Agri.bg
12 Вход
затвори ×

Влезте в Agri.bg

за да използвате пълните функционалности на сайта.

или

Грешен потребител или парола

Забравена парола?

Нямате профил?

Регистрирайте се тук
Новини Най-Важното Agri.bg TV Агро Борса Форум Съвети Техника Имоти Работа Фирми Личности Снимки Библиотека Анкети
Agri Подкаст< Подкаст Facebook Facebook
LinkedIn
Youtube Youtube
Spotify
Instagram
TikTok
Бюлетин Бюлетин Summit Awards Животновъдство за пример
НАЧАЛО ФОРУМ Земеделска техника Комбайни
ОТГОВОРИ

Съвет за избор на комбайн - ДОН 1500 Б или Claas 98

• T
    tteodosi

14.02.2013

дон 1500 b от 2005 год. или claas 98 от 1991 год

25067

• Коментари по темата
    Новите отгоре Първите отгоре
  • T
    tarikat

14.02.2013

Абе колега,купи по-новото,аз си купих New Holland l626 щото е по-нов и по евтин от съответния CLAAS.Не съм много специалист,но според мен по-новото е по-добро.А от техническа гледна точка,ДОН има по-сложна вършачка,с повече неща които се въртят
  • D
    Dizelmeister

14.02.2013

Здравей Колега,комбайн Claas98 е много по просто устроен откъм електрониката,отколкотоДОН-1500Б.А механиката и хидравликата,са малко по модерни,от руския вариант,на старите модели комбайни.Съгласно единните европейски изисквания,завод Ростсельмаш,производител на Дон-овете,вече на 80 процента,е достигнал до нивото на CLAAS LEXION 450,че и по модерните.Разглеждал съм,най подробно Дона и го знам много добре,повярвай ми.Според мен вземи CLAAS- а,няма да съжаляваш,стига да е читав.Успех.
  • K
    keniiv

14.02.2013

и DON е добър нашия е стар но върши прекрасна работа даже в момента я продаваме защото бащта ми почина и намалихме декарите вземи си такава комбаина от която разбираш
  • T
    tteodosi

14.02.2013

благодаря за съветите ,но все още не мога да направя избор, моля помогнете
  • I
    icco1

15.02.2013

claas без да се замисляш
  • K
    koko_88

15.02.2013

Така,колега,моето мнение по въпроса ти е,че по добрата машина е по новата,но трябва да знаеш,че дона има голяма подръжка,но стегнат ли е върши перфектна работа,тез класчета са добри машинки по лесни са подръжка,но в нивата дона ги бие без проблем,единственото е класа е по икономичен. Тез донове които са след 2003-2004г,са 8 цилиндровие двигател това нещо да знаеш няма умиране.Не те знам обаче каде я караш тя комбайна,ако ще катериш някакви баири дон не си взимай че ще те хвърли някаде,спирачки нямат никакви,пак и хидромотора им не е направен за баири,тежка комбаина е към 12 т с житния хедер ако не се лъже,тръгне тои нещо някаде по баир няма спиране,там класа го бие,по лекичак е и по маневрен,но ако ще рабитиш,някаде в равнина няма да имаш ядове. Ако вземеш дон и няма адаптер за царевица и слънчоглед,имам един комбиниран за продаване точно за дон,6 редов. Успех в избора.
  • P
    PETROV_97

15.02.2013

колега,за тези декари не е рентабилно да влагаш средства в прибираща техника освен ако смяташ да извършваш услуги,защото закупуването на една такава машина си е сериозна инвестиция, после адаптер слънчоглед царевица или още 70% от стойноста, моя съвет е увеличи си земята около 2000дка и тогава предприемай тази стъпка.Всичко е въпрос на разчети. успех.
  • K
    koko_88

15.02.2013

Глупости говориш,няма значение от дка,има ли възможност,всеки трябва да си има комбаин,пък вече каква зависи от стапанството. Не може цяла година го гледаж ореш,сееш,копаеш.някрая да няма с какво да си пребереш продукцията,труда ти отива на вятара.Другото което ще ходиш се молиш на хората,да ожънат,я доидат, я не,пък закъснее ли се с прибирането в джоба може нищо да не влезе после.
  • T
    tteodosi

16.02.2013

съжалявам , че не съм си редактирал профила .но декарите са около 2200 и се извинявам на колегата PETROV-97 ,че съм го подвел. При мен около 35% са баири останалото е равно.А относно избора на комбайн се обърках тотално
  • K
    koko_88

16.02.2013

Взимай дона не му мисли много перфектен ще ти е,щом е 2005г произведен няма да е някоя бракма,класчето и то е добро но е много старо,ще е убито от каране,помисли за някоя мега или кеис към 2000г, те много добри пък и да решиш да овеличаваш земята си ще имаш комбаин за още дка. Нещо хареса ли ти,пасне ли ти на парите,взимай го,от много чудене полза няма. ;)
  • I
    icco1

18.02.2013

за какви пари става дума
  • I
    icco1

18.02.2013

шасито здраво ли е на 98
  • T
    tteodosi

19.02.2013

ДОН-а е 50 000 лв. а CLAAS-а 100 000 лв. За CLAAS-а от фирмата продавач твърдят,че е рециклиран в BG
  • L
    lupo_93

19.02.2013

Клас на 22 години за 100000!
  • N
    niki70

19.02.2013

Така,колега,моето мнение по въпроса ти е,че по добрата машина е по новата,но трябва да знаеш,че дона има голяма подръжка,но стегнат ли е върши перфектна работа,тез класчета са добри машинки по лесни са подръжка,но в нивата дона ги бие без проблем,единственото е класа е по икономичен. Тез донове които са след 2003-2004г,са 8 цилиндровие двигател това нещо да знаеш няма умиране.Не те знам обаче каде я караш тя комбайна,ако ще катериш някакви баири дон не си взимай че ще те хвърли някаде,спирачки нямат никакви,пак и хидромотора им не е направен за баири,тежка комбаина е към 12 т с житния хедер ако не се лъже,тръгне тои нещо някаде по баир няма спиране,там класа го бие,по лекичак е и по маневрен,но ако ще рабитиш,някаде в равнина няма да имаш ядове. Ако вземеш дон и няма адаптер за царевица и слънчоглед,имам един комбиниран за продаване точно за дон,6 редов. Успех в избора. Класа по лееееееек ? Я виж колко тежи една мега 218 със хедер 6.60
    • N
      Nikolay Kolev

16.06.2025

Той говори за по-старите доминатора,не за Мега 218
  • Абонирайте се за нас във Viber
1 2 3 4 5 Следваща> Последна >>

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Още теми от Комбайни

В
Владимир

Услуги с комбайн в Област Кюстендил

Някой има ли списък с контакти на хора, които предлагат услуги с комбайни?

116 0
S
Slavi72

Комбайн John Deere 1470 мнение.

ivan ivanov: john deere са добри комбаини но 200 к с не са много

272 1
D
Dan4o2

Форшрит е512/514

Милен Михов: Гледам нямаш отговор, но имаш ли вече практика с тези комбайни?

398 1
M
matevone

Case 2188

Здравейте,обмислям покупка на комбайн Case 2188, като основно ще го ползвам за услуги.Няко...

418 1
М
Мартин

Съвет за комбайн

Aleksandr Raichev: Case 1680

592 2

ФОРУМИ

• Пшеница
  • Ечемик
  • Царевица
  • Слънчоглед
  • Рапица
  • Ориз
  • Други зърнени култури
  • Всички
  • Крави
  • Овце
  • Кози
  • Прасета
  • Зайци
  • Птици
  • Охлюви, червеи, буби и др.
  • Всички
  • Домати
  • Краставици
  • Пипер
  • Картофи
  • Зелеви култури
  • Бобови култури
  • Лук, Праз, Чесън
  • Други зеленчуци
  • Всички
  • Праскови и кайсии
  • Дини и пъпеши
  • Ябълки и круши
  • Череши и вишни
  • Ягоди, Малини, Къпини
  • Лозя за десертно грозде
  • Лозя за винени сортове
  • Други овощни и лозарски
  • Всички
  • Грижи за пчелите
  • Пазар на пчелния мед
  • Субсидии за пчеларство
  • Всички
  • Био производство
  • Агроекология
  • Билки и лечебни растения
  • Всички
  • Трактори
  • Комбайни
  • Почвообработваща техника
  • Сеялки и посадъчни машини
  • Пръскачки и торачки
  • Косачки и балиращи машини
  • Транспортна техника
  • Специализирана техника
  • Всички
  • Торове - зърнопроизводство
  • Торове - зеленчуци и плодове
  • Течни торове
  • Препарати - зърно
  • Препарати - зеленчуци, плодове
  • Всички
  • Субсидии
  • Проекти и Еврофондове
  • Закони и наредби
  • Инвестиции и Бизнес планове
  • Всички
  • Актуални цени на агро-стоки
  • Животът на село
  • Фермер търси жена
  • Фермерски рецепти
  • Фермерски хобита
  • Пътешествия и туризъм
  • Дом и семейство
  • Домашни любимци
  • Политика
  • Теми, написани на маймуница
  • Предложения по сайта
  • Всички
ПОДАЙТЕ СИГНАЛ ДО РЕДАКЦИЯТА НА

Новини

13.07.2025 Млад фермер: Тръгнали сме в грешната посока с царевицата 09.07.2025 България и още 4 страни искат ревизия на споразумението за украинския внос 10.07.2025 Колко жънат стопаните по райони в страната? 10.07.2025 ДФЗ изплати над 21 млн. лева извънредна помощ за отглеждането на царевица 08.07.2025 Приемът на заявления за помощта за измръзванията започва на 16 юли
10.07.2025 Колко жънат стопаните по райони в страната? 10.07.2025 БАМ-я предлага таван за подпомагане на измръзналите насаждения до 300 дка 11.07.2025 Без косене и мулчиране в нивите до 1 септември 10.07.2025 Изравняването на субсидиите в земеделието се отдалечава все повече 09.07.2025 Денислав Крумов: Предпочитам да имам реколта, отколкото да разчитам на подпомагане
За нас Автори Реклама Контакти
Условия за ползване Политика за поверителност

Последвайте ни:

Facebook Youtube Бюлетин

© 2007- 2025 Agri.bg | Всички права запазени

Agri Gate Media

Водеща медийна компания в сферата на селското стопанство!

• Аgri.BG Националната мрежа за селско стопанство.
  • Tractor.BG Българският портал за селскостопанска техника.
  • AgroPazar.BG Специализиран портал за агрообяви
  • Bager.BG Специализиран интернет портал за строителна техника в България
  • Darik.BG Новини от България и света

Очаквайте скоро!

Достъпът до профилите в Agri.bg временно е ограничен.

Работим върху тяхното подобрение.

Абонирайте се за бюлетина на Agri.bg

Абонирайте се за ежедневния бюлетин на Agri.bg, за да научавате най-актуалните новини, анализи, интервюта и видео репортажи от аграрния сектор.

Чрез абонамента ще получавате и информация за важни предстоящи събития в бранша.

Най-важното Моите новини

• Искане: Субсидиите в биоживотновъдството да бъдат на глава животно, а не на хектар - Agri.bg

Искане: Субсидиите в биоживотновъдството да бъдат на глава животно, а не на хектар

• ДФЗ: Стопани могат да подават заявления за плащане по интервенцията за застраховане на реколтата - Agri.bg

ДФЗ: Стопани могат да подават заявления за плащане по интервенцията за застраховане на реколтата

• Колко мляко се продава по Наредба 26? - Agri.bg

Колко мляко се продава по Наредба 26?

• Мнение: Малките свиневъди са почти изчезнали, пазарът се е превърнал в квазимонопол - Agri.bg

Мнение: Малките свиневъди са почти изчезнали, пазарът се е превърнал в квазимонопол

• КНСБ: Няма логика да имаме млечни продукти, чиито цени са 125% от средните европейски - Agri.bg

КНСБ: Няма логика да имаме млечни продукти, чиито цени са 125% от средните европейски

• НОКА призовава за отваряне на прием по схемата de minimis в края на август - Agri.bg

НОКА призовава за отваряне на прием по схемата de minimis в края на август

• Кога ще има de minimis за пчелари? - Agri.bg

Кога ще има de minimis за пчелари?

• Глътка въздух за европейските борси - Agri.bg

Глътка въздух за европейските борси

• Малините започнаха да се връщат отново в Балкана - Agri.bg

Малините започнаха да се връщат отново в Балкана

• Животновъди настояват за запазване на обвързаната подкрепа и ПНДЖ - Agri.bg

Животновъди настояват за запазване на обвързаната подкрепа и ПНДЖ

• Стопанства в риск: Не споделяйте персонал, оборудване и превоз заради шарката - Agri.bg

Стопанства в риск: Не споделяйте персонал, оборудване и превоз заради шарката

• Прогноза за реколта 2025: Зърнени, маслодайни и протеинови култури - Agri.bg

Прогноза за реколта 2025: Зърнени, маслодайни и протеинови култури