Мярка 121-закупуване на трактор-има ли надежда?

 • V
  Здравейте!\r\nПонеже не съм запознат,да кажа въобще,а й точно в момента няма как да получа информация от друго място....ще питам патили...надявам се не много \r\nТа,ситуацията е следната-нуждаем се от нов трактор,но нямаме достатъчно пари.\r\nНе сме и регистрирани като земеделски производители!!!!!!!\r\nВъпросите са:\r\n1.Колко време отнема регистрацията за земеделски производител-бързо ли става или е мудно???\r\n2.Трябва ли да е минал някакъв срок от време от регистрирането като земеделски производител,за да може да се кандидатства за земеделска машина-по някакви спомени,АКО НЕ СЕ БЪРКАМ-преди в условията пишеше че трябва да мине 6 месеца откакто си се регистрирал?\r\n3.Колко време е необходимо,за да се изработи проект за закупуване на трактор,и да се внесе?\r\n4.Има ли надежда да стане,кога ще се \"отварят\" програмите,има ли пари?\r\nИ въобще всякакъв вид информация относно това желание ще ми бъдат от полза.\r\nПоздрави!
 • T
  Колеги през 2014 -2020 г ще има нови средства за различните програми. След като сме изтървали сроковете на тоя период то нямаме друга алтернатива, освен да чакаме да ги отворят пак през следващите години. Друг е въпроса дали изобщо ще има такива програми. Може средствата да са още по-големи през следващата петилетка, както казваше Тато. Така че аз чакам да ми хареса някоя програма за да действам по нея. Следя постоянно нещата но след като не отговарям на изискванията няма какво друго да направя. Успех на всички които искат да вземат средства по програмите от ЕС.
 • T
 • V
  Ами със земеделие се занимаваме от 1993 г. Тази програма за развитие на селските райони наистина е 2007-2013г. Гледам,че ще има уж нова, 2014-2020г.........ама.... Ясно,разбрах,ще видя и в местната земеделска служба какво ще ни кажат. Поздрави!
 • G
  Колега кога скоро смяташ да го направиш това? ПРСР е за периода 2007-2013, а мярка 121 отдавна е с изчерпан ресурс, финансират се единственно проекти по гарантираните бюджети по мярката - Нитратната директива, млекопроизводство и т.н Според мен за нов проект по тази мярка за техника няма никакъв шанс вече - дори и да се прехвърлят някакви средства от други мерки има достатъчно внесени проекти които чакат финансиране.
 • T
  Здравей колега! За да отговориш на условията за отпускане на средства за покупка на техника, първо трябва да упражняваш дейност за която да използваш тази техника. Останалото е да се прецени колко земя обработваш и колко са ти икономическите единици за да отговаряш на условията. В момента тази Мярка 121 е затворена. Необходимо е до прочетеш Наредба № 8 от 3 април 2008 г. за условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка „Модернизиране на земеделските стопанства” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 - 2013 г. Прочиташ я и ако изпълняваш необходимите условия кандидатстваш. Ако обаче не се занимаваш със земеделие и не ти е ясно какво представлява земеделието по добре не се захващай. Аз се занимавам от 1994 г. със земеделие и още не съм изготвил програма по никоя мярка, защото може да се наложи и да връщаш средства ако не изпълняваш необходимите условия. Скоро обаче мисля да предприема сериозни стъпки към изготвяне на програма и нейното изпълнение. Пожелавам успех в начинанието.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

O

Програма млад фермер

Здравейте! Някой знае ли как стоят нещата с програмата млад фермер? Какви са изискваният...

206 0
M

Подмярка 6.3

Здравейте,някой може ли да каже,след като вече съм била одобрена по Мярка 6.3 мога ли 2 пъ...

184 0
F

Мярка 4.1

Има ли някакво раздвижване по 4.1 ?

140 0
A

4.1.2

Здравейте,някой има ли плащане по мярка 4.1.2

103 0
G

Мярка 6.1 Млад фермер срок на договора

Stoyan: И мен ме вълнува този въпрос. GeorgiA, ти в крайна сметка как постъпи? кога прекрати дейно...

411 1