цена на овце

 • K
  здр каква е цената на овце заплодени ,шилета
 • D
  вече напълно сме убедени че от собствена селекция по-добро няма.Няколко пъти купуваме овце и то немного от далече(от нашия регион) и не можем да ги запазим на 100%-или окуцеят едни или залинеят други.Не се прекарваме с покупката че са от познати и приятели на които сме разчитали в различни ситуации,а и от доста време гледаме овце и мъжа ми разбира достатъчно, но нашия район е леко планински и при смяната на терена все се случи нещо.Затова пак ви казвам мойто мнение е че каквото си отгледаш ти и си прецениш че става за майка е най-добре В момента по нашия край вървят 150-230 лв.
 • A
  kolegi na 220-230 vzeh lqtoto 6ileta i ovce na po edno Ил Дйо Франс-ки,na 150 kupuvah ot opitnata stanciq v Vidin СПБМ na po 2,3 godini,4ernoglavi agneta na 5 lv. s u6ni tatuirovki(nqkoi mi izlqzoha po-skupi ot ovce-agne 43kg=215 lv.....merak be6e) Ceni vsqkakvi to tova mu e i pritesnitelnoto kat se zamislim nie posle nakolko 6te trea gi davame.Mejdu drugoto tursq da kupq 20 broiki mladi mle4ni ovce,moje 6ilki zaplodeni,ako znaete ne6to pi6ete molq.
 • M
  какво му е нереалнто над 200лв колега
 • C
  Cena nad 200l lv. za ovca e nerealna.
 • I
  Аз не кадвам, че овца от 300 лв. не може да се изплати първата година. Тя не може да се изплати никога. Ще дава продукция 5-6 години след което ще я продадеш за 100 лв., или тя има 200 лв. амортизация по 40 лв. на година. Каквото ти пусне продукция като чиста печалба ти го яде тази амортизация, която човек не смята. Хората казват "Аз имам 20 хил. ще ги вложа в овце" и после ги забравят. Нали и тези 20 хил трябва да ти се върнат, не само приходите от мляко и месо. Животновъдството трябва да ви храни вас, а не вие да храните животновъдството! Това означава от бизнеса да вадите пари, а не да наливате безкрай, да теглите заеми, да продавате имоти, да работите на други места само за да поддържате някакво стадо. Цените на агнешкото в магазините в София трайно се установиха на 9-10 лв. и пак не се купува, защото хората са толкова изпосталели, че взимат сато това на промоция. Опичайте си акъла като като си правите сметките.
 • B
  dimitarganchev........... и ще има една ялова година в която само ще дава ! Ами после ???? Къде ще реализираш продукцията и на каква цена ??? - това е по важното !!!
 • M
  Иванов,каквато ще да е овцата,при цена 300лв. няма никакъв шанс да се изплати инвестицията още първата година,защото сметките на тефтер са едно и съвсем друга е обективната реалност.Овцевъдството носи приход само,когато сам реализираш продукцията.Опре ли се до мандрата нещата вече изглеждат съвсем по друг начин.Продажбата на агнетата на добра цена е вторият проблем,особено за количество над 100бр.Тогава разчиташ на милосърдието на прекупвачите,което си е жива заблуда.Високопродуктивните овце изискват и висока култура на отглеждане и много познания за особеностите на самата порода.Не става ако се разчита единствено на селската мера.Свидетел съм на не едно и две съсипани стада,къде от работници,къде от собственици.Същото е и при месодайното животновъдство.Не е възможно от него да се спечели в държава,където зимата продължава 6 месеца.Не мога със сигурност на 100% да твърдя,но за мен поне местни овце кръстосани с аваси ми се струва най-подходящо.Съчетава добра млечност,издържливост и непретенциозност от гледна точка на изхранването.
 • I
  И като купите овца на 300 лв. как ще я изплатите? До ви изкара агне и половина ще вземете 220-230 лв., ще даде и по 70-80 лв. мляко. Без да слагам разноските са 300 лв. приходи срещу 300 дадени. Една хубава крава я купуваш за 1600-2000 лв. взимаш 2500-3000 лв. само от млякото, без телето. Пак казвам, това е без разходите. Могат да се дадат 300 лв. за порода, дето да й продадеш мъжките на 7 лв., женските на 10 лв. и да я развъдиш, но лично аз не не бих взел обикновенна овца за повече от 150-180 лв.
 • D
  колега цените на овцете са между 250 -300лв може да се намери и по евтино ако някой е в трудно положение и бърза да продава иначе това е цената според мен си купи млади шилета да знаеш че животните са млади и повече време ще ги отглеждаш и повече агнета ще изкараш отголкото да се набуташ с някой стари и бракувани овце на по ниска цена ти си решаваш колега парите са си твои
 • M
  Плевенска черноглава заплодени взех през Февруари по 230 лв. и съм много доволен . А Средно Сторопланински взех по 100 лв. преди 4 месеца .
 • I
  Аз бих те посъветвал да помислиш преди да купиш овце за мляко, защото поне за мене е трудно да се върже сметката с цени на млякото под 1.60 и то като минимум, а цената в момента е 1.20.
 • K
  конкретно плевенска черноглава
 • M
  Цената зависи от породата и сезона.Сега овце и при това не лоши се намират на цени от 150 до 300 лв.Всяка една порода за да разкрие максимално своя потенциал трябва да се отглежда при характерните за ареала и условия в противен случай е необходимо да се дохранва .Колкото и млечна да е породата ,отглеждана при примитивни условия ще се окаже и по нископродуктивна от местните.Това някои не отчитат,набутват се с много пари за рекламирани животни и резултатите са трагични и за фермера и за стадото.интересувам се от цената на хубави овце
 • K
  интересувам се от цената на хубави овце
 • P
  здр каква е цената на овце заплодени ,шилета 8лв литъра

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

E

Животновъден обект-пасище

Има ли основание за отказ за предоставяне на общински ливади и пасища, ако животновъдият о...

162 0
S

Споразумение за ПМЛ

Здравейте. Моля за информация,ако може някой да ми обясни. Подадох декларация по чл 37ж з...

121 0
K

Телета на ишлеме

Здравейте колеги искам да питам дали знаете за фирма която дава телета на ишлеме. Благодар...

144 0
Д

Млад фермер

Николай Гагов: Колега до сега не си ли ползвал подпомагане(субсидия). Във ДФЗ ще ти обяснят.

207 1
Ц

Хранилка за кучета

Ползвал ли е някой от вас автоматична хранилка за кучета? Доволни ли сте? Плюсове и минуси...

123 0