Породи гълъби

 • M
  Колеги . Никъде не намирам тема за гълъби . Дайте да обсъдим породите които никак не са малко . Аз се занимавам с гълъби от скоро с голям кеф . Харесват ми и ги гледам за хоби .
 • F
  Галаби за продан,интересни породи .Цена по договаряне
 • F
  @mirko_93 Изключително разнообразни български и чуждестранни породи гълъби само тук: galabite.com Здравеите,имам доста галаби за продан.Различни породи
 • N
  @mirko_93 Изключително разнообразни български и чуждестранни породи гълъби само тук: galabite.com
 • A
  В бившите съветски републики в Средна Азия (а доколкото са ми казвали - и в други страни от Близкия и Средния Изток) има една такава технология за добив на месо от гълъби, съвършено непозната на Запад - гълъбарникът е едно голямо съоръжение, като човек влиза вътре и отвътре контролира развитието на гълъбите, подхранва ги и "прибира урожая" - а самите животни имат постоянен достъп до външната среда (т.е., точно обратното на разпространените на Запад интензивни технологии, при които гълъбите се гледат в затворени помещения при контролиран микроклимат и с целодажбени смески). Това дава възможност с минимални разходи да се изкарва месо на пазара. Като гледам колко месо лети неизползвано над нашите населени места (особено над фуражни заводи и цехове), си мисля - колко чудесно би било, ако някои пробват да приложат тази технология у нас. Разбира се, най-напред (или едновременно) би трябвало да се направи нужното за да се легализира консумацията на гълъбешко месо (както преди около десетилетие бе направено с щраусовото).
 • L
  Хоби гълъбар лесно се става, ако качествени птици само пари няма да ти стигнат.
 • B
  king galabi
 • I
  Аз грешки нямам, това бяха цените на живите пуйки. Естествено, че ако 10 хиляди човека оставят овцете и изкарат по 500 пуйки на пазара цената ще е друга, но колкото и да е пак ще е по-насметка от агнета на 4.50, а и пуйката е с най-ниска печалба от птиците. Има гълъби за месо кинг, но те не се наложиха по ред причини. В интернет информация няма, това са технологии на отглеждане със специализирани линии, където не пише гълъб или гъска, а DO28GL30. Патиците стават 3 кг. на 42 дни с по 2 кг. разход на фураж за 1 кг. прираст, гъски по 5 кг. на 9 седмици с по 3.5 кг. разход, гълъбите на 28 дни тежат по 650 гр. и дават по 10 кг. месо от 15-16 малки и т.н.
 • B
  породата е кинг
 • L
  Знам само,че тези за месо са бели на цвят.
 • M
  "Има и гълъби за месо, един чифт дава към 8-9 кг месо с към 35 кг." И коя е тази порода, че в GOOGLE не я намерих.
 • M
  Иванов, пак леки грешки имаш. Пуйката може да е била 5.50-6.00 за празниците, но изчистена и заклана. Килограм чисто агнешко незнам да има на цената която споменаваш. Да вярно е, че пуйките са замразени и се плаща и "водата", а при агнетата не е така, но какво да ги правиш-купувачи. Освен това незнам да има силно разработен пазар за пуешко и патешко месо, а за Коледа-хората все още в голямата си част предпочита свинското.
 • L
  Баща ми има 100 гълаба и 10 крави.По цял ден гледа гълабите а кравите стоят гладни.Гълабарството в България не е бизнес нито хоби то е болест.Бизнес е в Китай там ги колят и ги одглеждат в клетки по 2 броя +малките.
 • I
  Иванов като наливаше в кратуните за патици, гъски и пуйки си умирахте от смях, ама за празниците пуйките бяха по 5.50-6 лв. килото живо, патиците и гъските по 6-7 вие чакайте на агнета по 4.50 и телета на 2.80. За гълъбите трябва да си гълъбар за да развъждаш скъпи, защото те се продават вежду тях си. Има и гълъби за месо, един чифт дава към 8-9 кг месо с към 35 кг. фураж. С толкова фураж излизат 4 кила телешко и 7-8 кила агнешко, а си направете сметка колко може да струва кило гълъб. Всъщност ако има размислили тези дни ще публикувам високопродуктивни линии пътици, гъски, пуйки и токачки, а специално за Мирко и гълъби за месо.
 • M
  Освен тово може да се превърне в доходоносен бизнес, има гълаби които струват почти цяло състояние. Спокойно Мирко, до ден-два Иванов ще те залее с информация, тъй като аз съм некомпетентен, си позволих само лек спам.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

P

Мотоблок - избор, препоръки

Здравейте! Имам задачата да намеря мотоблок, но тъй като не разбирам много се надявам, че...

78 0
Н

Черен списък

Здравейте!Все по-често се натъквам на черен списък на лекари,зъболекари,учители,фирми...Та...

262 0
T

Изкупуване на Змийска хурка

Здравейте, Можете ли да ме информирате къде има пунктове за изкупуване на билката змийска...

1838 0
B

Някой би ли могъл да ми каже какво е това растение?

proba: И специално за това се регистрира тука днес? Инфото можеш да намериш във форум за ботаник...

2652 4
I

Адаптация на Хедер за комбайн Claas Mega 208

stan288: Според мен е трудна задача това което си решил,защото двете комбайни окачването няма нищо...

2784 4