Необходими документи за регистрация на трактор от КТИ

 • A
  Колеги, може ли само с фактура да се ригистрира трактор от КТИ???
 • З
  Имам следния въпрос: купихме АТВ регистрирано като селскостопанска машина! Какво е нужно да се направи за смяна на собственноста ? Моля за компетентен отговор! Предварително благодаря!
 • Т
  Привет колеги а някой може ли да ми каже за Бобкат какви документи са нужни
 • Документите, които са необходими, за да се извърши регистрацията, са следните: 1. Писмено заявление за регистрация; 2. Документ за собственост – фактура и договор за покупко-продажба – с данни за марката, модела, вида и фабричните номера на рамата; 3. Документ за платена застраховка „Гражданска отговорност“; 4. Документ за самоличност на собственика; 5. Копие за актуално състояние на фирмата и БУЛСТАТ; 6. Декларация с нотариална заверка на подписите, че на техниката не е извършвана първоначална регистрация съгласно ЗДвП и ще се ползва само за земеделска и горска работа; 7. Ако техниката е нова – ЕО – сертификат за съответствие с одобрения тип.
 • П
  Купих трактор тк 80 но по талон се води тк82 и немога да фо регистрирам
 • S
  И аз имам такъв проблем!!!Имам трактор,който не е регистриран в КТИ,но имам фактура за закупуването му.Ще мога ли само с тази фактура да го регистрирам???
 • M
  Купих трактор втора ръка, собственика, от който го купих и той няма документи, мога ли да го регистрирам и как?
 • P
  Здравей. Ако трактора е регистриран в КАТ, трябва да има платен данък,гражданска отговорност и съответно минал преглед и двата талона. Ако е регистриран в КТИ, трактора не подлежи на данък. Трябва да има двата талона,преглед и гражданска отговорност. Аз в петък вземах моя. Трактора и ремаркето са регистрирани в КТИ. При нотариуса ми поискаха двата талона гражданската отговорност и прегледа. Ти по програма ли купуваш трактора?
 • S
  Може ли да ми кажете при кой нотариус сте били, ако е в София? Защото всички ми искат различни неща и предпочитам да отида при някой с повече опит за да не ми искат например платен пътен данък, какъвто не се дължи.
 • P
  Вашите документи. След като сте го регистрирали в КТИ,нали имате номер,талон,гражданска,преглед,лична карта. Това са документите,които ми поискаха на мене
 • S
  Ще ти разкажа за моя опит-дано ти помогне. Ние имаме трактор, наследен от дядо ми. Имаме и нотариален договор за покупката, но не намерихме талон. С договора и удостоверения за наследници отидохме в КАТ и го отписахме от там - между другото там се водеше собственост още на предишния собственик, но с тези документи нямахме проблем да го отпишем. След това с бележката от там, че е отписан отидохме в КТИ, те го прегледаха и го регистрираха при тях като ни дадоха нов талон на наше име. И сега вече ще го продадем, но пък моя въпрос, ако някой знае е какви документи ще иска нотариуса за да извърши сделката.
 • P
  Колеги имам проблем. Харесах си трактор,който не е регистриран от сегашния му собственик. Има документи за него,но има вероятност преди това да е бил регистриран в КАТ. Ако се окаже так мога ли да го регистрирам след като го купя в КТИ,като ми казаха,че немога да го бракувам в КАТ?
 • C
  Явно става дума за втора употреба: Нотариално заверен договор за покупко-продажба - направете си договор за земеделска и горска техника, таксата е по-малка от тази за МПС Застраховка гражданска отговорност. Фактурата не задължителна /все пак може да си го купил и от частно лице/ ;)
 • P
  а гражданската отговорност къде я забравихте
 • K
  В Добрич -Фактура, договор за покупко- продажба.и това е.
 • S
  Регистрираха ми го само с договор за покупко-продажба и лични документи.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Конна база - регистрация на животновъден обект

Здравейте, Във връзка с обект конна база, в процес на строеж, се интересувам какво тря...

54 0

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

604 2

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

628 9

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

391 1

Влизане в чужд имот, отъпкана пшеница

Веселин: Към полицията задължително. Подадохте ли и за предишните случаи? Трябва да ги регистрирате...

392 2