Какво производство е косачка Форшрит ?

 • H
  Става въпрос за косачките
 • B
  Damia_71 - ти си доста слабоумен... Даже не смятам и да ти обяснявам ,защо... Иначе Fortschritt в началото на 90-те се преименува на Erntew Meister и произвеждат само един модел - 527 ,усъвършенствана 524-ка ,а още една година по-късно Case IH купува 100% цял от Fortschitt/ EDM. Просто като информация го давам.Case IH 527 е модела който купуват от Fortschritt/ MDW
 • K
  Колеги във V-box гледах клипче на косачка форшрит с хедер, който е на принципа на роторните косачки. Някой има ли впечатления от такъв и има ли ги вече у нас?
 • T
  Колеги имам е302 за продан.Ако някой се интересува цената е 5000 пишете ми на съобщения
 • D
  Немска машина с руски двигател в България сглобявана циганин я кара.Е те това е.
 • E
  Така значи бившият гдр производител фортшрит е произвеждал ВСИЧКО ЗА НУЖДИТЕ НА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО.като започнеш от доилни агрегати..... та до всичко ЗА което се сетиш. Сега...относно разликата при е301 и е302.Колегата над мен е писал за повдигане на задницата а това е... ПЪЛНА ГЛУПОСТ.Оригинално косачките си имат 2 солидни тежести на задния мост с което горенаписаното повдигане остава само мит.... И сега разликите : 1-во При е301 задвижването е с ос+муфи което е голям проблем и затова при е302 е заменено с кардани. 2-рата наи съществена разлика е че при е302 има обратен ход който липсва при предшественика и.... не скачаш като гламав на перките като я задавиш което е голям плюс. двигателите са им болгарови но без тежести на коляновия вал и променени настроики на гнп-то и затова са 60 кончета. Така.... Има и е303 модел.тя е с 5метров хедер,удължено шаси,80коня е двигателя,и ръчките за хедера и варятора са разменени. п.с От натурален шваба знам че името фортшрит се превежда: РАЗВИТИЕ .
 • S
  Колега,незнам дали имаш такава косачка или мислиш да си купуваш. Ако си работил с такава машина, няма начин да не си усетил един малко стряскаш ефект. Тъй като хедера на косачката е тежък при по бързо движение на транспорт и по рязко спиране задницата /от към малките колела/ се надига и може хедера да опре в земята. Това е така защото задницата на косачката е по лека в сравнение с предницата. От това, което ти писах няма нищо опасно- докато се свикне с подскачането. Това е за Е 301, това е по стария модел. За да се избегне този неблагоприятен ефект при следващия модел Е-302 конструктора е удължил надлъжната база / разстоянитео между предни и задните колела/ с малко - 2 /3 сантиметра и двигателя е изнесен по назад. Така като цяло центъра на тежеста е изнесен назад и подскачането при рязко спиране е намалено. Пак се получава подскачане, но вече при много висока скорост и много рязско спиране. Има разлика и в транспортните валци, но тук има много писане. Тази косачка е производство на някогашния СИВ /съюз за икономическа взаимопомощ/ по време на соца. Двигателя и на двете косачки е съветско производство от тракторите БЕЛАРУС.
 • K
  Едната е по-стара.Сигурно има промени.Ама да знаеш,че редуктора е доста слаб,трябва да смениш и ножовете.
 • H
  А има ли огромна разлика между Е-301и Е 302
 • S
  Колега, макар и с много голямо закъснение отговарям на въпроса ти. FORTSCHRITT е фирма за прибираща техника. Това значи че заводите /на бившата ГДР/ произвеждаха косачки с марка Е-301, Е 302. Балопреси с марка К 454, зърнокомбайни Е 512 /най старите/ Е 516, Е517. Тук буквата Е идва от немската дума ERNTNE, което означава - жътва, прибирам. Думата ФОРТШРИТТ е също немска дума и преведена означава НАПРЕДЪК, ПРОГРЕС. Дано да съм ти бил полезен.
 • H
  И мен на такова ми мяза по името ама не бях сигурен
 • G
  Здравей, колега би трябвало всичките машини на Fortschritt да са Немско производство- Източна Германия.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

K

Балеровачка John Deere 550

Здравейте, колеги имам проблем с боксувянето от 2вете страни на предпоследните колани им...

217 0
P

Моля за съвет относно моторна коса

Здравейте, наскоро засадих 700кв.м овошки и ми трябва моторна коса , ето и машините на кои...

147 0
V

Бензинов тример - не пали

Здравейте. Тример китаец не иска да запали. Налях му в цилиндъра бензин запалва като го из...

638 0
P

Питане за бензинова градинска косачка

4-и тактова косачка за райгас (с двигател 3.5 к.с ,с EURO 5) колко масло трябва да гори ад...

146 0
M

ПОЛСКА ИЛИ ТУРСКА РОТОРНА КОСОЧКА

КОЛЕГИ ДАЙТЕ СЪВЕТ КАКВА КОСАЧКА ДА СИ КУПЯ ЗА ТРАКТОР 25 КОНЯ?

355 0