Колеги дайте съвет за наранено животно - юница

 • _
  Колеги животните ми бутнаха преди 1 седмица една юничка в яслата и тя е стояла там заклещена цяла вечер,но беше в нормално положение,а не с краката нагоре. След като я освободихме тя не иска да стане цяла седмица вече.Виждам че има охлузено от едната страна и най-вероятно е натъртена,няма счупено.Първите 3-4 дни и беше студено и трепереше и носът и беше сух.Завихме я за да и е топло.Не е спирала да яде постоянно я храним на корем и пие вода опъва си краката все едно се раздвижва.От 2-3 дни вече носът и е овлажнен и не трепери мучи доста по добре е,но пак не иска да стане,но в последните дни опитва да се изправи.Бил съм и Лимуксин първите дни,после Никалцимаг във всички бутове и през ден и бия течен Аналгин. Тези неща ми предписа доктора и каза че ще стана,но все още не става.Какво бихте ме посъветвали вие Колеги сблъсквали се с подобен случай.\r\nБлагодаря предварително
 • K
  И ние имахме такъв случай кравата не стана 7-8 дни и я заколихме.Може да има що изкълчено или изместено,няма да им счупване,защото очите щяха да са насълзени от болка.Това е от уплахата .Като лежи на една страна целия и стомах се мести там,грозна картина.Ако не се оправи още няколко дни я заколете да не се мъчи.
 • _
  Колеги бременна !!!!
 • Z
  Ако не е бременна дексаметазон през ден,а ако е бременна волтарен ампули от хуманната аптека.Не е лошо и едно преливане с Новакок.
 • A
  Общият принцип е, че щом състоянието на животното се подобрява - лечението не се сменя. Доколкото разбирам, вече се инжектира само аналгина - лимоксина вече е спрян (правилно), а никалцимаг колко време и в какви дози да се прави е трудна работа да се прецени - както е казал ветеринарният лекар, прегледал животното - така и трябва, значи. При подобни състояния при кучета помагат масаж и акупунктура, но си нямам представа как би изглеждал масаж при такова състояние при крава, нито пък дали има в радиус хиляда километра някой, който да е правил акупунктура на крава.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Радио комуникация в тракторите

Здравейте колеги! От известно време си мечтая да си обурудвам тракторите с радио станции з...

121 0

Неприятели по люцерната - дайте съвет

elpastuh01: Сложи си електропастир и няма да имаш проблеми.

2897 4

Земя - насъждения и сеитба - въпрос

Здравейте бъдещи колеги. Въпросът ми е с какво да засадя и посея 4.5 декара земя до която...

1631 0

Измръзване на лоза

marinov55: Не се притеснявай градинарю,затова защото ще ти мине! Ако беше сътворена толкова елемента...

2654 1

Питане за подходящо растение

proba: Джанка от костилки! Виж някъде във форума обсъждахме Жив плет

1936 6