Мярка за потягане на обори

 • M
  Здравейте колеги, запознати ли сте дали има мярка по която да кандидатствам за па потегна обора си, и ако има каква са условиятоа за кандидатстване.
 • G
  И аз стигнах до този извод - ако искам да съм изряден реконструкцята със собствени средства и труд ми излиза доста по-евтино от колкото да наема строителна фирма и да реализирам проект - жалко въпреки, че разбирам оговорността която фермерите носим за усвояването на Евро средствата няма как....
 • bravo .sega spesti pari i prodajavai i niama da te boli glavata.
 • M
  При мен полужението 1 година по-късно е следното: Със спестяванията които имах и парите от агнета и млякото обора е почти оправен. Трябват ми още около 10-15 000 и всичко ще е така както го искам и както трябва да бъде. Не съм кандидатствал по никакви програми, смятам че е губене на време а и бюрокрацията и корупцията са огромни. Нищо не се е променило колкото и правителства да минат.
 • G
  А какво е положението 1 година по-късно - какво стана с проекта
 • M
  Благодаря за пожеланието на анонимния, Ники имам всичко необходимо като документация на обора.
 • mnogo si naiven .s faktyri i dokymenti samo nervi i glavobolia.za proekt da ne govorim.dokato stane gotov moje da ti padne obora .sistemata e tolkova mydna 4e ot sega te sajaliavam.zapriatai rakavi i zapo4vai sam .ne gybi vreme i si spesti nervite.firmite derat baz noj.jelaia ti yspex.
 • N
  Междодругото имаш ли план,нотариален акт,скица,документ за търпимост и т.н. на този обор?
 • N
  Метсанат, шопите сме инат голям и трябва да опитаме от всичко.
 • M
  С бюрокращина съм се сблъсквал колкото щеш, един обор ми го прехвърляха година и половина, в крайна сметка като компенсация за загубеното време и пари получих и земеделска земя на доста добра цена.Може и да съм наистина наивен, но по скоро смятам че съм упорит.Ясно ми е че е почти невъзможно, просот не ми е в стила да се предам преди да съм почнал. Разбирам ги колегите и най-вече чета"между редовете", направил съм си заключенията сам за себе си.
 • Колегите искат да ти подскажат,че ако направиш ремонтите по проект то тогава ще трябват планове за реконструкция/пари/,количествено стойностни сметки/пари/,фирма имаща лиценз за такива ремонти/пари/ и в крайна сметка проверяващи на които в очите ти си потенциален крадец искащ да ощипе нещо от ЕС. От въпросите и мненията които изразяваш,виждам че си твърде наивен меко казано,но за да порастнеш ти трябва време. Ти явно не си се срещал с тъпата действителност. Според мен не се изживявай на еврофермер и влагай пари колкото можеш да отделиш от собствения бюджет.По време на криза най се печели,но и най се губи.
 • M
  аз не искам да се възползвам корисно от такива пари, няма проблем,ще си викна легитимно фирма с майсторите и която да ми издаде необходимите фактури, въпроса е дали обаче наистина отпускат пари по тази линия.
 • N
  И един прозорец да трябва да сложиш ,то трябва да е закупен от фирма с фактура.Майсторите също трябва да са фирма и да дадат фактура.всеки един разход трябва да има истински документ защото всичко се проверява.
 • A
  Мдаааааа-ми то си е за неразбиране,жоро. Прав си, разбира се. Миииии то ще е сигурно щото моите животни не дават мляко [:namigvane:]
 • M
  При мен не става внъпрос за строителство, просто искам да оправя покрива и пода на обора, да го остакля и евентуално нова мазилка-нищо повече.
 • G
  Адриана не те разбрах "2. Да продължи приема на заявления за подпомагане за инвестиции по Мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства” от ПРСР, за които са определени гарантирани бюджети, съгласно чл. 25, ал.1 от Наредба № 8, а именно: б) за привеждане на съществуващите преди 01.01.2008 г. животновъдни стопанства от сектор „Мляко” в съответствие с изискванията на стандартите на Общността;" Според мен имено проекти от Сектор Мляко се приемат т.е те не са спрени според мен

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

D

Прехвърляне на земя

Agroplus: Може

454 2
M

Конна база - регистрация на животновъден обект

Здравейте, Във връзка с обект конна база, в процес на строеж, се интересувам какво тря...

104 0
S

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

686 2
D

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

705 9
А

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

423 1