Подслаждане на фуража

 • S
  Според професор Михо Семков практиката животните да се изхранват с отпадъци от сладкарската промишленост се ползва отдавна и при преживни дори.Целта е намаляване на общата стойност на фуражите,при това без да се нарушават енергетичните показатели.\r\nМладите зооинженери вдигат рамене,а опитните и рутинирани се подсмихват.\r\nКолеги,споделете мнение и опит-прилагали ли сте такава схема на изхранване и какъв е ефекта върху продуктивността и здравето на животните?
 • J
  Нищо лошо няма в цялата тази работа но не забравяйте че работим с велика природна лаборатория. Да не стане като свинското с вкус на риба. А и какви въглехидрати ще имат сладкарските отпадъци като поне 90% от фирмите работят с изкуствени подсладители като Аспартам и много други които нямат никаква енергийна стойност а само дразнят рецепторите за това усещане. Все едно да ги граним със зрънчо и да чакаме мляко Но все пак не е невъзможно балансирането с такива отпадаци при много стриктни условия и информация за съдържанието им.
 • V
  Аз лично давам вафли на кравите и телетата. Това с вафлите го видях в две много големи ферми с общ брой на животните в двете над 1500 говеда. Засега аз нямам жертви нито пък тези две големи ферми.
 • S
  Колеги,четох статията в електронното издание на списание"Ветеринарна медицина"на ирландския университет за аграрно стопанство на тази тема и коментара на нашия професор към нея.Та думата ми е-не е нашенски патент!Фермерите в Европа,така си регулирали себестойността на фуражите.Търсят алтернативи хората...
 • J
  Браво бе Мляко с какао, шоко аромати и тем подобни ........... Ако ние Българите не измислим да доим директно Капучино че кой друг.
 • Z
  масовото използване на подсладители , емулгатори, оцветители ит.н. прави безпредметно и дори опасно тяхното използване!!!! така мисля аз.като ги махнеш остава гол фураж. освен това подсладителите нямат никаква енергийност. само ХИМИЯ !!!!!!
 • P
  Могат да се изхранват такива продукти но в по-малки количества защото предизвикват ацидоза при преживните
 • S
  Тя тази работа без консултация със зооинженер не става...Питам някой дали е получил такава и от кого?
 • V
  az lichno nikoga nesam ispolzval takiva produkti ,no imam edin poznat koito tapkashe kravite s dosta sladko i mislq che imashe i jertvi zaradi cqlata tazi rabota

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Агнета 2020

Питайте управниците ни тази година като нямаше внос на агнешко стигнаха ли родните агнета...

167 0

Агнешки кожи

Колеги някой знае ли къде купуват агнешки кожи и ако някой купува да се свърже с мен 08763...

179 0

Овце без мляко

Здравейте, колеги имам следния проблем Овцата се агни има направен съд ,но няма никакво...

295 0

1 био ЖЕ

Агри.БГ: Здравейте, Няма промени в пресмятането (поне към момента не са упоменати). Съгласно § 2з...

129 1

Българска порода за месо

Здравейте фермери пиша ви защото имам един въпрос на който не мога да си дам отговор а и...

460 0