Регистриране на паша без живoтни?

 • V
  Добър вечер,искам да попитам възможно ли е да регистрирам земя за паша без животно?
 • V
  Колеги, по тази тема съм писал неведнъж до институциите и във форума ,но нищо не се е променило към днешна дата.Аз отглеждам животните си в община, в която кметовете си бяха регистрирали едно сдружение без да се спази закона и без нито едно животно, в резултат на което вече 5 години не съм получил нито декар пасище, нито субсидии естествено. Отговорът на общината когато поискам да ми се предостави пасище е, че всички пасища са отдадени с договор на сдружението за 5 год. и до изтичане на договора , нищо не може да се направи.В същото време , така нареченото сдружение окосява еднократно пасищата, с които кандидатсва и по мярка " агроекология" и си прибират субсидиите за около 25000дка.По голяма далавера от тази здраве му кажи. Всеки може да пресметне, като приспаднем косене от 6 лвІдка., символичен наем към общината от порядъка на 5-6 лв.Ідка., какви лесни пари се изкарват от тази далавера.А що се отнася да новото общинско ръководство, въпреки сърцераздирателните обещания преди местните избори, след изборите си регистрираха общинско сдружение и историята се повтаря.Н е забравяйте нито за миг , че живеем в страна в която мафията си има държава и явления, като това са обичайни!
 • D
  А при нас имаше случаи частни ниви дадени от общината за пасище.Не съм видял животновъд да използва пасището по предназначение.Всички пасат животите навсякъде включително и в засетите площи.Така че и те наемат тези площи с цел субсидия.
 • M
  Че, какво значи "с предимство" - човекът без животни за какво ще ползва пасището - той ли ще пасе там? Здравейте! Да съгласна съм с всичко казано до тук,но....... ето един пример,както ви е известно има разлика в сумата за плащане по схемите за единно плащане на площ над определени декари,а защо да се получават по малко пари ,ние сме семейство,но бенефициент на животните е съпруга ми,защо аджаба тогава аз да не мога да пиша пасища,като нямам животни ,та нали сме семейство???
 • K
  Не целя да ядосвам някого, напротив, исках да помогна с информация. Когато нещо чуждо се ползва за лични нужди, следва да се подпише договор (наем или аренда) и да се заплащат съответните суми.
 • A
  Този роднина или познат животновьд които МОЖЕ БИ познава този твой виртуален ползвател на мери и пасища.Ми защо тогава те самите не си вземат мери и пасища след като им са необходими.Отговор:Защото те си имат вече,а тази вратичка дава вьзможност на такива идиоти да лапат лесни парички.Е аз ако познавам приятели зьрно производители мога ли да им пиша техните земи за субсидии с идеята че те са се уморили и не им трябва повече земя? Айде ходи да обесняваш как льжите всьщност не са льжи .Пфууууууу не се накрадохте бе мьрзеливци мрьсни
 • A
  Всичко това което изброяваш колешке,СА ВРАТИЧКИ ЗА ЛЕГАЛНО КРАДЕНЕ НА СУБСИДИИ.Не ядосвай тук хорицата които са на рьба на всякакьв срив.Аз вече почти нямам животни,НО С ЦЯЛОТО СИ СЬРЦЕ ЩЕ ГИ ЗАЩИТАВАМ.
 • K
  Извадка от ЗСПЗЗ: "(1) Мерите и пасищата от държавния поземлен фонд, които не са необходими за нуждите на лицата, отглеждащи пасищни животни в съответното землище, могат да се отдават от общините под наем или под аренда на лица, които поемат задължението да ги поддържат в добро земеделско и екологично състояние, при условията и по реда на чл. 37и - 37л. (2) Мерите и пасищата от държавния поземлен фонд, които не са предоставени по реда на чл. 37и, могат да се отдават от министъра на земеделието и храните за ползване само по предназначение под наем или под аренда на лица, които отглеждат пасищни животни или поемат задължението да ги поддържат в добро земеделско и екологично състояние, за срок 5 години по ред, определен с правилника за прилагане на закона. По искане на арендатора или наемателя договорът може да се сключи и за по-кратък срок. " Не знам какво точно има предвид колежката като казва "имам рег. пасища", но за да се получи застъпване, някоя от процедурите е пропусната. Ползването не е безвъзмездно. Ползвателя (животновъд или не) заплаща 6 лв/дка при неполивни пасища и до 9лв/дка за поливни. Масова практика е животновъдите да не плащат наем или аренда за пасищатата. Ако човека отсреща е изряден е нормално да претендира, че си е в правото. А за какво са му притрябвали след като няма животни е въпрос с отворен отговор. Може да е искал да си купи животни в последствие да се е отказал, а може да има роднина и/или познат животновъд и да коси сено...
 • A
  Този проблем се знае от Всички институции в сектора, като се започне от Поземлени комиси, Кметове на общини, а бе всички включително и министъра, заговорят от време на време и до тук. Проблемът ,е че нямаме сдружения, за да застанем пред кметовете на общини и общински съвети да ги заставим да не си правят каквото искат и да ги раздават на политически преближеми портежета, но животновъдите останахме малко, а идеш ли сам ще те разиграват, колкото си искат, така е колеги кривото върви напред.
 • D
  Няма ли животни да не може да заявява и пасища.Това е и моето мнение.Минат с косачките та ги поокосят и готово ,а че ние нямаме пасища за животните кой го е грижа?
 • V
  И аз това се питам.
 • A
  Че, какво значи "с предимство" - човекът без животни за какво ще ползва пасището - той ли ще пасе там?
 • D
  пасищата трябва да се дават на фермери със животни със предимство
 • S
  От такива като него за нас с животните не остават пасища...
 • V
  Имам животни имам и рег. паша а сега човек без никакви животни ни застъпи рег. от мен площи и ги декларира като паша.И претендира,че той е в правото си
 • A
  А с каква цел е това колежке?

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

D

Прехвърляне на земя

Agroplus: Може

430 1
M

Конна база - регистрация на животновъден обект

Здравейте, Във връзка с обект конна база, в процес на строеж, се интересувам какво тря...

101 0
S

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

685 2
D

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

701 9
А

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

419 1