ще съм благодарен да сподели информация. О...

38 0

Субсидия

Здравейте, някой може ли да ми каже, ще има ли фирми за продаване на орехи и да ми каже ко...

160 0

МЯРКА 11

Има ли информация за плащанията по мярка 11 за кампания 2019г ? По индикативния график...

236 0

oбвързано подпомагане

Колеги, на много от нас бяха намалени плащанията, знае ли се дали ще бъдат изплатени и ког...

106 0

Овце и кози

Боре Бомбата: Трябва ти бюджет около 30 - 40 бона, 1 - во трябва да се осигуряваш като фермер 1 2 години...

181 1