Колко струва една модерна овцеферма?

 • P
  Искам да знам, колко пари ще ми струва изграждането на една овцеферма. Смятам да отглеждам поне 250 - 300 овце. Интересува ме цената без земята. Изгрждане на обори, техника,помощни помещения, и цената на овцете.Става въпрос за овцеферма за месо.\r\n\r\n\r\n
 • I
  Насочил си се към хубава професия,но трябва да знаеш ,че тя е свързана с много труд.Ще се сблъскаш с много трудности и трябва да имаш воля да ги преодолееш.Незнам дали е правилно че си се насочил само към месодайна порода овце.Все по трудно се намира пазар за агнетата.От тази година аз създадох свой пункт за събиране на млякото ,който покрива всички изисквания.Сключих договор с фирма за изкупуване на млякото на добри цени и съм доволен от печалбата която получих.
 • B
  Абе човек , аз чакам от 20 години нещата да се оправят ! От началото си виках : А , дойде демокрацията , ще си вземем нивите и ще увеличим животните , ще потръгнат нещата ! ДА ама НЕ !!! После оня щеше да ни оправя за 800 дена ! Тъй ни оправи ..... ама без сапун ни го надяна !! После си виках : а тия са си взели поука - ще потръгне работата .. пак греда ! После ГЕРБ говореха хубави работи как щяло да стане не знам си какво ... пак нищо !!! Сега и тия ще ни го надят , само че аз станах вече на 40 , а бях на 20 а човека на който съм се опирал през тия години е вече на 70 със заболели крайници от 50и повече годишно животновъдство и болнав , и нямам намерение да чакам още 20 години за да се оправят нещата , а имам желание да дам почивката коята заслужава да си почине защото не знае ни делник ни празник за тия всичките години, и е почивал само когато получи инсулт и влезна в болница за 10 дена !!!!! От тия години които сме карали като овцевъди най- добре беше,може някои и да ми се смеят - по Татово време, и ще кажа защо .Защото по онова време даваха животните , даваха и храната , беше ти осигурено пласирането на стоката ( говоря за отглеждане на агнета за шилита за арабския свят ) Всичкия прираст който се правеше ти беше печалба ! А сега какво стана ........ стоката е без пари понеже хората изнемогват и не могат да си позволят да си купуват хубаво месо и мляко , мандрите се подиграват с цените още като излезне тревичката , не стига това ами на някъде им закъсняват , а дори не изплащат навреме предадените количества ! Не ги виждам колегите които са далеч от големите градове как си реализират продукцията ! Субсидиите които трябва да подпомагат животновъдите ги обвързват с една купчина бумащина и вместо да си фермер , ставаш счетоводител , и гледат как да ни забият за да не ни дават субсидии !! Е тва тая година с мери и пасища не можах и не могах да го схвана !!! Как тъй ни нахендриха да се играят търгове за мерите като преди всеки си имаше мера и всеки си получаваше субсидията , а сега от толкова малко фермери никой не е кадидатствал за мера и с право - защо пак да им тъпчем гушата на общината за документация и участия по търгове не стига че си плащаме наеми ! И така си останаха недадени мерите ! Мога да говоря много , но ... няма смисъл , защото знам че тези хора които ни управляват не ги еня нито за мен , нито за теб , нито за който и да е животновъд , макар че заплатите им идват от нашия труд и пот !!! За да се оправят нещета трябва да се смени ИЗЦЯЛО манталитета на българина , а до тогава дребните фермери ще са фалирали
 • S
  Амииии, сигурен съм че не сте влизали даже в наша овцеферма за да разберете за какво иде реч .Или ако сте влизали в някоя развъдна ферма ,която НЯМА нищо общо с обикновените овчарници , тогава ще разберете за какво говоря ! При това отношение на държавата към фермерите НИКОЙ НОРМАЛЕН няма да си мушне главата в торбата за да инвестира толкова средства в нещо което ще потъне с времето !! Вие сигурно не знаете даже че повечето колеги дори не можаха да си продадат стоката, а млякото им го взимат за жълти стотинки , да не говорим за вълна , и за това че няма млад нормален човек който да го накараш да отиде с животни , а старите - съвестни животновъди вече са на възраст и изнемогват !! Сигурен съм господине като ви гледам как сте облечен че ако дойдете една вечер само да стоите до нас докато издоим животните и ви нахапят комарите , а през деня - мухите , тогава ще разберете защо никой не се захваща с тоя "печеливш" бизнес !!! Съжалявам че оплесках и разводних темата но не се стърпях за което моля за извинение ! Няма нужда да се извинявате. Нещата за които говорите за много сериозни и темата много сериозно ме вълнува. Решил съм че нещата ще се променят в българското овцевъдство и ще го докажа, въпреки че доста хора се опитват да ме разубедят. Няма начин на няма начин. Иска се огромно желание и ще стане. Влизал съм в много наши овцеферми и това което съм виждал въобще не ми харесва. Няма проблем да ви дойда на гости, ако е валидна поканата все още.
 • D
  Модернизирайте .......... http://prodavalnik.com/prodava-ovtsekompleks-i25958563
 • B
  Амииии, сигурен съм че не сте влизали даже в наша овцеферма за да разберете за какво иде реч .Или ако сте влизали в някоя развъдна ферма ,която НЯМА нищо общо с обикновените овчарници , тогава ще разберете за какво говоря ! При това отношение на държавата към фермерите НИКОЙ НОРМАЛЕН няма да си мушне главата в торбата за да инвестира толкова средства в нещо което ще потъне с времето !! Вие сигурно не знаете даже че повечето колеги дори не можаха да си продадат стоката, а млякото им го взимат за жълти стотинки , да не говорим за вълна , и за това че няма млад нормален човек който да го накараш да отиде с животни , а старите - съвестни животновъди вече са на възраст и изнемогват !! Сигурен съм господине като ви гледам как сте облечен че ако дойдете една вечер само да стоите до нас докато издоим животните и ви нахапят комарите , а през деня - мухите , тогава ще разберете защо никой не се захваща с тоя "печеливш" бизнес !!! Съжалявам че оплесках и разводних темата но не се стърпях за което моля за извинение !
 • S
  Добре че не всички мислят като вас. Няма нужда да откриваме топлата вода отново. Просто трябва да използваме постигнатото от французите. Има безброй варианти да се постигне успех.
 • B
  .....Никога !
 • D
  Кога ще ги стигнем....
 • S
  Продължение на темата за модерна овцеферма.
 • S
  Много е важно също да се уточни какво се разбира под термина модерна овцеферма. Публикувам няколко снимки за да покажа какво аз разбирам като се каже модерна ОВЦЕФЕРМА. Това е овцеферма за отглеждане на овце от породата Лакон за мляко. Около 650 овце. Доилна зала тип "Карусел" на Де Лавал. Размери на фермата 36/47 метра. Височина при стрехата 4.60 м. Другото се вижда от снимките.
 • S
  Относно цената на агнетата които ще закупиш, трябва да се насочиш към порода която предпочиташ. Аз мога да споделя как стоят нещата във Франция . Аз лично съм пристрастен към породата Лакон за месо защото ги видях на живо и посетих ферми които ги отглеждат. Разбира се има и други варианти - Суфолк, Шароле, Руж дьо Луест, Ил дьо Франс, които също са много добри. Месото на Лакон е носител на т.нар. "Червен етикет" , което означава че е с отлично качество и това много се цени. Скоро посетих и най-големия център за изкуствено осеменяване където има около 1000 коча - елит и всеки ден се добиват около 6000 дози семенна течност. Пускам и малко снимки на породите които изброих по-горе, без Ил Дьо Франс. Трябва да се има в предвид , че агнета се поръчват една година предварително, защото интереса е много голям. От тук купуват основно италианци, испанци, швейцарци и гърци, а от скоро и българи. Цената на агнета на 5-6 месечна възраст от порода Лакон за мляко варира между 250 и 280 Евро. Ще проверя за цените на Лакон за месо и ще ги публикувам. Цената на кочовете е около 600-700 Евро. Всички животни са с родословие и отлични показатели. Според мен е добре да се направи племенна ферма в България защото интереса ще нараства и ще бъде по-изгодно да са купува от България, ако могат да се предложат добри животни.
 • D
  Да ,но във Франция!В България овцевъдите се борим за оцеляване,каквото се изкара от овцете -обратно за тях и колкото да си платиш осигуровките и да не гладува семейството ти!Така сме се хванали а и безработицата голяма.........
 • S
  Защо да са глупости? Всички ли които се занимават с това са загубили.Ако се направи добър бизнес-план и се работи здраво, защо да не се спечелят пари.Сега предполагам по чисто български, дори хора,които имат печалба ще кажет да не се захващам. Наистина не са глупости. Във Франция фермерите са богати хора. Имат земя и модерна техника за обработване и производство на фуражи.
 • S
  Разбира се че може да се изчисли точната сума, но трябва да се уточни каква е избраната технология на отглеждане и какво е оборудването в овцефермата. В момента съм на специализация във Франция точно по този въпрос и вече трети месец обикалям южна Франция и гледам различни технологични решения. Във връзка с вашият въпрос , имах посещение във ферма за отглеждане на овце от породата Лакон за месо. Тази порода се характеризира с изключително високо качество на месото и не напразно носи т.н. червен етикет за качество. Месото се търгува много добре в цял свят. Добавям и една от многото снимки които направих в тази ферма.
 • S
  Разбира се че може да се изчисли точната сума, но трябва да се уточни каква е избраната технология на отглеждане и какво е оборудването в овцефермата. В момента съм на специализация във Франция точно по този въпрос и вече трети месец обикалям южна Франция и гледам различни технологични решения. Във връзка с вашият въпрос , имах посещение във ферма за отглеждане на овце от породата Лакон за месо. Тази порода се характеризира с изключително високо качество на месото и не напразно носи т.н. червен етикет за качество. Месото се търгува много добре в цял свят. Добавям и една от многото снимки които направих в тази ферма.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Земеделска земя и цената й

Здравейте, Решил съм да купя земеделска земя с инвестиционна цел - да я отдавам. Им...

228 0

коронавирусът и земеделието

Стефан: Какво правим със земеделските базари пазари и т.н.? ? Тази възможност за реализиране на пр...

370 5

Цена на лавандулата

Здравейте,колеги! Нека коментираме цената на лавандуловото масло за тази година.Някой от...

979 0

Ориентировъчна цена на лавандулово масло през 2016 г?

: Здравейте, Изкупувам лавандулово масло за износ. При интерес от ваша страна ще се радв...

1605 2