Създаване на шипкова градина + Пауловния

 • I
  Здравейте, нов съм във форума и пълен лаик в земеделието. Преди да започна да задавам въпроси ще задам само един от който зависи дали въобще ще предприема нещо.\r\n Мястото, с което разполагам (още не знам колко декъра ще бъде понеже не съм се разправял с родата) е дълго и тясно. По цялата му дължина край него, а от части и през него преминава магистрален газопровод. В документацията пише, че \"Забранява се засаждането на овощни дървесни видове с развита коренова система на разстояние 250м. и на горски дървесни видове на разстояние 10м. от газопровода.\" \r\n Въпроса е дали в тези 10 метра от страните на газопровода мога да засадя шипка и дали ако спазя разстоянието от 10 метра мога да засадя Пауловния. Все пак шипката е храст и не би трябвало да има проблем, но знам ли. Пауловнията пък искам да я засадя в един ред от северната страна на мястото за да не засенчва и да я използвам за колове да си заградя градината, т.е. няма да става голяма.
 • V
  Не е, на скиците не е маркиран газопровод, но като забележка е записано, че земята не може да се използва за садене на дървета зарди него. Шипка е храст, а не дърво. "Забранява се засаждането на овощни дървесни видове с развита коренова система на разстояние 250м. и на горски дървесни видове на разстояние А за това поискай официално становище от Лесотехническия институт - дали пауловнията е овощен дървесен вид с развита коренова система или горски дървесен вид. Точно така го напиши. Без значение е какво искаш да правиш. Единствено значение има кое как се тълкува.
 • V
  много време е минало направи се на ударен и питай в териториално устройство в общината и виж те какво ще ти кажат. може закона да е променен.това от мен братле.успех
 • I
  Кралевдолско
 • V
  беловодско ли е? или горе зад стадион МЕТАЛУРГ?
 • I
  Е има си го да му се не види, като деца сме си играли в една от контролните шахти, даже сме палили огън вътре...
 • V
  провери все пак дали този газопровод не е бил само намерение.щото човеци знаят 2 и 200. едно време през 1972 година така не ми дадоха да си направа къща че щели на мая парцел да страят детска градина та чак до преди 5 години парцела стоя замразен.
 • I
  Не е, на скиците не е маркиран газопровод, но като забележка е записано, че земята не може да се използва за садене на дървета зарди него.
 • V
  земята където минава газопровода не е ли отчуждена?
 • I
  Затова искам да питам първо тук, че ако може поне малко да намаля ходенето по мъките. Интересува ме най-вече дали може да се засади шипка върху самото трасе и пауловния на минимум 10 метра разстояние. Става въпрос за газопровод 1000 мм, най-тежкия случай.
 • V
  върху магистрален газопровод има и сгради. много трябва да проучваш точно за какво иде реч. пожелавам ти успех !!!!

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Унищожаване на корените на трънки от веднъж без препарати.

Здравейте, искам да унищожа 500квадрата гъсти ама гъсти корени на трънки. 2 месеца съм ги...

137 0

Препоръчайте ми ръчна пръскачка

Генов: Ако още не сте решили, само акумулаторна. Имам от 4 години турска, мислех че е китайска з...

116 1

Сортовете орехи Идеал и Чандлър

Някой има ли наблюдение върху сортовете орехи Идеал и Чандлър кой бихте избрали и защо?

199 0

1 декар празен двор - съвет

Йорданова: Не мога да ти дам съвет, защото и аз съм пред същата дилема. Един декар лозе в местност Бо...

262 2

Обвързано подпомагане

Колеги,има ли сред Вас такива на които не е им изплатена цялата сума по обвързано подпомаг...

135 0