25 - 30 000 евро инвестиция в зайцевьдство

 • B
  Здравейте колеги.rnСкоро ми предстои врьштане от чужбина.Имам известна сума пари която бих искал да инвестирам в животни.Располагам с 20-тина декара земя и малка стопанска зграда.Мисля да взема 150-200 маики.Всякакьв вид сьвети са добре дошли.цени на фуража,искупни цени на живо тегло,пазар.И вообште останоло ли е хляб в животновьдството или по добре с парито които располагам да си купя фишове за тото
 • A
  От родилно сандъче е важно, а не от майка. Ако имаш 100 родилни и продаваш 400 зайчета е добре, но може да продаваш и 500 и нагоре, като зайчетата се отбиват заедно с майката след 20 дни от раждането, като в клетката се слага майка от ремонтно стадо, която ражда до 5 дни. Така се постига раждане в сандъче на 25-30 дни и се спестяват клетки. Естествено това се прави в по-малки ферми до 100 майки. Вече съм обяснявал, че от ремонтно стадо може само да се печели и в никакъв случай не се самоизяжда. Италянеца го чакаме отново в началото на лятото, а какво ще се случи- времето ще покаже.
 • S
  от родилно сандъче ....колко удобно......Асене а от майка ...... и какво стана с италианеца
 • A
  Рико един месец мълча и след като отговорих на въпрос повдигнат от него той не отрича фактите (защото никога не ги е знаел), а започва наново да показва незнание. Хайде сега да каже знае ли причините и за тези двама човека да се откажат? Кой от двамата познава лично и примерно кога се е чул с бай Стоян (Стоян Бляхов), за да го пита за причината да намали зайците? Ако има и други примери ги изброи, за да може да не разводняваме темата, но за да стане ясно на всеки. Надявам се сега да отговори по-бързо, защото е явно, че следи темата, но само когато не му изнася - тогава си мълчи. Винаги съм твърдял, че зайцевъдството не е за всеки. Познавам както отрицателни, така и положителни примери. Познавам също и хора, които са толкова амбицирани, че от 3 години работят на загуба и въпреки това се опитват да се научат, защото виждат, че ако се постигнат 4 зайчета реализирани от родилно съндъче на месец има печалба.
 • R
  Е--х... Асене ,Асене, от много години водим спорове по форумите..... Искам само да отчета и фалита на фермата на Валентин Вълов , не вярвам и той да е според теб невежа,неграмотен.....А Стоян Бляхов колко майки гледа и защо не повишава броя им?А които се интересува от промишленото отглеждане на зайци да си направи труда да прочете написаното от занимаващите се с това като потърси “Фамад“ и форумите на Фармер и Фермер от 2003 год. до днешна дата.
 • A
  Явно човекът повдигнал въпроса за фалита на две ферми за зайци няма желание да отговори за причината това да се случи. Най-вероятно има информация за фалита, но не и за причините. А какви са фактите: Селановци- зайцеферма със собственост от фирма с 4 акционери. Фермата наброява около 250 майки. Персонала който обслужваше фермата беше минимум 5 човека. За отопление през зимата беше закупено котле с непрекъснат цикъл на работа цената му е над 15 000лв, а горивото нужно за 24ч беше над 100кг донбаски въглища. (сметките ги оставям на вас) Същата тази фирма имаше цех за производство на алкохол, но след като се затегнаха нещата около тази дейност и се затвори този цех нещата при зайците взеха да куцат, защо ли?? До тук ако на някой не му е ясно каква е причината значи ще чакаме Рико да обясни по-подробно. Славяново- собственост на Христо Ковачки, който след бума на птичият грип (тога той беше един от големите птицепроизводители) решава да инвестира в зайцевъдство. Закупува 50% от зайцекланица Гулянци и започва да оборудва две халета в птицезавода в Славяново. Назначава за отговорник в фермата човек, който според много зайчари е много компроментиран, но моето мнение за него е , че просто не му е мястото във стокова ферма а в лабораторна ферма (място където да се ползват зайците за "опитни зайчета") Същият този отговорник постигна себестойност на 1кг живо тегло през зимата близо 7,5лв След като това се случва, Ковачки спира финансирването в кланицата и сменя отговорника с друг много по-незнаещ (при първият проблема беше, че прекалено много знаеше и това му пречеше) Смятям, че и тази теза е достатъчна за да реши човек с финансовите възможности на Ковачки да реши, че това начинание не е като да се занимаваш с енергетика (вече беше започнал да разпродава птицефермите) и да се откаже от тази си авантюра. Всичко това доказва и моята теза, която от години твърдя: Който иска да гледа зайци, не трябва да се надява на наета работна ръка, а да запретва ръкави и да влиза при зайците. Лятото идва един италианец, който като ми видя надраните ръце веднага позна че аз съм сред зайците от 5 човека, които го посрещнахме на летището. Ще си позволя съвет към всеки който иска да се захване с каквото и да е животновъдство: Никога не търсете субсидия. Гледайте печалбата без помощ, а ако я има още по-добре, но аз съм на мнение, че който е взел субсидия, след това я връща в пъти, като се има в предвид проверките и изискванията които трябва да направи за да се получи подобна помощ.
 • B
  Ми те доста мнения се исписаха по темата.В краина сметка има фаида,но да са 100-150 маики.Добре оборудвана зграда.И да правиш по 500-700 заека на секи 2 месеца.Можеш и да кандидатстваш и по програмата Млад Фермер(ако я отворят пак)Така поне аз мисля да пробвам.Субсидии за глава добитак за зайците няма доколкото знам,имаше нещо за някакви 10 лева на глава,но така и неможах да разбера в краина сметка има ли ги или не
 • V
  Здравейте искам да ви попитам как стоят нещата с заиците.Искам да се занимавам и искам да разбера колко заици трябжа да имам парвоначално и каква е субсидията и дали мойе млад фермер.
 • B
  Докато се разберете АЗ ще умра от любопитство
 • A
  Искам и аз да чуя версиите. В България версии дал господ. Всеки знаен и незнаен е компетентен разбирач и винаги има мнение. Интересно ми е човека, който повдигна въпроса за тези две ферми какво ще каже, защото е явно заяждането му с мен и то не е от сега и не е само тук.
 • A
  Искам и аз да чуя версиите. В България версии дал господ. Всеки знаен и незнаен е компетентен разбирач и винаги има мнение. Интересно ми е човека, който повдигна въпроса за тези две ферми какво ще каже, защото е явно заяждането му с мен и то не е от сега и не е само тук.
 • B
  Е кажете де най-накрая,защо фалираха? Аз доста различни версии чух.
 • A
  Първо проучи защо фермите в Салановци и гр. Славяново фалираха. Аз ли не видях отговор на този въпрос от задалият го Рико или и той не знае, а за пореден път си чеше езика? Рико, ако не си на ясно питай и ще ти отговоря, но не хвърляй за пореден път мнения без да си компетентен!
 • B
  На ясно съм с рисковете които ще поема.Но се пак трябва човек да опита,ако не опита никога няма да разбере какво е.АКО някои знае бизнес,който да е 100% без риск и ВЕДНАГА да започнеш да трупаш капитал.С РАДОСТ БИХ ГО ИСЛУШАЛ.Но не ми се вярва,че в тоя форум или кадето и да било ще се намери такъв човек.Ако случайно се появи обаче,ще го помоля за психиатрична експертиза.Аз го мисля така побваш и това е ако стане-стане,ако не пробваш докато стане.Да седиш и да чакаш на заплата в тия времена е още по голям риск.Както каза Костадин Истината е някаде по средата.Любка също не даде лош савет,ако ще почваш почваш с поне 100 150 маики,иначе няма изгода.4-те лева печалба ще отида по разходи.
 • K
  Хубава тема,следя я още от първия пост.Интересни мнения прочетох,на Върбанов,на автора на темата.Лошото е че истината е някъде по средата. ЗАЩОТО. -Колега,правиш сметка че един заек ще ти излезе средно 7.50 лева и си слагаш 4 лева печалба.Математиката е точна наука и при формирането на всички разходи най-вече при приходите се работи с проценти и непредвидени разходи.Слагаш около 50 процента печалба.Нека ЖИВОТНОВЪДИ с по-голям стаж да споделят при колко от бизнеса с животни има такава печалба. -Подкрепям и Любка,колкото и странно да е дори и за самия мен.От 25 млади майки оставени за разплод от мой зайки за тази година около 8-10 ще останат-другите отиват брак защото едни не се скобът достатъчно,други са много нервни и мачкат зайчетата ,трети правят хиляди други магарий. -Асен и той си е прав.Всеки иска някаква сигурност.Име и имидж трудно се създава но се губи за секунди.От начало ще гълташ живи жаби и пак няма да си сигурен че след 1-2 години работа с него няма да ти каже че ала бала виж какво не мога да ги взема.На мен са ми се обаждали доста кандидат фермери който искат сигурност и дори нотариален договор но като си кажа мойте изисквания им става малко криво.Вие искате сигурност ,но ние искаме цени с който да сме конкурентно способни.Как ще ги постигнете си е ваша работа,както си е наша работа как и каде ще пласираме ежемесечно няколко стотин броя.Всеки месец.Нека кажат всички който ще ме оплюят колко зайци са продали през декември и колко по-малко през януари.Мога да напиша още цял роман по темата но както казах в началото истината е някаде по средата и понякога е с различно лице. -Относно гранулата имаш ли представа как ще започнеш да произвеждаш нещо за което нямаш точната рецепта а и няма кой да ти я каже.Мога да ти дам координатите на един колега от Русенско който беше много сигурен че няма да пълни гушите на мелниците и голямите фирми който всички са с чуждо участие и ще започне сам да си прави гранула.Последно като говорихме каза че нещо зайците спряли да растът а им давал повече гранула от обикновено.Все едно за месец два да уцелиш точните съставки на оригиналната Кока-кола и да започнеш да правиш същия продукт или даже по-добър. -И НА ПОСЛЕДНО МЯСТО НО НЕ ПО ВАЖНОСТ.ЗНАЕШ ЛИ ЗАЩО НЯМА ЕВРЕЙН КОЙТО ДА Е ТЪРГУВАЛ С ЖИВОТНИ. -----УМИРАТ ЖИВОТНИТЕ-УМИРА БИЗНЕСА-УМИРАТ И ПАРИТЕ. Ако нещо съм пропуснал-питай.Само ще ти кажа че познавам зайците си по-добре от семеиството си.А ти искаш да вложиш хиляди без да си се занимавал с това и дори да оставиш родителите ти да въртят нещата.В най-добрия случай ще дойдат 2 буса с мургави или не-не е задължително да са мургави ,измамници и ще натоварят всички зайци без да ги платят или ще ги платят с ментета кинти и ти ще продължиш да си бачкаш пак в чужбината.Та това в най-добрия случай.За в най-лошия не искам и да се замислям.Няма нещо за което аз и колегите да не можем да ти дадем правилен отговор.Как ще стигнеш до истината си е твой проблем.
 • B
  Идеята е добра,но нали знаеш.Трябва да си распъваш краката според чергата

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Зайци

Колеги с каква ваксина ваксинирате, зайците, че в селото започнаха да умират. Или дайте с...

129 0

Търся зайцевъди по мярка 6.1-био 2014/2020

Привет колеги.Ние отглеждаме зайци и кандидатсвахме по марка 6,1 през 2015год. Бяхме вписа...

221 0

Умряха ми зайчета на 10 дни

Здравейте! Имаме малки зайчета-6 на брой (Белгийски великани),родиха се на 6 ти , живи и з...

232 0

Заек - очна инфекция

Здравейте, имам домашен заек, на който едното око започна да сълзи. Предписаха ми капки Ци...

358 0

Пазар за зайци

: Боримес изкупуваха зайци.

1793 1