Възраст на овце

 • S
  Привет на овцевъдите...Търсих да прочета...По какви белези мога да позная на каква възраст са овцете??? Не можах да намеря информация.Може да не съм търсила с правилната ключова дума или нещо друго.Реших да се обърна към всички вас...Сигурна съм ,че вие като с голям опит в овцевъдството ще ми дадете най-правилния отговор.Моля Ви да ми помогнете.\r\nБлатодаря Ви предварително на информацията.
 • S
  za6to pi6e6 pak moq komentar не знам как съм го направила...опитах се да го изтрия, но незнам как .Прости ми.
 • P
  za6to pi6e6 pak moq komentar
 • S
  gledai gornite zabi ot tqh moge da razbere6 nai dobre na kolko godini e
 • P
  gledai gornite zabi ot tqh moge da razbere6 nai dobre na kolko godini e
 • S
  Благодаря Минчо.но мисля да гледам не повече от 10 овце за сега.Наблягам повече на козите.За мен е важно да знам основните неща за отглеждането на животните.Да мога що-годе да им опредялям възраста и признаците на някой болести,за изхранване вече се ориентирам добре.,но имам още много да уча до отличноДържа за сега най-много на чистотата в обора.И с всеки изминал ден подобрявам условията.Ориентирам се преди всичко от всички вас във форума ,които сте сложили снимки в сайта. .Имам и добри съветници в отглеждането на животните -ветринарната докторка(но ми е неудобно да я питам за всичко) и вас тук във форума за което съм ви много благодарна.
 • M
  Купувай овце в средата на периода на лактация,за да можеш да определиш най-точно какви са продуктивните им качества, а и в последствие ще имаш възможноста да заплождаш с избран от теб разплодник за получаване на качествен ремонт на основното стадо.Освен износеноста на резците се проверява и тяхното състояние в основата.
 • D
  ИМА НЯКОЛКО КНИГИ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА ОВЦЕ И КОЗИ НА ЦЕНИ 9ЛВ И 5 ЛВ И УЧЕБНИК ЗА ОВЦЕ И КОЗИ ПО КОИТО ИЗУЧАВАТ СТУДЕНТИТЕ В ТРАКИИСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ СПЕЦИАЛНОСТ ЗООИНЖИНЕРСТВО НА СТОИНОСТ 26ЛВ В КНИГИТЕ И УЧЕБНИКА МОЖЕ ДА НАУЧИМ ЗА ПОРОДИ ИЗРАНВАНЕ БОЛЕСТИ И МНОГО ДРУГИ ЗНАНИЯ ЗА ОВЦЕТЕ И КОЗИТЕ МОЖЕ ДА СЕ НАМЕРЯТ И ПОРЪЧАТ В ИНТЕРНЕТА
 • I
  Браво Мирко! Давахме ти акъл да учиш и да не се занимаваш с животни, но щом си решил да ставаш животновъд трябва да се стараеш да научиш всичко. Дано ти си бил правия, не ние!
 • M
  И аз благодаря научих полезна информация . Нуждаех се от нея .
 • S
  Благодаря Ви ..Нямате представа колко много ми помогнахте, да науча как да разпознавам възрастта на овцете.Багодаря Ви.
 • B
  Ето го и линкчето , на което е показано http://www.noa.bg/poleznisaveti_syvet.aspx?id=162
 • S
  Външно изглежда добре.Била е само 3 дни при мен и не съм имала възможност да я наблюдавам.Иначе са кротки и 3 момичета(овце).и най-вече ги харесвам много .Не знам как е с млякото ,защота не съм ги доила,Всъщност те са кръстоска между аваси и плевенска черноглава...и сега са заплоден от плевенски черноглав коч. На пролет ще реша какво да правя.Важно ми е ,че сега имам що-годе някаква информация за определяне възрастта на животните и ще внимавам много при следващата си покупка.Благодаря ти за инфрото ..
 • B
  Овцата може да е с изравнени зъби на 4, 5, 6 година - въпроса е обаче че ако няма паднали зъби и ти е хубава овцата (редовно е третирана за метил и стомашни паразити ) и дава приход , можеш да я задърижиш .Ако ли отпада - махни я ! Избора си е само твой и никой не може да ти го оспори !
 • S
  Благодаря Валка...Разбрах че по изтъркването на зъбите се знае горе -долу колко е стара овцата.Това ме интересуваше.Желанието ми е да имам поне малко знание ,тъй като купих наскоро 3 овце и стопанина за едната така ме излъга..че още ми се вие свят от неговите лъжи..Каза ми че е на 4 агнене.Дадох ги за запложане в съседното село и чобанина щом ги погледна ми каза че същата овца е стара и е най-малко на 6 агне,а зъбите и доста бяха поизтъркани.Но нищо.Овцата се е замърлила и след като роди и отгледа агнето(дай Боже да е женско)ще иде в буркана.Да е живот и здраве.Овце ще си купя още.но вече знам основноо за проверка на възраста на овцете. Още веднъж ти благодаря.
 • V
  Kakto vsichki bozainici, taka i agancata se ragdat s mlechni zabi. niakade kam 18stia mesec zapochva podmianata im, i zavarshva sled tretata godina. Posle e vazmogno , ako si dobar poznavach da ustanovish vazrasta na ovcata po tova kolko sa iztaneli rezcite , v sledstvie pashata.Vsicko tova obache si izka mnogo opit s takiva givotni. Ako niamash takav ,doveri se na niakoi koito mislish che ima opit v tova.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Агнета 2020

Питайте управниците ни тази година като нямаше внос на агнешко стигнаха ли родните агнета...

163 0

Агнешки кожи

Колеги някой знае ли къде купуват агнешки кожи и ако някой купува да се свърже с мен 08763...

176 0

Овце без мляко

Здравейте, колеги имам следния проблем Овцата се агни има направен съд ,но няма никакво...

293 0

1 био ЖЕ

Агри.БГ: Здравейте, Няма промени в пресмятането (поне към момента не са упоменати). Съгласно § 2з...

126 1

Българска порода за месо

Здравейте фермери пиша ви защото имам един въпрос на който не мога да си дам отговор а и...

455 0