Говедо порода Айершир

 • S
  Споделете има ли у нас ферми,в които се отглежда айершир?Може ли да се отглежда при оборен режим?Правени ли са кръстоски с холщайн-фрезийската порода и какъв е резултата?
 • T
  Славе,Геномика имат два бика-айершир-знаеш предполагам,ако искаш опитай при животни за бракуване,но не зная дали ще можеш да продадеш приплодите!Дребни са и малко особени,при това ще ти намалят количеството лактация!
 • D
  най-дълголетната стопанска порода крави,подобрителка на вимето за машинно доене,през социолизъма осеменявахме кръстоските първо поколение на черношарения холнщайн с бици айшир-а гледачките викаха на шарените теленца "айшета",
 • M
  Славея,айршира е една от любимите ми породи,но в България,ако е останало нещо,то е в районите на Видин,северно от Монтана и Враца. Около Москва повечето ферми са с айршир,но това е там... В генбанката на ИАСРЖ има семенна течност.
 • D
  Породата е много устойчива с дълъг период на експлоатация,но си мисля,че е по-подходяща за планински региони,с ниски температури.Не зная в твоя регион как би виряла!А и не мислиш ли,че ако беше оптималната,оборът ти щеше да е пълен с такива говеда?

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Начинаещ животновъд

Здравейте колеги! Наскоро си закупих 3 юнички черно-шарени, можете ли да ми дадете съвети...

74 0

Здравей те колеги

колеги исках да питам все още имали някои дет да не са получили парички за животни 2018з20...

27 0

ПЪРВЕСКИНЯ НЕ ДАВА МЛЯКО.ПОМОГНЕТЕ!

veseliakat: раздоиване на ръка по 3 пъти на ден НЕ С АГРЕГАТ с два пръста ще и доиш цицките ако са мал...

85 3

Броячи на соматични клетки

Здравейте, някой от вас използвал ли е брояч на соматични клетки? Преди няколко дни дойдох...

436 0