Време ли е за торене на пшеницата?

 • S
  kolegi pri nas p6enicata sega ponikna mislq da hvarlq po 20 kg amonieva selitra dali 6te ima efekt ili sega ne my e vremeto
 • T
  diditxd форума НЕ е място за реклама ! За рекламиране на продукти си има определени за това места! Този СПАМ е НЕДОПУСТИМ, още повече си го напускал във всички теми !!!
 • D
  Течните торове на Биохум са страхотни, силно ви ги препоръчвам. Работим с тях от години. Най-вече използваме; Сектор Старт(за начална фаза на вегетация ) и сектор Хит (за развитие и разтеж) - течни торове, обогатени с макро и микроелемент. Хубаво при тях е, че имат разновидности: - с повишено съдържание на Цинк - за царевица, зърнено-житни, маслодайни (слънчоглед, рапица), овощни, лозя, ягодоплодни (ягоди, малини), оранжерийни, зеленчукови, картофи, фасул, соя, люцерна, детелина и всички случаи на цинкова хлороза. - с повишено съдържание на Бор - за маслодайни (слънчоглед, рапица) царевица, зърнено-житни, картофи, цвекло, зелеви, бобови (люцерна, детелина) и други. - с повишено съдържание на Желязо - за лозя, овощни, розоцветни (маслодайни рози) и всички случаи на желязна хлороза. Ето тук можете да разгледате: http://biohum.com/ Biohum - течни торове, биотор, листни торове, органични торове, органоминерални торове.
 • V
  Искате ли по висок добив?С доказаното качество на птичата тор www.ecoreltd.com производство на органична тор насипно за листно подхранване и гранула за основно торене.тел. 0884799337 ПРЕДИМСТВА НА ПРОДУКТА - минералните торове,както и композитните се усвояват от растенията с 30-40 процента т.е. при съдържание на полезни елементи(N , Ph, Ka) 20 % ше се усвоят не повече от 7-8%,а в съшото време предлагания от нас продукт се усвоява от растенията 100 %.Действието на минералните торове е краткосрочно,действието на нашия продукт е дългосрочно.При използването на минерални торове се образуват химични съединия , които са вредни,а понякога и опасни за здравето на човека.При нашия тор няма този проблем
 • V
  www ecoreltd.com organi4na tor e nai dobroto reshenie i e dokazano 4e e s visok dobiv
 • A
  Най-новите продукти в Европа, а вече и във България за торене заедно със сеитбата на есенници или рапица са торовете "Микро ПМХ" или " Микростар СР ". Представляват микрогранулирани торове с размер на микрогранулата между 0,5 до 1 милиметра. ВНАСЯТ СЕ В ДОЗА ОТ 2 ДО 4 кг НА ДЕКАР единствено със сеитбата и ефекта им идва от това че стотици гранули от тора / един милион гранули в килограм тор / са в пряк контакт със семената. Микрогранулата е силно хигроскопична, лесно разтворима, фосфорът в тора е във водоразтворима и в лесноусвоима за растението форма. Фосфора от другите торове / ТСП, ДАП, НПК / не е в контакт със семето при сеитба. Фосфора от другите торове е далеч от растението, не се усвоява при леко кисели или леко алкални почви защото в единия сличай е фиксиран от желязото а в другия на калция. В гранулата на « МИКРО ПМХ « и « Микростар СР» има ко-формулант който елиминира тези фиксации на желязото и калция в различните случаи на леко алкална или кисела почва. Фосфора, който в тора е 40% / има и вариант с 50% / започва да се усвоява още с появата на микроскопичните коренчета на кълна, които подхранва и за няколко седмици превръща в мощна коренова система осигуряваща на младото растение един много бърз старт и много по силно братене. По този начин на внасяне не се подхранват плевели, както при площното разхвърляне. Не се губи енергия да се пренасят, разхвърлят и закопават хиляди тонове тор. За 1000 дка. са нужни не повече от 4 тона. Тези торове се внасят със специални апликатори, които фирмата вносител на тора доставя и монтира на фермерите БЕЗПЛАТНО. Въпреки че технологияте е иновативна и сега навлиза цената на ДЕКАР е с 20% по- ниска от площното разхвърляне на диамониев фосфат, ТСП, НП или НПК. За повече въпроси тел: 0889/ 499-132 Или на e-mail : [email protected] Изгледайте това филмче, за да видите ефекта при царевица : http://youtu.be/N1ozlvNbU78
 • K
  Прав си е колегата "... пилците може и да се броят на пролет ...", но почвените проби за отчитане на запасеност с хранителни вещества се взимат точно след жътва - когато културата е изконсумирала каквото е могла и в почвата е останало само това върху което ще трябва да стъпиш за да си внесеш точното количество тор за следващата. Без тези анализи, или ако те са направени по друго време рискуваш доста да внасеш количества които в повечето случаи са неоправдано високи и да направиш разходи, които например, можеш да използваш за друго. Поздрави!
 • L
  Старите хора казват "Пилците се броят на пролет"така че,като ожънеш тогава пиши какъв е резултата.
 • I
  Привет, Попаднах на това http://nationalsoils.com/. има някои хубави неща за торенето и реших да им звънна за по-голями подробности. Оказаха се доста подготвени и правят неща за които не съм и предполагал чи ги има. Колко тор да се сложи зависи от това колко и какво има в почвата и то е било различно за всяка почва. Направо ме хвърлиха в музиката. То се оказа че всяка почва реагира различно с всеки вид тор и с количеството и с времето за внасяне. От дума на дума ме убедиха че знаят за какво става навъпрос и направо ги извиках да ми вземат проби. После ги анализираха и ми казака за всяко поле колко и какъв тор да слагам. Направиха ни даже и почвена карта на всички парцели - на някои даже съм я качил в GPS-а и следя къде колко тор да хвърлям. Колечествата сега са доста по-малко от тези които хвърлях преди - то се оказа че в някои полета са необходими по-малко, та спестих малко от торове - тъкмо си покрих парите за тази услуга. Сега и след жътва пак ще ги викам - по голямата част от работата с картирането е свършиха и остават само почвените проби и препоръките.
 • I
  В България има един проблем - липсата на влага. Закъснялото развитие през есента довежда до факта, че повечето растения не са подготвени за зимата и след нея и умират или не се развиват достаточно за на пролет. А през май отново няма влага. Всичко това води до лоша реколта. Ние предлагаме на нашите клиенти обработка на семената преди засаждане с нашия препарат "Литовит" - 50 гр. на тон семена.След това, когато растенията имат 2-3 листа, правим първи пръскане на листа. Помагаме за развитието на кореновата система, подобрява имунитета. Пази от тежки температурни промени. Растенията абсорбират по добре основните торове. Всички тези мерки позволяват на растението да се подготви за зимата и пролетните променящи температури. Ако по различни причини не сте имали време да напръскате през есента, тогава го направете с първите топли дни на пролетта. Това е особено важно за рапица. Той най - често замръзва в началото на пролетта, при смяна на температурните амплитуди.
 • I
  А защо пропуснахте предсеитбеното торене? Тогава се внася НПК или амофос и се заорава с последното брануване преди сеитбата. При ечемика това е задължително. В момента може да се внесе само амониева селитра около 15 кг, което ще подпомогне братенето. При дебела снежна покривка пшеницата продължава развитието си, макар и много по-бавно. Затова трябва да има достатъчно азот. По тази причина посева никога не се оставя без азотно торене през есента. Фосфорни торове вече не могат да се внасят. Те са с малка подвижност и не могат да стигнат бързо до кореновата система. Затова се заорават. Сега може да се въздейства и с листно торене, ако има достатъчно биомаса и дневните температури са над 8-10 градуса. Това има силен ефект върху братенето и общото развитие на пшеницата и ечемика.
 • P
  Да подхранваш сега с мин. тор е все едно да храниш бебе с пържола .
 • S
  Ако използвате само азотни торове,няма да получите добрия ефект който се очаква.Щом не сте торили предсейтбено пшеницата,по добре сега направете комбинация 10 кг амониева селитра и 10 кг. амофос.
 • T
  Не е ли по-добре с НПК или с ТСП да се натори сега?
 • D
  Според мен ако си решил да ториш не повече от 10кг,защото 20кг няма да може да го усвои идва зима и торта се изпарявя

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

A

Call Girls In Downtown Dubai 0543457603 Downtown Dubai Call Girl Service

Call Girls In Downtown Dubai 0543457603 Downtown Dubai Call Girl Service +971543457603 ca...

7 0
D

Call Girls In Al Barsha 0543457603 Al Barsha call Girls Service

Call Girls In Al Barsha 0543457603 Al Barsha call Girls +971543457603 call girl Dubai gir...

7 0
T

Торене със Уреа (Адблу)

Здравейте колеги. Предполагам повечето от вас знаят че адблуто всъщност е 32.5% уреа и 67....

345 0
I

течен азотен тор /uan при слънчоглед и пшеница

колеги споделете технология за внасяне на уан при слънчоглед и пшеница. може ли в 5-6 двой...

1398 0