Крупозно възпаление при новородени агнета

 • D
  kolegi nqkoi sblaskval li se e s tazi bolest i moje li da dade savet za le4enieto i
 • M
  Колежке,диагнозата е най-точна,когато се постави след направено лабораторно изследване.От дистанция е твърде самонадеяно,но молбата ми е на лични да ми опишеш симптомите на заболяването,защото може да се касае и за съвсем различно нещо,да кажем с което съм се сблъсквал.По някога и вет.лекари правят грешки,защото много от заболяванията бяха ликвидирани и дълги години не се бяха проявявали.
 • Z
  Случили сте на вет . доктор , моя го виждам на 6 месеца веднъж :D , хайде утре ще се опитам да помогна .. И внимателно с антибиотиците !
 • D
  напротив нашият участъков лекар минава всеки вторник дори и да е почивен ден проверява ни тетрадките които водим за използване на антибиотици и за ДДД мироприятия ако има за маркиране телета или агнета ги маркира и си заминава. Писах и по горе ,обиколих всички лекари които познавам в областта , никои от тях не се е сблъсквал с това заболяване , просто са безсилни казват на слуки прави това или това , но в нищо няма сигурност.
 • S
  Има едни хора,които това работят-казват се ветеринарни лекари! За тези хора които споменаваш , не поставят само диагнозата Да де-това беше приказката-този проблем-диагноза и лечение е в техния ресор-не е за форум.
 • Z
  Може и да си права , от година не е влизал лекар във фермата .
 • D
  Аз писах по горе , че в нашата област тази болест не е позната и пуснах темата във форума , ако някой колега се е сблъскал с тази болест по какъв начин си е спасил животните.
 • S
  Има едни хора,които това работят-казват се ветеринарни лекари! За тези хора които споменаваш , не поставят само диагнозата Те са добри и с лечението.Във форум този проблем едва ли ще се реши...
 • D
  Нямам на представа каква е причината . Преди 10 дена започна с 1 агне , участаковия ветеринарен лекар назначи лечение без диагноза просто така. Не можа да постави диагноза и в течение на тези 10 дни се заразиха 75% от агнетата ми. Лечението което назначи лекаря не помогна на агнето , като едното лекарство беше антибиотик , по точно Интрамицин .
 • Z
  По лесно се лекува , ако се знае причината , не мога да говоря наизуст .В момента при мен е тъмно м не мога да чета ...
 • D
  От 10 дена съм обиколила всички ветеринарни лекари в областта и нито 1 от тях не можа да ми каже за какво заболяване става въпрос , всички казват че няма заболяване с такива признаци и вдигат ръце. Направихме запитване до един ветеринарен лекар от двореца Врана и той каза ,че също не се е сблъсквал с подобно заболяване , но се разрови из дебелите книги и по описанието което му дадохме за признаците на болестта той успя само да каже ,че пише само името на болестта , но не и лечението и.
 • S
  По принцип от тази част на учебника можем да разберем,че всички крупозни възпаления се церят с антибиотик .
 • Z
  Има едни хора,които това работят-казват се ветеринарни лекари! За тези хора които споменаваш , не поставят само диагнозата
 • Z
  Аха ок , аз имам другата част на учебника .
 • Z
  Аха ок , аз имам другата част на учебника .
 • D
  Ветеринарен лекар постави тази диагноза по един стар учебник, направи съпоставка с признаците на болестта, но в учебника няма описание за лечението и.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Агнета 2020

Питайте управниците ни тази година като нямаше внос на агнешко стигнаха ли родните агнета...

163 0

Агнешки кожи

Колеги някой знае ли къде купуват агнешки кожи и ако някой купува да се свърже с мен 08763...

176 0

Овце без мляко

Здравейте, колеги имам следния проблем Овцата се агни има направен съд ,но няма никакво...

292 0

1 био ЖЕ

Агри.БГ: Здравейте, Няма промени в пресмятането (поне към момента не са упоменати). Съгласно § 2з...

126 1

Българска порода за месо

Здравейте фермери пиша ви защото имам един въпрос на който не мога да си дам отговор а и...

455 0