Наета земя в реални граници

 • D
  Имам наета земя 1200 декара,която е на много парчета,може ли догодина да я обработвам в реални граници по скици,а не комасирана и какъв е реда.
 • D
  Разпределянето по масиви е например: по договори в даден масив имаш 5 имота с обща площ 50 дка,дават ти ги в края на масива и така и с другите ниви.Доколкото разбирам ти си разпределен по този начин,но не си доволен,ами ако ги вземеш в реални граници как ще ги работиш-трябва да ходиш с картата в трактора.Ако имаш големи имоти в реални граници е добре,но ако са като моите по 3,5,6,10 дка ще ти е много трудно. Ако искаш да си споделим неволите и ядовете с комасацията обади ми се на тел:0887603762
 • D
 • D
  Колега как точно става комасация по масиви
 • D
  Колега,аз имах същия проблем,не се разписах на споразумението,но въпреки това големия арендатор ми взе равната земя и ме измести на един кривиндел,като преди да е започнала стопанската година ми влезе във подготвените за пшеница масиви и ми ги зася.Писах жалби до министри,прокурори,областни дирекции,община и къде ли не никой не ми обърна внимание.За това съм решил догодина да си подам заявление за комасация и където имам правно основание на имоти да ме разпределят по масиви.Иначе ще ме местят всяка година където си искат.Малките арендатори нямаме никакви права и никой не ни защитава,защото големите са вързани с общинските и обласните началници по земеделие.
 • D
  При служебно разпределение се започва от по малките фермери и им се дава в масивите където преобладава земята им.Просто не е трябвало да подписваш споразумението.За да направи баланс програмата срещу всеки масив за ползване трябва да се запише ползвател.Не е трябвало да се съгласяваш да запишат теб на сегашните ти масиви ! Него са го пратили директно на служебно разпределение, споразумение не е имало... А при служебното всеки е прецакан.Гадното е, че и да обжалва заповедта, това не спира изпълнението и тази година я пиши бегала...
 • B
  При служебно разпределение се започва от по малките фермери и им се дава в масивите където преобладава земята им.Просто не е трябвало да подписваш споразумението.За да направи баланс програмата срещу всеки масив за ползване трябва да се запише ползвател.Не е трябвало да се съгласяваш да запишат теб на сегашните ти масиви ! Него са го пратили директно на служебно разпределение, споразумение не е имало... А при служебното всеки е прецакан.Гадното е, че и да обжалва заповедта, това не спира изпълнението и тази година я пиши бегала...
 • D
  нашето споразумение е служебно,но не е правено от компютър,а от служител на областната служба за което протестирахме много писахме много жалби но никой не ни обърна внимание,а преди служебното имеше доброволно правено от големия арендатор в което не участвахме.И двете не се различават по нищо,служебното влиза в сила от понеделник,смятам да го обжалвам в съда
 • I
  При служебно разпределение се започва от по малките фермери и им се дава в масивите където преобладава земята им.Просто не е трябвало да подписваш споразумението.За да направи баланс програмата срещу всеки масив за ползване трябва да се запише ползвател.Не е трябвало да се съгласяваш да запишат теб на сегашните ти масиви !
 • B
  Ти като видя, че нещата се скапват, трябваше да си подадеш отказ от процедурата. А има ли издадена заповед за разпределението че влиза в сила?
 • D
  Досега никога сме нямали споразумение,въпреки че си подавахме заявление за участие.това даде шанс на големия арендатор да ме чертае,а сега при наличие на споразумение и събрани 2/3 от земята с помоща на някои колеги им дава шанс да ме разместват където си пожелаят.
 • B
  А ти защо подаде заявление за участие в разпределение на масиви? Като знаеш, че земята ти е добра, по-добре си я работи в реални граници, а не рискувай да влизаш в приключения...
 • I
  Ако останалите арендатори не могат да се разберат с тебе по човешки начин , най-добре извикай фирма , забивай си колчетата по средата на масивите и си обработвай спокойно. Големите арендатори си мислят , че земята е тяхна и раздават едва ли не нещо , върху което нямат никакви права.
 • D
  80% от тази земя е в най-хубавите масиви,но при сегашното служебно споразумение ми дадоха краищата на най-лошите масиви.Досега обратваната от мен земя ми я взеха и ме разпокъсаха,а там където ми дадоха е засято и не мога да вляза,набутаха ми всички дребни частници,които не са си подали декларации,но ги обработват от години.И в крайна сметка от 1200 декара,реално имам 800 декара разпокъсана в най-слабите земи,тук няма нищо случайно,а всичко е с умисъл и целенасочено.
 • P
  Колега , предполагам че причината да вземеш това решение е проблеми с т.н. " споразумение по чл. 37 в " . Може да има и други решения на проблема . Сподели ако искаш нещо повече .
 • G
  Колега до 31.05.2013г трябва да подадеш деклараци по чл.69/70 за това как искаш да обработваш земята през стопанската 2013/2014. Ако при подаването на декларациите не подадеш молба, че искаш да участваш в споразумение за комасация се смята, че ще си работиш земята в реални граници и никой не може да ти отнеме това право. Разбира се колегиалното отношение изискава да предупредиш колегите за това ти намерение. За 2012/2013 вече е късно особенно ако в землището има влязло в сила споразумение.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

M

рента

lz1gsi: Имаш право.Ако си с годишен договор имаш правно основание.

339 2
R

Билки, липов прашец

Стефан: Аэ правя липов прашец

433 3
R

Малини и ягоди

Здравейте,искам да попитам малко,който е на ти с нещата.Рентабилно ли е отглеждането на яг...

122 0
D

Двигател на Same Titan 160

Здравейте: Сблъсках се с ремонт на двигатела на трактора . Но никъде не откривам на колко...

66 0
Z
803 21