Какви млечни продукти ядем?

 • I
  Колеги искам в тази тема всеки от вас да сподели мнението си по повод това какви са млечните продукти, които се продават в магазинната мрежа и големите вериги като Била, Метро, Фантастико, ЦБА и др.\r\n\r\nТази вечер си сложих филия с дебело парче кашкавал на скаричката. Вижте на снимката какво се получи след 2 минути....От какво мляко е направен този кашкавал...сами си преценете. На етикета на кашкавала пише ...\\\"Кашкавал от краве мляко - ЕЛЕНА \\\" [:slap:] [:slap:] [:slap:]
 • N
  Имаме ,нямаме право винаги ще продаваме частно.Винаги е имало сива икономика и пак ще има,все пак сме .Просто така сме скроени.Колкото и да ни дават цената на частно е по-висока и пак ще продаваме.И което е най-важно НЯМА ДА ОСТАВИМЕ ПОТРЕБИТЕЛЯ БЕЗ КАЧЕСТВЕНА ПРОДУКЦИЯ И ДА ЯДЕ БОКЛУЦИ!За ценителите на качественни храни "КУПУВАЙТЕ ДИРЕКТНО ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛЯ"
 • Аз винаги ясно съм разграничавал двете дейности. Едната е да си селскостопански производител, което ще рече да произвеждаш големи количества и от това да живееш. Това означава да имаш поне 500 овце, 80-100 продуктивни крави, да отглеждаш над 10 хил. бройлера или носачки. Не говоря за промишлените производители с по няколко стотин крави и стотици хиляди бройлери. Другото е производство, чиято цел е да те изхрани и осигури заплата. Там отглеждаш 100-200 овце, 25-30 крави, 100 зайкини. При това производство търсиш максимална цена на частно, като сам си продаваш агнетата и млякото, защото си неконкурентен на големите. С този тип производство само осигурява съществуването, но не носи сериозни печалби и е много по-добре за лепиш плочки в строителството, отколкото да се мъчиш с това. Компенсира се само от факта, че нямаш началник и си свободен, както и че обикновенно имаш друга работа, откъдето получаваш заплата. Единият начин върши работа на един, другият на друг, но и двата трябва да се работят както трябва, за да се постигнат целите и между тях няма противопоставяне, защото са в два различни свята.
 • A
  Пешо, прощавай, но Иванов непрекъснато прокарва точно обратната идея - в полза на едрото производство - така че твоята практика той в никакъв случай не би я одобрил - погледни му другите коментари в други теми.
 • Да Иванов, напълно си прав! Аз съм минал по този път и ми е ясен! Решението на проблема при фермера е: малки количества и сигурни клиенти! Това е моят принцип със сиренето и смея да твърдя, че съм доволен! Нещата се получават! Когато ламтиш за количество, ти имаш и повече разходи! Аз си работя само моето мляко, с гарантирано качество и продукцията ми е толкова колкото ми е пазара!
 • Подкваски има, но обекновенно са за големи количества, докато за сирена имаше и за 100-200 л. мляко, за киселото мляко бяха от 500 или 1000 л. нагоре. Никой не продава традиционното кисело мляко, не защото не иска, а защото не може, това да ви влезе в главите. Закваската не е ГМО, а е с други млечни култури, които не водят до бързо вкисване. С този проблем ще се сблъскате като решите да "ударите кьоравото" и да забогатеете произвеждайки кисело мляко. Няма как да стане, защото киселото мляко вкисва, т.е. няма трайност. И като заквасите 200 л. и след 3 дни го изхвърлите, ще питате какви са другите закваски. Път вървян в света преди 80 г. При Тодор Велики имаше кисело мляко, защото сутринта и на обед се доеше, след обед или най-късно на другият ден се работеше в млекозаводите, а вечерта се разнасяше из магазините - до 24-48 часа след производството се продаваше. Другата линия за разпространение бяха предприятията и заводите, особено с вредни производства, където се полагаше 1 мляко на ден или два дена. Сега няма такава организация и млякото ще вкисва още в мандрите или по пътя преди да е стигнало магазините.
 • Никол, чувал съм че има за заквасване на млякото чисти култури, които са сухи и се слагат в млякото за да стане кисело мляко.Така се получавало качествено живо мляко. Това с подквасата от фермера не ми звучи много сериозно.Така няма ли да се получи всъщност подкиселяване или прокисване на мляко в което няма живи бактерии?
 • N
  На баба,на дядо все тая.Просто когато си вземеш фермерско мляко поискай от фермера малко подкваса за да е сигурно че няма гмо.
 • V
  много хубави неща колеги само че ако имаше държава тази тема нямаше да я има. но тук е мястото и на тия дето тия дни ще вдигат стачка вместо да искат да си напълнят гагите с някакви помощи субсидии и тнт може просто да поискат защитени наименования на имената кисело мляко ,сирене кашкавал, и от какво се правят и тогава всички които произвеждат боклуци и тровят децата ми ще останат без хляб и ще ядат само пастите на кравите.междудругото преди две седмици подквасих домашно мляко с подкваска "на баба 4% още не се е вкиснало -значи и закваската е ГМО)))))))))))
 • N
  Точно така. Събирате се повечко хора свързвате се с някой фермер и взимате мляко от него.Почти съм сигурна ,че няма фермер който да ви откаже,даже при по-голяма заявка би ви го докарал пред блока.
 • Намираш ферма и си решаваш проблема,става и с бабичките,но не от тези по улицита.
 • Nikol tiq hira 6e ni otrovat ve 4ovek kakvo da pravim [:slap:]
 • N
  Аз също съм си правила експеримент с данон.Купих кофичка кисело мляко и го държах 4 месеца в хладилника.За толко време нищо му нямаше.Химия голяма.Ботуши да бяха щяхя да се скъсат,но на млякото му нямаше нищо. [:slap:]
 • Иване ти си прав! Но смятам, че е много необходим контрол и критерии на които трябва да отговаряме. Можеби се чудиш какъв човек съм да го искам това нещо? Аз и сега, както писах по горе произвеждам сирене. Всеки месец нося да изследвам млякото, кръвни проби от козите и пръчовете. Правя всички необходиме ваксини и профилактики на моите животни! Но познавам колеги, които работят и по друг далече по неглижиран начин който искренно ме притеснява! В края на краищата, парите които получавам като помощи съм на мнение да ги вкарам в подобрения на базата с която разполагам в момента и да работя спокойно. Смятам доре, че ще е добре да има органи които да взимат всички тези проби на място и да имат ангажимент за качеството на продукцията ни! Съжалявам, но това е моето мнение! Това е за мен бъдещетото! Хората дават пари и смятам че имаме възможност и сме длъжни да произвеждаме и продаваме качественна продукция на потребителите! Съгласен съм че най-вероятно както винаги нашите управляващи ще усложнят прекалино много нещата, но тука е нашето място да реагираме и да си търсим правата!
 • Страничен човек като чете постовете ви,може само да ви се радва искрено. Не ми е ясно за какво ви е тази прословута нареба.Някой спрял ли ви е да продавате директно на потребителите,каквото и да било? НЕ ! Тогава не виждам какъв ви е проблема.Проблема ще ви се появи след наредбата.След като това което правите в момента влезе под контрол.С наредбата никой няма да ви осигури пазар.Така че наредбата не е панацея.
 • D
  така е фермерката и то не как живеят хората с тези отрови. ами се разболяват и ......

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

N

Болна коза

Здравейте! Ще съм много благодарен ако някой може да ми помогне със съвет за да спасим жив...

109 0
В

Построяване на козарник

Здравейте, понеже увеличаваме капацитета на стопанството и ни е нужен вече голям обор с вс...

327 0
M

Колко мляко дава една коза като ббм

Nikolay: Миро , аз също обмислям този вариант , но съм в процес на развъждане на животните и засега...

811 1
С

Кaкви сa цените нa млякото в моментa и кои облaсти?

Здрaвейте колеги, кaкви сa цените нa суровото мляко и в кои облaсти, зa Ямбол и окръгa ?

816 0
В

Окозване

Здравко: Препоръчвам ти на 3-ия ден да започнеш да й даваш по-малко храна от обичайното. Нека това...

348 1