Какъв сорт слънчоглед би бил по подходящ за планински район?

 • A
  Кой сорт слънчоглед би бил подходящ з апланиски район? Надморската височина е 900 метра земята не е обработвана от 20 год! Мислех да сея по клиарфилд но незнам дали ще намеря семена сега и дали би било наи удачно за този район!
 • A
  Аз говорих с няколко агронома те ми препоръчаха слънчоглед за първа колтура щяло да изчисти плевелите а и лично го предпочитам пред слетите култури! Въпроса е че има една фирма която сее близо до мен но работят само с вносни семена и това ме притесняваше иначе те изкараха добри количества на 5 км от нивите кадето аз мисля да сея но все пак при тях е по равнинно и мисля че почвата е малко по различна!
 • K
  20 godini shtom ne e raboteno,slunchogled ne e dobre da seesh,kakuvto i da e,zaduljitelno purvo neshto sus slqta povurhnost.
 • R
  720 м ср надм височина , северен склон . Опитай сорт само с пулсар , за да изчистиш плевелите и то , ако имаш житни , другата схема при добивите , които ще получиш и цените на сл - не си заслужава . Сорта трябва да е ран или средно ран , защото са с по-къс вегетационен период , а пролет като е киша за сеитбата и есен за жътва се повлекат мъглите , повярвай ми - не 2 седмици - 2 дни са от огромно значение - те са с по-ниски добиви , но другите не узряват навреме и мн късно освобождават площите за сеитбата на есенниците . Ако нямаш житни плевели опитай с конвенционален сл . Не се хвърляй на нещо , от добива на което няма да си покриеш само разходите за семена , торове и препарати , още повече , че сравнително добра цена за продукцията си можеш да получиш април-май месец. Работим с Флоримис на Еуралис и заместника на Албената от конвенционалните сортове - Сан Лука . Успех !
 • B
  Силви е много права, помисли си пак, планинските райони не са много подходящи точно за тази култура
 • S
  При 20 години необработвана земя,слънчогледа не е най подходящата култура .Дори да засееш слънчоглед ,не е ли с Клеърфилд технология,не чакай добиви.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Слънчоглед реколда 2020

olio: Вече удари, а и нагореееее. Кога ще бъде пика не се знае. Борсите се надскачат, а търговци...

719 2

Изсъхване на слънчоглед

Крум Тенев: https://www.youtube.com/watch?v=B4LAJDx6TSI

271 2

Цена на слънчогледа 2019, добиви ?

georgievis: добиви около 300кг цени Силистра 550лв.

5484 14

Слънчоглед 2019 цени и добиви

Тодор Тодоров: Какво става колеги? Ще прадаваме ли, и на каква цена? Всички ли чакат повишаване н цената?...

1593 2

Цена на слънчогледовото олио

: рафинирано наливно слънчогледово олио 1380 + ДДС лв./т. тел. 0888321760

1339 4