Кози - съвет за дребно отглеждане

 • L
  Искам да закупя 4-5 кози и да ги гледам заради яретата.Никога не съм се занимавал с това и ще бъда благодарен на всеки,който може да ме помогне със съвет Искам хем да са ефтини,но пък и добри,а в същото време не зная,какво значи ефтини,защото съм аджамия и не съм запознат с цените.Изобщо дали бих се справил,като нямам опит и къде коло Плевен радиус до 100км.мога да намеря нещо добро и как да ги разбера дали са читави.Благодаря на всички!
 • харесва ми че има хора като Вас. Поздравявам Ви! Имате познания,опит и сте точен и ясен в това което искате да кажете. Бих се радвал да се срещнем с Вас ннякога.
 • M
  Имам няколко от англонубийските,но нямам пръч.Есента работихме с един от тогенбургската и един от кафявата алпийска.Трудно се поддържат няколко породи.За да няма кръстоски заплождането трябва да става от ръка,а работниците,ако не им висиш над главите го карат през просото,но резултата се вижда след пет месеца.Очакваш едно,ражда се друго...Цената е 7-8 лв.живо тегло на женските,а мъжки давам 25лв. на една седмица.
 • Г-н Мирчев,вие нямате ли кози от тази порода.По принцип,как вървят,като цена.Мерси.
 • M
  Васко,в България чистопородните животни са много малко.Петнадесет години се занимавах с тази порода,но огранияеният брой животни налагаше почти през година да внасяме разплодни животни,което освен средствата ни костваше много време и нерви.Това е причината въпреки превъзходните качества на тази порода да прекратим нейното развъждане.От фермите,които познавам,най изчистено е стадото на Борис Печев от с.Брестовец,макар през последната година да му се наложи за да не допусне кръвосмешение да взима кръстоски между дамаската и англонубийската коза от мен,но като цяло може да се каже,че в екстериорно отношение стадото е най-доброто,което има в България.Успех!
 • Здравейте,г-н Мирчев.Можете ли да кажете,от къде могът да се закъпят истински животни от породата Англонубийска?В България.Или поне разплодници.Благодаря.
 • M
  Тогенбургски ярета могат да се закупят от ИПЖЗ-Троян и евентуално аз мога да ви продам две-три,но не повече,защото имам от тях тридесетина кози-чистопородни,а идеята ми е да направим стадото само от тогенбургски животни,разбира се ярета се продават през пролетта,сега е късно.
 • Здравейте г-н Мирчев,ще Ви помоля да ми дадете сведения откъде мога да си купя ярета тогенбургска порода,бих желал да увелича броя на козите си,но имам няколко местни породи с много слаби показатели.Благодаря Ви предварително!
 • C
  Многзнайко това го говорят тез дето не могат да си позволят агнешко,за това козето е хубаво защото е евтино
 • L
 • Когато гледаш кози за ярета е хубаво да имаш пещ в двора си, защото много хора казват, че ярешкото месо е по-вкесно от агнешкото. А доколкото знам ти все още нямаш такава пещ.
 • V
  Това горното беше мое тъй че за 4-5 кози нищо не си заслужавада правиш - нужно е да вържиш двете и другите ще се въртят покрай тях - на следващия ден и сменяш местата
 • L
  Благодаря!
 • Може но за козите трябва мрежа за елекропастир която ще ти излезе по скъпа от оградната мрежа УСПЕХ
 • L
  Може ли да се използва електропастир в гора за кози и скъпо удоволствие ли е?
 • L
  Пак благодаря!

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Построяване на козарник

Здравейте, понеже увеличаваме капацитета на стопанството и ни е нужен вече голям обор с вс...

154 0

Колко мляко дава една коза като ббм

От известно време мисля дали да не си купя малко кози да спра да работя за хората а да раб...

448 0

Кaкви сa цените нa млякото в моментa и кои облaсти?

Здрaвейте колеги, кaкви сa цените нa суровото мляко и в кои облaсти, зa Ямбол и окръгa ?

632 0

Окозване

Здравко: Препоръчвам ти на 3-ия ден да започнеш да й даваш по-малко храна от обичайното. Нека това...

260 1

Печели ли се от кози

Kolega!: Колега, моят съвет e бегай от козите. Не е просто стока да се гледат. Отглеждането е специ...

901 2