Правителството падна... а сега на къде ?!

 • F
  Колеги, гледайки случващото се през последните дни все повече започвам да се притеснявам.\r\nОт една страна текущото правителство правеше много грешки и грешни политики, но от друга все пак се решаваха някои проблеми.\r\nПо-притеснителното за нашия сектор е че в момента няма правителство, което означава, че не могат да бъдат вземани решения мисля, че и по ПРСР няма да се одобряват проекти, от което пак ние губим. \r\nНе знам така като гледам в нашия сектор до изборите и след това няколко месеца... общо според мен около 7-8 нищо няма да се случва. \r\nВие как мислите по въпроса ?
 • е
  Здравейте колеги както вървят нещата май трябва да се намесим ние производителите и плащащите заплатите на тези в София хрантутници . Време е да въведем АНКЛАВА и за нашия парламент докато не направят изборния кодекс с новите правила ама и ни е да сме със сопите отвън и да ги чакаме и никакво излизане Да ги затворим в парламента всички и правителство нов и стар перзидент и всички депутати и докато не излезнат пред народа с нещо наистина стойностно като закон за изборите и бюджет никакво излизане от там На времето така са избрали папа в Рим и мирът се е възставнови но иска сопите да се аотвън и народа да ги държи в парламента докато не си заслужат заплатите и охраните дето ги имат
 • D
  Исканията ни не трябва да са такева че да обслужват само нашия бранш-той не е и не трябва да бъде държава в държавата.
 • H
  За да влезнеш подготвен в бъдещето,трябва да си добре запознат с миналото. За 4години,никой не може да оправи 20-годишен бардак.Важното е,че всички признават,а то се и вижда,че нещо се прави.А на монополите не може да посегне без да си е подготвил почвата за това.Подкрепям написаното по-горе;от всичкото зло,да изберем най-малкото.ГЕРБ
 • V
  Колеги, хайде да успокоим малко топката както се казва!Правителството на ГЕРБ падна благодарение на собствената си политика и с това светът не свършва. Правителства идват и си отиват и това си е съвсем закономерна практика.Място за правене на трагедии няма, вайкането по миналото не знам да е помогнало на някого, така, че продължаваме напред!Явно досегашния политически модел, вече не сработва и е необходима промяна.Промените винаги са свързани със известни сътресения, но ако искаме утрешния ден да е по-добър от днешния, по добре е навреме да се вземем в ръце и с разум да пристъпим към решаването на проблемите.Като първа стъпка, трябва най-напред да си изясним какво искаме, кои наши искания са приоритетни и да се насочим към тяхното изпълнение.Много е важно за нашия бранш, точно сега да не се конфронтираме, да се държим заедно и де се обединим около искания, обединяващи желанията на болшинството от нас.
 • D
  До като не се изметът всички участвали в управлението на държавата до сега-на чело с идола ви Бойко, нищо не може да се промени.Както гласи една поговорка-нов бардак със стари...........не се прави.
 • F
  Не колежке, идеята е просто обикновените хора да имат пряк контрол върху народните представители и първото което на мен ми идва на ум е : Да приемем, че остава досегашният модел на управление но изменен като в парламента има само народни представители от една партия, като всеки народен представител, който е избран от съответния район трябва да ходи примерно на всеки три месеца в избирателният си район, където да участва на гражданско събрание. Там да се дават мнения предложения и препоръки и ако няма развитие или въпросния народен представител не си изпълнява задълженията гражданите делегати да могат да го освободят и на негово място да бъде поставен нов човек, по-кадърен, който да му заеме мястото. Делегатите за това три месечно събрание да са примерно 100 човека от областта от която е народния представител и да се избират на общо събрание от обикновените хора. Това е за прекия контрол на гражданите върху изпълнителната власт. Освен това във всички комисии, регулатори и други да има поне 50% участие на обикновени граждани пак избрани по горепосочения метод.
 • K
  Велико народно събрание , нова конституция нов модел на управление. . хммм доообре, но идеята за още 23 години преход не ми допада
 • V
  Здравейте колеги, еми сега един от инициаторите на протеста го каза - Велико народно събрание , нова конституция нов модел на управление. Напълно съм съгласен с него. Борисов знае ,че никога маститите политици сраснали се със статуквото няма да се съгласят с промяна на системата. Най изненадани са в момента опозицията.При евентуална подкрепа от страна на ГЕРБ на исканията на протестиращите -Станишев , Костов , Доган и сие , няма да влязат в новият парламент. Всяка една криза е и шанс за ново начало. Нека се опитаме да помогнем на себе си , а и на отечесвото си в създалата се ситуация. Относно партия Обединени Земеделци; Костов така я е яхнал , че Ставрева даже не се вижда изпод него.
 • K
  Не съм очаквала да прочета такива мнения в този форум и отдъхвам с облекчение, че не съм единствената със "странно" мнение на фона на всичките ми познати, които не съм сигурна, че вече познавам или някога изобщо съм познавала. Подкрепям всички изказани мнения дотук, включително и коко88, само онази част с искането за велико народно събрание не я разбрах. Конституцията изобщо не ни е най-належащия проблем в момента.
 • K
  биг деат. А гледаж репортажи от вчера едни и същи,а в неделя гледа ли как една две кабеларки само излъчваха проетестите на които имаше толкова много народ навсякаде в страната и е нямало сблъсаци с полицията,в Варна полицаите ни посрешнаха пред офиса на енерго-про с свалени щитове.Протестите бяха цял ден,но нито БТВ нито Нова ги отразиха на живо,чак в новините ги пуснаха.В неделя на гости на Кеворк беше Цветанов това сигорно е било към 4-5часа следобед,моляте прегледай интервюто и виж някаде споменават ли за протестите,говорят си подготвения сценарий,много смешно изглеждало отстрани. След това в новините сигорни си видял колко народ се беше събрал към обяд,ще ти помогна,5 сфетофара хора,друг път като някаде се случва нещо го излъчват веднага и се коментира,така че не ми говори за платени медии,всичките един цирк играят.
 • F
  И аз съм на мнение, че за всичко са виновни медиите. Ако трябва да бъда честен, наистина правителството направи не малко за нас - добро и лошо, но никой не е идеален. Доброто което аз съм видял (в сектор земеделие) е една отворена и прозрачна администрация в МЗХ . Както знаят повечето от вас съм председател на АРМПК (козевъдна асоциация) и във връзка с това ми се е налагало не малко пъти да работя с МЗХ (за подаване на становища, декларации, молби за засегнати интереси на членове на сдружението и др. подобни неща, които ми влизат в задълженията) трябва да призная, че моментално се решаваха проблемите (неизплатени субсидии, застъпвания, грешни проверки и др.) въпреки, че ние не сме голяма асоциация и не сме "фактор" в животновъдството нито сме приближени на властта. Винаги са ни отговаряли много преди срока, като е обръщано внимание и са вземани конкретни спешни мерки. Наистина трябва да се признае и "отпушването" на ПРСР, както и създаването на гаранционния фонд. Това е добрата страна. Разбира се имаше и много слаби моменти в управлението и то по-често от некомпетентността на някои чиновници. Ние българите сме свикнали винаги да плюем и да търсим само негативите, но помислете реално (поне за себе си) и направете една равносметка... Като се замисля, наистина за момента са без алтернатива, аз не искам да избирам Станишев или Доган или Костов. За всички е ясно, че всичките тези случки от вчера са режисирани, но защо трябваше да става така, защо накрая трябва пак народа да страда. Все си мисля, че нещата ще се оправят, но от скоро взех да се замислям и за емиграция... Не съм партиен и не съм пристрастен, това са моите размисли по темата моля не ме нападайте.
 • K
  Държите партията здраво,те нали парите за изборите са вече при вас. Това,че месец-два ще ни оправлява който хване,няма да го оседтим кой знае колко,до досега колко се изредиха,стига на следващите избори да има някакви промени.Знам,че чакате изборите с нетарпение,взехте парите от партийната субсидия и още кои знае от какво,другите партии също са получили субсидиите, сега на изборите ще се мерите кой повече пари има и кой ще превличе към него повече спонсори,за да има повече гласове. Тази практика трудно ще се спре,но кой знае може нещо да се случи преди това.
 • B
  А не се ли замисляте че Бойко започна да разпорежда проверки , и щеше да открие кирливите ризи на прежде-управляващи , и точно те платиха на лумпените и медиите да отразяват ! От вчера гледам едни и същи кадри по бтв и нова как 20 души хвърлят камъни , и как 3 пияни са ги били - тва ли е побоя ? Това ли уплаши Бойко ? Тая вечер 1000 души разкарват още 200 журналисти като мечкари мечка из София и занимват цялата нация и целят дестабилизация на страната и гледат да стане нещо за да има какво да умуват утре цял ден из медиите ! Голяма заслуга за подаването на оставката имат и медиите - постоянно негативи и негативи и насаждане на омраза и ся оле ма мале !
 • M
  Понеже много от хората забравиха какво беше предишното управление и какво направиха мога да ви кажа едно "НИЩО". Бил строял магистрали , ще строй ами защо да не стрий като е отворена мярката " Инфраструктура" защо да не се възползва от парите и да ги усвой. Защо мерките по ПРСР бяха затворени до преди да дойде ГЕРБ на власт. Колко от вас имаха проекти тогава и си стояха с месеци в кашоните и никой не ги поглеждаше? Колко земеделци си модернизираха стопанствата по мерките ? Колко станаха млади земеделци и взеха свежи пари ? Колко пъти прехвърляха пари от една мярка в друга която е по атрактивна само и само да се усвоят колкото се може повече пари ? Строял магистрали ще строи много ясно с тези пътища до къде ще стигнем. Тройната коалиция нямат 1 км асфалт. Колко народ се избиха с автомобилите си на път за лятната си почивка на морето? А сега да ти е кеф да идеш на море по тези пътища. Да не говорим за данъците който имаш избор и е 10%. Нали искаме ред искаме да сме правова държава. Без да си плащаш данъците няма как да стане. Нали искате по високи заплати и пенсии от къде да ги вземат без данъци. На Бойко му беше много лесно вдига заплатите и пенсиите с 50% и следващото правителство да се спасява както направи Станишев.Дълга на Милен Велчев за 2 млрд.лв кой го плати пак Борисов. А излишъка който имаше при разцвета на икономиката при управлението на тройната коалиция къде отиде ? Да не говорим колко милиона дефицит оставиха на това правителство. Който и завод да изреве , че не им плащат търсят решение и намират пари. А тройната коалиция какво направи с излишъка. Айде понеже сте забравили да ви питам дали знаете кои е собственик на фирмата "ОКТОПОД" обработваща милиони декари земя ? Не се сещате ли или не знаете естествено е , че това е Ахмед Доган. Член съм на ГЕРБ и всички хора който са покрай мен ще гласуваме отново за ГЕРБ , защото много хора са забравили какво да правили турците с нашите деди и нашите далечни роднини карани да убиват майка си и баща си . ГЕРБ С ТЕБ НИЕ СМЕ ПО СИЛНИ !!!
 • E
  Ако НС приеме оставката на Боико Борисов се подгответе за анархия в България,която няма да подмине нито земеделието,нито жижотновъдството.Старите мафиоти пак ще надигнат глави и по-дребните стопани пак ще духаме супата.Колеги на виждам,коя партия ,като доиде на власт ще милее за хората от по-бедното съсловие,коитос 4естен труд и лишения си изкарват хляба .За сега няма такава.Затова ви приканвам:НЕКА ИЗБЕРЕМ ПО-МАЛКОТО ЗЛО!

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Гъбарник

Цецо: Другото което искам да попитам е от една торба вярно ли е че излизат от 2 до 3 реколти

264 4

Кой трябва да се сигнализира за неидентифицираните животни?

Кой трябва да се сигнализира, за да се вземат навреме адекватни мерки, когато има неидент...

776 0

Държавата да поеме разходите за заплати и осигуровки, данъци

cenko: Като се замисля, наистина това са си чисто поемане на разходи за заплати и осигуровки ......

1712 2

Градушки - До 90 ст./дка такса ще плащат фермерите за противоградова защита!

htz180limited: Нищо догодина ще си платиш по 1 лв на декър (покрива няма да го плащаш.Покривите и бетонни...

2304 4

Не ви ли писна да ви крадат или ? Такса за градушките по 1 лв на дка

Uvas: Явно не! Щом седим и пасем, още издевателства ни трябват. Така е, като получаваме даром,...

2590 6