зеленчукарско обединение

 • V
  колеги, знаете ли някъде да има зеленчукарско обединение? какъв е реда на регистрация има ли преференции от държавата към момента?моля дайте координати. благодаря предварително!
 • W
  Мойте теми не са зеленчукарски
 • V
  КАКЪВ КЕФ БЕ ВАЛЕНТИНЕ, КВО КАТО ЧЕТЕШ И КВО КАТО СИ БИЛ ПРАВ ПРЕДИ ДЕН МЕСЕЦ ГОДИНА ДЕСИТИЛЕТИЯ, САМО ТИ И АЗ СИ ЧЕТЕМ ЗЕЛЕНЧУКАРСКИТЕ ТЕМИ, ПЪК И КВИ ПАТРИОТИ СМЕ НИЕ-КИБЕРПАТРИОТИ
 • W
  Верно е голям кеф да четеш кво си написал преди години......!Дончев и да четат няма кой да разбира!Честност и патриотизъм трябва в тая държава,не само лакомия,да натрупаш та да има и децата на децата ти да живеят!Ам те ако имат всичко наготово за кво им е да живея тогава,какъв ще им е стимула!Честни и патриотични хора требе тука!Другото само ще дойде!
 • V
  ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ТЕМА, ИМА МНОГО НЕЩА В НЕЯ. САМО ЗЕЛЕНЧУКОПРОИЗВОДИТЕЛИ НЯМА!
 • V
  тя да не е в нелегалност,не сме я чували пък и не помня да е направила нещо за нас.а ти?
 • значи асоциацията си е национална и е в софия,председателят е от нови пазар,има много други подробности,за които е трудно да пиша,ако искаш да се чуем на скайп gregori7101011
 • V
  приятелю,колега,няма такова нещо национална асоциация на зеленчукопроизводителите от Нови Пазар.тази асоциация или е национална или на зеленчукопроизводителите от нови пазар.като се има предвид, че е второто е или семейна или в най-добрия случай регионална,ама се съмнявам.щял немеца да купува дини и корнишони-само това ли са зеленчуците които произвеждаме.та ние хранехме бившия сив с домати пиперки,зеле и малоумници които днес са министри.трябва ни НАЦИОНАЛНА със регионални звена,които да не гледат само една култура, а да са за всичко да обменят опит да преговарят,да посредничат нещата да се случват и веднъж да вдигнат грамотна стачка,като се има предвид какви посерковци са ни политиците до втора няма да се стигне.но това става с много говорене.хората трябва да я искат тази организация да им се отворят очите,че имат нужда от такава.а не всеки с ЮМЗ-то и после ама няма пазар,ама няма цена,ама фалирахме.
 • значи съществува национална организация на зеленчукопроизводителите,председател е един агроном от нови пазар,той отглеждаше към 800дк зеленчуци,след това доведоха един немец,който щеше да изкупува корнишони идини,нашите не му се вързаха,и той отиде в южна българия.
 • V
  колега зеленчукар от хасково, по времето когато я пуснах тази тема имах голямо желание за създаване на някакво обединение ама не като на колегата от горна, а обединение,което да ни защитева.от европрограмите не чакай пари и помощ няма начин.тук в региона има 10-тина човека дето се мъчим да се занимаваме със зеленчуци, не че и зърно не произвеждаме ама пони е хак зеленчука, лошото е ,че с всяка година намаляваме.говорили сме за обединение,но от обединение на 10 човека ни файда.нито да искаш среща с министър, нито да удариш тъпана и общо взетонещата поугаснаха.аз съм ходил по европата и съм гледал с кеф какти обединения имат. ние и след 100 години няма да ги имаме,но поне можем да се опитаме.не знам дали червеите хранят света, но зеленчука ще спаси България.аз съм патриот и ми е много жал като гледам наши сънародници да ходят да се излагат да берат малини ягоди и зеле къде ли не все едно че сме малоумни и не можем да произвеждаме.та ние сме ги учили тия европейци на земеделие и зеленчукарство.а сега им слугуваме.та в тоя ред на мисли са ми болките.ако има една добра организация може д а се организира среща с министър или поне замесник, да се договорят някакви преференциида се въведе диференцирано заплащане на националните добавки.изобщо има база за развитие.пъки тоя плужек министъра който не го заплаши със стачка на него не му пуска парички като трябва ще изсипем едно две ремаркета домати по пътищата.иначе просто не става.говорете с колегите от региона,ако трябва направете една сбирка обсъдете проблемитехубаво ще е и от други региони да се включат.ако имате познати приятели от други региони дискутирайте с тях да се инициира някаква среща всеки ще помогне с каквото може.
 • в горна оряховица има сдружение,от 2006година,казва се градинар 2006,но освен че го регистрирахме от него никаква полза ,само ни събраха парите за дялово участие и председателката успя да прибере 14000лв субсидия за 20 декара овощна градина
 • Колега Дончев ! Аз , поне засега , не съм чувал за асоциация която отстоява правата на зеленчукопроизводители , овощари , или лозари ! Ако с твоите хора решите да правите нещо имате моята подкрепа и на поне още 20 човека от хасковско ! Познавам много зеленчукопроизводители които нямат достъп до интернет и с радост ще агитирам сред приятели а те сред своите приятели за един съюз ! Има някои мерки от ПРСР които подпомагат създаването на такива организации но в момента нямам време и техническа възможност да потърся ! Тъй като се занимавам и със зърнопроизводство обещавам че след края на сеитбената кампания ще поразтърся и ще дам повечко инфо ! Даже може да се разберем и да се срещнем да обменим опит и да обсъдим дали имаме някакъв шанс за развитие на идеята ! Аплодисменти за упоритостта с която се борите за едно развиващо се българско земеделие
 • V
  агенция на борсовите полети или нещо друго се крие зад абревиатурата. тази тема я бях забравил и сега като прочетох какви умнотиики съм пъсал преди повече от година се издигам в собствените си очи поне с две педи. впрочем тогава съм писал и със главни букви и запетаи ама нищо сега трябва да бързаме щот дянкито ще ни хване. та колеги от АБП какво се крие зад вас за какво се борите и какво сте постигнали, чии интереси защитавате? и какво ще направите за мен ако стана член на организацията ви, не че ми го предлагате.
 • АБП още съществува и развива доста успешна дейност.
 • V
  да приятелю, всичко което казваш е медец и масълце върху препечена филиика(баба ми разбираше от вкуснотиики)само че аз за не знам кои път питам какво направи организацията за мен през миналата година или айде по миналата ако щеш и имаш повече заслуги.НИЩО.затова БЪЛГАРИЯ е на това дередже, щот ей такива организации нищо не правят.как не се сетихте да ритнете когато ония михлюзи вдигнаха осигурителния праг, как не се сетихте да ритнете като въвеждаха данък върху печалбата,(не че такава има)върху земеделските дейности. и защо не ритнахте като писаха наредбите за субсидиите да будат на декар. а не на култура защото зърнопроизводителите са и при вас нали)))))))) а те са с много декари с малко разходи на декар и живеят от субсидиите е как да ви вярва човек? та той трябва да е ням и глух и сляп, а ако е и луд -бомба) изобщо и вие сте едни организации и синдикати дет никъде ви няма що не ритате против гмо-културите,или срещу неконтролируемия внос на зеленчуци и плодове от турция и македония щот ви изнася. в тази държава трябва да има обединение ама не да е хилаво и всеки да го дърпа накъдето реши а в устава му ясно и точно да пише че ще вдига бунтове ако трябва за да защити интересите си. а то животновъдите не можаха да се съберат 100 човека и разделени на 20 лагера тютюнджиите ако не са 20 големи из равнината нямаше да ги чуят,лозари и овощари изобщо ги няма зеленчукарите се тровят един друг с идея даси вземат пазарите и единствените дето устискват и макар да не съм съгласен с тях им признавам че си знаят интереса. зърнопроизводителите са ДПС на земеделието в българия.всички останали умират и когато са с единият крак оттатък ще се сетят че могат и да искат и защитават исканията си , но до тогава има още няколко години.
 • [angry] [:duel:] Земеделците просто трябва да хвърлят шпагите и да престанат да наливат вода в червени и сини воденици - че и във всички които са се нароили напоследък.Още е нужно,да престанем да мислим кой ще ни оглави, щото това било важно.ВЕЛИКИЯ АПОСТОЛ ЛЕВСКИ е казал ...защо ние цар,нали си имаме султан ...по принцип без водач не може,историята ни учи,че когато посоката е вярна /става дума за проспиритета на българското земеделие/водачите трябва да следват посоката и да бъдат следвани докато ни водят без да я променят.Това са правила,доказани от историята,изградени от личности ангажирали се с обществена работа.Партията или съюза на еди кой си лидер,са с проспиритет до като той сгреши или просто до като го има и после какво,друг лидер друг апостол???ГРЕШКА!!!Простичко е,приемаме примерно ОЗПСБ и програмата заложена в устава и го следваме,обединяваме се все повече и повече, в това е силата,събират ни интересите,финансови и стопански и следваме тази посока,щото сме разбрали,че в това е силата.По този начин е лсно да се устояват позиции,искания от правителство,управляващи.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Вертикално земеделие

Една: Търсили ли сте на английски? Може би с ключови думи "vertical farms technology" ще излезе...

391 2

Семена тикви за чоплене

Здравейте, от няколко години произвеждам тиквени семки - Дамски нокът. Добих някакъв опит...

164 0

Схема за пясъчен филтър

Здравейте колеги! Случайно някой да има схема за пясъчен филтър как да си направя за капко...

264 0

Тикви

Здравейте, имам насяти тикви за консумация сортове Матилда и Самсон и имам проблем със зап...

409 0

Помощ за инвестиции в мат. активи

СлонскиЧЕП: Трябва да имаш слонски чеп

175 2