цена на заземен пчелен кош

 • T
  здравейте някой може ли да ми каже цена на заземен пчелен кош
 • L
  Колега Дончев, темата за подхранване на кошерите със захарен сироп е много обширна и няма да ми стигне ноща за да ти обясня всичко, с две думи ти обяснявам, че пчелите се подхранват когато нямат магазини(медови корпуси) и дозите са минимални и служат за подбуждане на майката да снася яйца за да има максимум пчели които да оплзотворят максимално главната паша, а за чушките и нитратите незнам и не изказвам мнение защото не съм запознат и най-хубаво е всеки да изсказва мнението си в областа в която е запознат, не да ставаме смешници.От подбудително подхранване до вадене на мед от захарен сироп има разлика от небето до земята.При тези високи цени на захарта и тези ниски цени на меда дъбоко се съмнявам , че някой колега си прави труда и ще хвърля пари за вадене на такъв мед.
 • V
  OK,OK,OK, и в зеленчуците няма торове ама не ме питай как 3 чушки тежат кило!
 • L
  Колега Бончев пишеш глупости , че като се хранят кошерите със захар имам захар и в меда, прочети малко за подбудително подхранване и тогава пиши.От мен да знаеш , че без хранене няма никакви резултати независимо какви животни са и една крава без зоб мляко не дава и един кошер без захар мед не дава, но има начини на хранене колегата Янев ги е описал по-горе няма и аз да ти ги повтарям.
 • L
  Колега за 10 ковшера цената е височка пазари ги на 120-130лв. и не забравяй, че през зимата могат да ти умрът 1-2 от тях, ако питаш мен най-добре си купи кошерите пролетта може да са малко по-скъпи но със сигурност за сезона ще им избиеш парите.
 • I
  Аз наистина процедирам по описания от мен начин по простата причина че предпочитам чист продукт и доволни клиенти а и този мед го давам и на детето си. И тача всичко родно мед, зеленчуци, месо и тн само да е родно в пъти е по добро от който и да е внос! Благодаря за пожеланията и на теб пълни градини и само да вметна фамилията ми е Янев.
 • V
  ланев, за разлика от твоето мнение за зеленчуците моето за пчелите има някаква стойност порови трудовете на ВСИ- Пловдив. Това, че в профила ми не пише пчели не означава, че нямам абер. И двамата добре знаем как и защо се храни мед и колко от полифлорния мед е полифлорен. Ако ти не храниш захар за мед значи си на изчезване.Ако си мислиш, че като храниш захар пролетта до акацията голяма част от него не отива в меда значи си наивник. Да за жалост българските зеленчуци, са бъкани с торове и препарати, но не толкова колкото вносните повярвай ми мога да се обоснова и да разказвам докато се запролети. Успех с мухите и напролет пълни магазини!
 • I
  velimirdonchev като се има предвид,, че в кошера има няма 4-5 междурамия пчели - на цената на една отводка.Т.е. около 50-60 лева.по интересно е ако семейството вече е презимувало.Но това могат да ти кажат върлите пчелари в сайта. Аз като написах, че всички хранят захар и добиват мед имаше 20 коментара. сега като пита колега мълчат! Като не си наясно кога и защо се дава захар на пчелите защо изобщо коментираш материя която не ти е ясна. Kакто никой не ти се бърка в секторите зърнопроизводство, зеленчуци, плодове защото си нямаме идея от тях. Така и ти остави пчеларството на нас, но да ти изнеса един лек урок кога и защо даваме захар. Захар се дава и на пролет и с изваждането на последния мед само с една цел да се стимулират пчелите да отглеждат повече пило. На пролет от това зависи по големия добив с една условност не ги блъскаме с захар да напълнят магазините а за да снася пчелната майка повече яйца от който ще излязат новите пчели и си има период когато пчелите започват да качват преработения нектар в магазина но това няма какво да ти го споменавам. Лятното стимулиране се прави с цел когато няма вече нищо цъфтящо да се запази ритъма на семейството да отглежда повече пило от там се излюпват зимните пчели който оцеляват зимата и отглеждат първото пило на пролет преди да загинат. И за цените на семействата не се изказвай цената на кошера е само 80-85 лева ако е нов ако е втора ръка е 40 лева. И как ги сметна 4-5 междурамия пчели това да не ти е отводка аз мойте юлски отводки ги зазимих на 7-8 рамки. Реално едно семейство редовно сега струва 130-140 лв и аз на такава цена купих 10 семейства тази пролет дадоха ми 28-29 кг мед така че съм ги избил. Ама хора дето си нямат хабер от пчеларство да пишат че само захар сме давали и това ни е меда по добре да не коментират. По тая логика аз мога да почна да ръся глупости че зеленчуците са ти само нитрати и натъпкани с разни боклуци ама като не ми е ясна една материя си трая!
 • T
  искат ми 150 лв за кошер зазимен с мед понеже мисля да взимам 10 тина кошера каза 150 лв а иначе искаше 180 лв. понеже не разбирам а искам да се пробвам и с пчели исках просто да се консултирам
 • K
  Както се пазариш, 4-5 рамки с пчели са 50-60 лева, ако е зазимен трябва да има и мед вътре, още 4 (примерно) рамки с мед по 4кг по 4 лева/кг, прави още 60тина лева и за стар кошер още 40 лева, всичко идва към 160 лева по сметка. Но ако си искаш да купиш само един кошер с пчелно семейство ще ти излезе по-скъпо, ако купиш 10-20 се пазариш за отстъпка. Ако човека е на зор с парите ще склони на по-ниска цена, ако някой дървен философ и пенсията му стига, трудно ще се разберете. Сега предзимно цените са най- ниски, на пролет се вдигат, поради факта че са презимували успешно, тъй като естествената смъртност по различни причини е има-няма 10%. Най-скъпи са от периода преди да цъфне акацията, липата и др. до края на слъчогледовата паша (зависи от района). Но всички това важи за нелицензирани пчелни семейства. Ако искаш и документи (някакви) умножи цената по две...
 • V
  като се има предвид,, че в кошера има няма 4-5 междурамия пчели - на цената на една отводка.Т.е. около 50-60 лева.по интересно е ако семейството вече е презимувало.Но това могат да ти кажат върлите пчелари в сайта. Аз като написах, че всички хранят захар и добиват мед имаше 20 коментара. сега като пита колега мълчат!
 • T
  da zazimen
 • V
  може би питаш за зазимен или? щото заземяването е термин в електротехниката.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Земеделска земя и цената й

Здравейте, Решил съм да купя земеделска земя с инвестиционна цел - да я отдавам. Им...

223 0

коронавирусът и земеделието

Стефан: Какво правим със земеделските базари пазари и т.н.? ? Тази възможност за реализиране на пр...

370 5

Цена на лавандулата

Здравейте,колеги! Нека коментираме цената на лавандуловото масло за тази година.Някой от...

978 0

Ориентировъчна цена на лавандулово масло през 2016 г?

: Здравейте, Изкупувам лавандулово масло за износ. При интерес от ваша страна ще се радв...

1604 2