Изисквания за кокошки носачки

 • O
  Колеги,знае ли някой дали в едно хале преградено на две със стена ,може да се гледат кокошки -носачки с различна възраст-с цел да мога да имам яица от различна големина-размер!Благодаря ви предварително!
 • O
  Колеги,клетките са втора употреба в този си вид както са сега не отговарят на изискванията но с малко преправяне добавяне на кацалки пилички за нокти мека постеля и завеси ще отговарят .
 • O
  Колеги,клетките са втора употреба в този си вид както са сега не отговарят на изискванията но с малко преправяне добавяне на кацалки пилички за нокти мека постеля и завеси ще отговарят .
 • E
  Няма да можеш да регистрираш ферма за яйца ако клетките не отговарят на новите стандарти т.е. трипъти по-големи или да са на подово отглеждане.
 • S
  Няма проблем за раделянето на халето, но първо провери какви са изискванията за хуманно отношение по отношение размера на клетките. Но първо провери дали можеш да регистрираш птицеферма в това хале, защото то трябва да отстои на определенио разстояние от други животни.
 • O
  Ами аз за това говоря колега за малка птицеферма.А за какво са тези половин милиона лв. какво имаш предвид.А целта на въпроса ми беше дали ако направя малка птицеферма едно хале мога да го разделя на две.Защото имам клетки за два дълги реда от по около 80м.дълж.и искам в двата реда да са на различна възраст кокошчките или ме задължават да направя две отделни халета с някакво разстояние м/у тях.Благодаря ти Иванов че взимаш отношение и за съветите ти!
 • I
  След като говориш за L и M размери пречки почти няма, приготвяш половин милион и правиш малка яйцеферма.
 • O
  Колега тая разлика от няколко грама означава два различни размера -М иЛ ако са млади кокошките щте излизат от 80% от М а ако ми трябват и Л ще излизат от по-старите!По-важното е имам ли законова пречка от някоя норматива да заградя едно хале на две със стена или е задължително да има някакво отстояние м/у двете халета.Става въпрос за клетъчно отглеждане.Благодара ви колеги за мненията!
 • I
  За можене може, но яйцето не е теле да се роди 30 кг. и да стане 500. Първите яйца на хибридите са 62 гр. последните 64 гр. средно, разликата е 2-3 грама. Може да вземеш различни породи кокошки, там разликата може да е 15-20 гр. Ако ти трябва по-голяма пробвай с пъдпъдъци и щрауси.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

217 1

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

295 9

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

145 1

Влизане в чужд имот, отъпкана пшеница

Веселин: Към полицията задължително. Подадохте ли и за предишните случаи? Трябва да ги регистрирате...

286 2

СПЕШНО!!! Подвеждаща информация/измама

За първа година съм земеделец.Наясно съм със селективните и с тоталните хербициди,но нямам...

705 0