Проблем за земя с Фонд Серес

 • Z
  вчера получих писмо от серес .ад в което искат затова , че в заявените за субсидия площи от мен,има техен имот и искат средния за общината наем умножен по 3.някои от вас колеги имал ли е същия проблем и какво може да се направи.
 • G
  Пасищата нито се купуват нито се продават, така че те ако са направили покупко-продажба значи това място е обработваема земя
 • V
  Ако имат офис в Ямбол потърси ги и поговори с тях.Обясни им, че това е пасище и ти всъщност не вадиш продукция от там.Иначе, ако се заядад, закона е на тяхна страна.
 • интернета ми е от мтел и забива .да от малко кирилово съм елховско вчера за пръв път имам контакт с тях.кофти е това ,че като купуват земя , не знаят дали е обрамотваема.нашата от 10 год. не се работи.
 • V
  Ти работиш в Ямболски регион, наистина ли средната ви рента е 30 лв.Те не са ли те търсили досега, за да направите договор, да не би да си им отказал и затова сега да си искат сумата в троен размер.
 • наистина ли имат право да заведат съдебен иск.
 • V
  Серес АД,предполагам е фонд за зем. земя. Най -вероятно имота е нива, която ти показваш като пасище.Поговори с тях и им обясни, че сумата ,която искат е непосилна за теб и че ти реално ще получиш за нея не повече от 16 лв.
 • в заявлението ми начина на траино ползване е пасише ,. не нормално да те изнудват за 30лв.наем.аз имам подписани договори с мои роднини за заявените площи.
 • Колега, ако имота е ДПФ и си го работил без правно основание, МЗХ ще ти иска тройния размер на средната рента за района.За това МЗХ е упълномощил общините да съберат тези пари.юсъщо така трябва да получиш писмо от общината, където се намира въпросната земя. Такъв е закона от м. МАрт тази година. Ако имаш някаква комасация и този имот е останал в теб след комасацията, търси колегата, от който го вземаш за да се разберете. В добруджата е пълно с такива случаи.
 • Ако имаш комасационен договор,много здраве им кажи.Земята дали е обработваема за която искат наем.В троен размер може ако кмета е издал заповед по чл.34 от зспзз,но не бързай да се плашиш пробват водата.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

K

Кога мога да изкореня стара овощна градина?

Искам да изкореня стара овощна градина от сливи и на мястото да създам нова от череши.Тъй...

178 0
D

Млад земеделски производител

Някой знае ли кога ще изплащат субсидиите на младите земеделски производители? Според граф...

306 0
C

Обвързано подпомагане

Т: За сега пълно мълчание.Юоже би графика няма да бъде спазен.

335 1
А

Подпомагане за сини сливи

Р: Ами коя слива ,ако не синя,може би сливата на Мата Хари ще подпомагат.

419 1
B

Българско Сиво Говедо и Сиво искърско говедо

Здравейте имам няколко въпроса и ако някой знае ще съм благодарен да сподели информация. О...

318 0