Местни телешки деликатеси

  • C
    Колеги ,\r\nСподелете какво приготовявате от телешко месо .Суджук ,луканка наденица ,кърначета , може ли да се направят само от телешко и говеждо месо ?\r\nСподелете вашите майсторски умения за притотвяне на местни телешки деликатеси .
  • V
    Забравих да кажа че трябва да се следи изнесената навън пастърма да не просъхне много че после много яки зъби трябват, просто в един момент я прибирам във фризера иначе става на чируси голяма мъка и е яденето само боб в гърне с пастърма иначе оставаш без зъби, това го казвам от личен опит правя по 10-15 кг пастърма и ако не прибера във фризера си е чиста съсипия, същото е и с надениците, тази година пролетта изхвърлих един леген сухи наденицито си е чиста луканка ама толкоз сухи че не мож ги ядеш
  • V
    Пастърмата я правя така- нарязвам на ивици с дебелина 2-3 см широки 5-6 см и дълги 20-тина см. месото и го осолявам със морска сол във някакъв съд добре е да е по дълбок, ред месо ред сол, не я жалиш солта, така оставям на студено да стои 5 дни като най отгоре затискам с една обърната чиния с камък, за няколко дни солта извлича всичката кръв от месото и отгоре ще се изпълни съда с кръв, изплакваш със студена вода късовете месо и пак ги редиш в този съд но заляти със вода, така 24 часа за да се обезсоли малко , после вадиш дупча с ножа или игла по една дупчица във краищата на всяко парченце и им правя със връв или конец примчици които закачам някъде на проветриво място, ако искаш пастърмата да ти е "Кайзер" преди да ги овесиш навън ги овалваш във подправки които сама си ги забъркала предварително примерно червен пипер ,чубрица, мащерка, сминдух ,девисил използвай въображението си
  • S
    Хайде сега да споделите как се приготвя пастърма по ваши рецепти.Тези в нета сме ги чели.Искам вкус от ценители.Благодаря!
  • M
    Да,виж, пастърмата наистина става!!! Лошото е,че вече зъбките...издишат. Аз все пак си харесвам да има свинско,поне 30%.
  • A
    КОЛЕЖКЕ, ОБАДИ СЕ. пРИГОТВЯШ СИ МЕСОТО, ПРИ ТЕБ ЩЕ Е ДОБРЕ ДА Е 70 ПРОЦ ТЕЛЕШКО И 30 ГОВЕЖДО.оТИВАШ В ДУПНИЦА И ГО ПЪЛНИШ ТВОЕТО МЕСО СРЕЩУ ЛЕВ КИЛО, НО ТЕ ГО ОВКУСЯВАТ. аЗ В СРЯДА ЩЕ ПРАВЯ 30 НА 30 НА 30, ТЕЛ,ГОВЕЖДО,СВИНСКО. ТОВА Е ВТОРИЯ ПЪТ И Е ПРЕКРАСНО.
  • P
    аз такива деликатеси не съм опитвал обаче имам хубаво вино може да направим бартер а и защо не и обща софра
  • B
    Пастърмата става БОЖЕСТВЕНА!
  • I
    Само от телешко се прави пъстърма и суджук.
  • M
    Колежке,телешкото е доста сухо.Трябва и свинско и подправки и майсторлък! Добре е да имаш и отлежало вино

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Защо кравите ядат сезал и найлон

Здравейте,искам да попитам какво им липсва на кравите че ядат сезал и найлон

12 0

Санкционират

Иван: трябва до 30.09.2020. продажба и тези 3 животни не трябва да си ги подавал за субсидии

80 1

ЖИВОТНОВЪДНАТА МАФИЯ / лъжите на пишман "животновъдите".

Ако търсите работа във ферма /животновъдство, бягаите далече от тая обява: "Търся 1 или 2...

210 0

Фолио и мрежа за балиране

dipl.eng.Yordanka Nacheva: Здравейте г-жо Петрова Ние ПОЛИФОЛ ЕООД предлагаме мрежа и фолио за балиране Продуктите...

58 1

Проблем със влизането на скоростите на ЮМЗ 6-Л

Тодор: Най вероятно съединителя да не ти отделя добре

86 1