Agri.bg
Вход
Новини Най-Важното Agri.bg TV Агро Борса Форум Съвети Техника Имоти Работа Фирми Личности Снимки Видео Библиотека Анкети Вицове CAP4US
Agri Подкаст<Подкаст Facebook Facebook Youtube Youtube БюлетинБюлетин
НАЧАЛО ФОРУМ Животновъдство Овце
ОТГОВОРИ

Изграждане на овцеферма? Съвет

• B
    boris_gelebeshev

13.01.2010

интересува ме има ли някой който да може да ми даде някакъв адрес за фирма която може да ми направи овцеферма за 500 овце?Ако някой може да ми даде някакъв съвет ще съм много благодарен

5208

• Коментари по темата
    Новите отгоре Първите отгоре
  • C
    chalaka

13.01.2010

от къде си
  • P
    polvo

13.01.2010

ako si ot St.Zagora 6te ti preporu4at edin :star6i nau4en satrudnik ,v Silistra 6te te pratqt pri I.Ivanov ,ako me pita6 mene ni hui stava ot tqh.Za 500 ovtce 6te ti poiskat nqkade mejdu 30000-50000 lv. i 6te ti naredqt edna kamara pampozni dumi.Evro iziskvaniq ,stresove pri jivotnite i drugi gluposti.Fermata moje da si q napravi6 ti kato ti izleze nqkade okolo 10000 lv tcqloto stroitelstvo.
  • 13.01.2010

boris_gelebeshev, Чуй съвет от практик, тези тука са теоритици. За ферма от 500 животни най-важното не са нито сградите, нито животните, а хората, които ще ги гледат/не им казвам овчари да не обидя Св.Георги/ и имаш ли възможност непрекъснато да си им над главите. Без да го решиш това по-добре да отглеждаш аквариумни рибки и да ги продаваш на пазара Подуене, много повече ще вадиш. Даже ако намериш виж за колко ще ти работят, защото тук се споменаха заплати по 800-900 лв. без осигуровките, не съм в течение с това, но вземи и си умножи броя на работниците по заплатите, да не се окаже, че за да избиеш чивия овцете трябва да раждат по 4 агнета и да дават по 3 тона мляко. Ако го правиш за субсииди прочети по форумите има теми за това, наистина са лесни пари, никаква документация, редовно изплащане от държавата, даже ако не ги вземеш полицията те биела.
  • C
    chalaka

13.01.2010

Умник и тук ли се навря,теоритика май си ти-или по-точно аматьор! Не знам кой ти е казал че вдяваш от нещо с тези две-три заучени фрази. Ако зависеше от теб нямаше да имаме животновъдство а "умнико" скапан. От спецове като теб сме на това дередже,и вземи се скрий смешнико
  • C
    chalaka

13.01.2010

• 13.01.2010

Ама наистина има големи умници тук.
  • 13.01.2010

А за фирмата която ви интересува/проектанската,мисля че Агроекон оод-Стара Загора,са се утвърдили.
  • 13.01.2010

[:slap:] [:slap:] [:slap:] [:slap:] [:slap:] [:slap:] ИВАНОВ И БРАТ МУ и тука ли са навряха нада ли са се занимавали с овце, че почнаха и савети да дават.Тука биле само (теоритици) [:slap:] [:slap:] [:slap:] [:slap:] [:slap:] [:slap:]
  • B
    boris_gelebeshev

13.01.2010

аз съм от софия но фермата ще я правя в Силистренско
  • B
    boris_gelebeshev

13.01.2010

благодаря за съвета но не я правя за субсидя или помощ от държавата .фермата ще е в Силистренско,аз вече съм подготвил и хора и земя .само дворното място ми е 50декара, а и друга земя съм купил
  • 13.01.2010

Колега кажи какво по-точно искаш да представлява фермата колко квадрата какви сгради,машини оборудване механизация и т.н. Аз се занимавам в областа и познавам доста хора които извършват такива услуги и мога да ти съдействам но първо трябва да ми дадеш по-подробна информация.
  • M
    metsanat

13.01.2010

Добре е съща така да провериш какви за Европейските изисквания и стандарти за такова производство и не слушай лаладжии, всичко е от значение и обора и овцете.Успех бъдещи колега, има бизнес в това което си решил да правиш.
  • 13.01.2010

boris_gelebeshev, Ако правиш всичко както трябва, а не по български, си намери проектантско бюро от района, има такива в Силистра. Те се познават с общините и ще си движат проекта до узаконяването. Хубаво е, че имаш голям двор, но едва ли ще можеш да направиш фермата в него заради отстоянията. Ако не можеш, което ще ти кажат в общината или местният ветеринар, ще трябва да промениш статута на поне 10 дк. земя. За 500 овце с агнетата ще ти трябват около 1100-1300 м2 обори и още поне 300 м2 други помещения,навеси, асфалтирани пътища и каквото се сетиш барбар със съответните инсталации. Ще ти трябва и някакъв трактор, доилни агрегати и други машини. Това всичкото го брой 200 хил. евро на око. Трябва да сложиш и оборудване за сирене, което да продаваш от фермата и то е около 40-50 хил. с помещението - пастьоризатор, машина за биене на масло, вани,ножове, хладилни камери. Агнетата ще даваш на Меком, а там са малко калпазани. Като сложиш и овцете отидоха още 30-40 хил. евро, та едно 300 хил. ще те оправят. Защото ще си направил всичко като хората може да върнеш половината, което ще те облекчи много. Хубаво е, че си намерил работници, в България за космонавти да пуснеш обява ще се наредят на опашка, но едно е да ги намериш друго да работят. Ако го правиш като хората ще пуснеш 3 оягвания на две години, което значи калабалък гледачи. Не знам колко човека ще ти трябват за 500 овце и 1000-1200 агнета, но като ги назначиш и ти цъфнат за заплатите ще разбереш кое е най-важното в графа "разходи" - помещенията, животните или работниците. Аз залагам на работниците.
  • 13.01.2010

от Добрич съм.Овцевъди сме.Ние също изготвяме проект ,но за 220овце плюс 55дзив.и 420агнета.Намерихме фирма изпълнител на проекта от Добрич.Ако те интерисува ще се опитаме да ти помогнем.Мисля,че е добра и има представа и опит в тази насока
  • M
    mirchev

13.01.2010

Хубаво е,че си решил да правиш професионална ферма а не кошара.Най-истински са личните впечатлениями за това съвсем искренно искам да ти дам следният съвет:Качи се на един автомобил и разгледай всичко,което може да се види,поприказвай с истински животновъди(ТУКА ИМА И БАБАИТИ,НА КОИТО РОДИТЕЛИТЕ ИМ ГЛЕДАТ ОВЦЕТЕ,А ТЕ СА САМО СПЕЦИАЛИСТИ),защото имаш ли пари няма да имаш проблем,до етапа-работници.Аз имам само малко над 250 овце,малко кози,крави и малакини и изцяло разчитам на наемен труд.Истината е,че трябва постоянен контрол-денонощно.Момента в,който си помислиш,да им гласуваш по-голямо доверие-очаквай изненади.АЗсъм тоя,който даваше и 1000 лв.заплата и пак имаме проблеми.Желая ти търпение и успех.Съжалявам,че програмата ми е доста наситена,но след м.Март бих ти показал някои неща,включително(за ужас на някои)как се продават агнета на 7-8 лв.ж.т.и то количества.
  • Абонирайте се за нас във Viber
1 2 Следваща> Последна >>

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Още теми от Овце

Д
Добринка Шумчева

Куцота при овце

Колеги моля за съвет с какво лекувате куцотата при овце?

54 0
А
Ачко Ивка.

Овцевъдство

Добър ден на всички от доста време имам една мечта да създам ферма за овцевъдство, но в мо...

215 0
S
Sams12

ПНДЖ3

Здр.платиха едни пари за някой а други не така че аз питам някой знаели нещо кога ще пусна...

310 0
S
Sams12

Денимис

Здр.май тази година Денимис за животновъдите няма да има забравихани.Някой да е чул нещо

160 0
D
Danaia

Колко броя е рентабилно да се гледат

милен: минимум 100

471 2

ФОРУМИ

• Пшеница
  • Ечемик
  • Царевица
  • Слънчоглед
  • Рапица
  • Ориз
  • Други зърнени култури
  • Всички
  • Крави
  • Овце
  • Кози
  • Прасета
  • Зайци
  • Птици
  • Охлюви, червеи, буби и др.
  • Всички
  • Домати
  • Краставици
  • Пипер
  • Картофи
  • Зелеви култури
  • Бобови култури
  • Лук, Праз, Чесън
  • Други зеленчуци
  • Всички
  • Праскови и кайсии
  • Дини и пъпеши
  • Ябълки и круши
  • Череши и вишни
  • Ягоди, Малини, Къпини
  • Лозя за десертно грозде
  • Лозя за винени сортове
  • Други овощни и лозарски
  • Всички
  • Грижи за пчелите
  • Пазар на пчелния мед
  • Субсидии за пчеларство
  • Всички
  • Био производство
  • Агроекология
  • Билки и лечебни растения
  • Всички
  • Трактори
  • Комбайни
  • Почвообработваща техника
  • Сеялки и посадъчни машини
  • Пръскачки и торачки
  • Косачки и балиращи машини
  • Транспортна техника
  • Специализирана техника
  • Всички
  • Торове - зърнопроизводство
  • Торове - зеленчуци и плодове
  • Течни торове
  • Препарати - зърно
  • Препарати - зеленчуци, плодове
  • Всички
  • Субсидии
  • Проекти и Еврофондове
  • Закони и наредби
  • Инвестиции и Бизнес планове
  • Всички
  • Актуални цени на агро-стоки
  • Животът на село
  • Фермер търси жена
  • Фермерски рецепти
  • Фермерски хобита
  • Пътешествия и туризъм
  • Дом и семейство
  • Домашни любимци
  • Политика
  • Теми, написани на маймуница
  • Предложения по сайта
  • Всички
ПОДАЙТЕ СИГНАЛ ДО РЕДАКЦИЯТА НА

Новини

24.09.2023 Как така пчелари са извършили разходи, преди да знаят, че ще бъдат разрешени? 22.09.2023 Най-мощният трактор в света ще бъде представен на Агритехника 2023 20.09.2023 Важно за кандидатите, подали заявления по извънредната финансова помощ за слънчоглед 21.09.2023 Отваря се допълнителен прием на електронни формуляри в СЕУ за Кампания 2023 24.09.2023 До 29 септември трябва да се изплатят украинската помощ и парите за пропаднали площи
ПРЕДИ 16 часа Асен Василев: Трябва да се промени начинът, по който се субсидира българското земеделие 19.09.2023 Какво предложи правителството на протестиращите фермери? 20.09.2023 Меморандумът между земеделците и властта 24.09.2023 Как така пчелари са извършили разходи, преди да знаят, че ще бъдат разрешени? 19.09.2023 Министър Кирил Вътев дойде при фермерите в Долни Богров
Новият начин да купуваш и продаваш зърно
За нас Автори Реклама Контакти
Условия за ползване Политика за поверителност
Facebook Youtube Бюлетин

© 2007- 2023 Agri.bg | Всички права запазени

Agri Gate Media

Водеща медийна компания в сферата на селското стопанство!

• Аgri.BG Националната мрежа за селско стопанство.
  • Tractor.BG Българският портал за селскостопанска техника.
  • AgroPazar.BG Специализиран портал за агрообяви
  • Bager.BG Специализиран интернет портал за строителна техника в България
  • Darik.BG Новини от България и света
  • Agriniser.com Покупка и продажба на зърно онлайн

Очаквайте скоро!

Достъпът до профилите в Agri.bg временно е ограничен.

Работим върху тяхното подобрение.

Абонирайте се за бюлетина на Agri.bg

Абонирайте се за седмичния бюлетин на Agri.bg, за да научавате най-актуалните новини, анализи, интервюта и видео репортажи от аграрния сектор за изминалата седмица.

Чрез абонамента ще получавате и информация за важни предстоящи събития в бранша.

С използването на този сайт Вие се съгласявате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика.

Запознайте се с условията за ползване на сайта и политиката за поверителност.