Какъв инвентар е необходим за Владимировец Т25 ?

 • S
  Здравейте, наскоро взех едно владимировче в много добро състояние комплект с плуг 3х20 и брана, питането ми е дали ще мога да ора на 25см - ще го ползвам в две ниви, едната 7дк обработвана друга 12дк ливада само трева без храсти - трябва ли да сваля единият плуг. А също и каква фреза мога да му прикача, че и нея ще търся. Ако някой има опит с тази машинка ще съм благодарен за всеки съвет.
 • A
  600 lv
 • М
  Здравейте колеги търся кабина за т 25 с стъкла ако е възможно да е от пловдив
 • S
  Благодаря за съветите. А някой може ли да сподели каква фреза е подходяща за този трактор и стават ли японските или трябва да преправям кардана ?
 • K
  Не знам какво упътване имаш на трактора,но е ясно,че при много бавна скорост самата оран не става много качествена.
 • S
  за това и питам, предишният собственик казва, че е орал на трета бавна а в упътването на трактора пише при оран да не се ползват бавните - каква е логиката не ми е много ясно, та нали за това се редуцират да извадиш повече мощност. благодаря за съвета.
 • K
  Задължително на първа!Ако се претоварва-на първа бавни.
 • S
  а на коя скорост ореш с твоя владимировец ? човека от който го взех каза, че е орал на 3та на 20см, незнам дали няма да го претоваря или да строша нещо по навеса. извинявам се за въпроса но ми е за сефте
 • K
  Най-добър съвет ще ти даде практиката.Опитай с три тела,и ако видиш че трактора се претоварва (на което не вярвам)тогава можеш да свалиш едно тяло. По принцип основната разлика между 2х25 и 3х20 е това,че с 2х25 можеш да пуснеш на по голяма дълбочина.Това идва от факта,че телата им са по големи.Те са еднакви с плуговете 4х25,които се използват масово от "Беларусите".
 • S
  Разбирам те todorov но при нас почвата е такава, че си иска фреза - не съм измислил аз топлото, просто гледам ,че тук всички захвърлиха грапите и култиватори и взеха фрези, щото иначе си остава на буци и половината компири са чепати. А колкото до оранта - питам за съвет, дали ако сваля единият плуг и с 2х20 да обърна нивата, все пак са 12дк.
 • T
  Пак ти давам съвет, не ори с Владимировеца, особено неразработена нива. Няма да получиш добра, дълбока оран - 25 - 30 см., да не говорим за 35 см. Аз ора на един приятел с Владимировец всяка година нивите, а пък той ми прави други услуги. Виждам как се мъчи тракторчето му при дълбока оран. Оре не повече от 15- 20 см. Колкото до инвентара, на първо време си купи култиватор за слята повърхност и окопен култиватор с три тела, с него можеш да правиш бразди и да окопаваш всичко. Колкото до фреза за мен тя е излишна, ако имаш култиватор за слята повърхност. Вярно е, че с фрезата почвата се обработва по добре, но и с добър култиватор става добре и много по-бързо и с по-малко разходи. То най-добре е да имаш всичко, но ти си прецени какво по-напред да купиш. Добре е зад работните тела на култиватора за слята повърхност да има и леки валяци за заравняване на почвата. Хайде това е мое мнение, то е за да те ориентирам от опита който имам. Добре е да има и други мнения за да ти бъдат полезни всички тия съвети които ти даваме. Накрая ти решаваш. Пожелавам ти успех при избора.
 • S
  Моят го взех с плуг 3х20 на агромашина София, относно почвата - при нас е глинесто песъклива, имам една нива 7-8дк обработвана догодина ще я засея с картоф и една 12дк ливада която искам сега да разора и подготвя за люцерна, за втората се притеснявам дали няма да претоваря трактора с този плуг. И още един въпрос - каква фреза е подходяща за тази машина. Благодаря за съветите.
 • K
  Плугът ми е произведен в гр.Завет,2х25.С Владимиреца не можеш да направиш дълбока оран в истинския случай на думата,но качествена оран на 15-18см-да.Много зависи и от почвата.При песъклива можеш да изореш и на по голяма дълбочина.Плуговете с две тела се регулират много лесно.Това което виждаш на снимката не са картофи,но на пазара има най различни машини за садене и вадене на картофи,за този клас трактори.Към трактора имам освен плуг,дискова брана,окопен култиватор и самосвално ремарке 1,5т.Всичко зависи от това,ти за какво смяташ да го ползваш,колко са ти декарите,каква е почвата (песъклива,глинеста),какъв е наклона и т.н.
 • S
  Kadir, ще съм ти благодарен ако обясниш малко по-подробно, с какъв плуг ореш и на каква дълбочина, орал ли си с него неработена земя ? на снимката си показал нива с картоф - с владимировеца ли ги садиш и вадиш и с какъв инвентар ?
 • K
  todorovtr,не те разбирам защо даваш такъв съвет на човека?Аз работя с Т-25 от 1992г. и съм много доволен.На ден изоравам средно 15/20дк.и то сравнително добре.
 • T
  С Владимировеца недей да ореш нищо. Плати на някой да ти изоре нивите, а след това можеш да култивираш или фрезоваш. Пожелавам ти успех!

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Скорости на мотофреза

Lupo93: На първа фрезоваш, на втора транспорт с ремарке

91 1

Мнения, за мотофреза Belini B-115

Здравейте колеги, Харесал съм, мотофреза Белини модел B-115. За първи път ще закупувам...

235 0

Колеги, как да нстроя руски плетен плуг 4×25?

solun: Здравей. Първото нещо, което се прави е оглед на самия плуг - трупиците да са разположени...

253 2

Запитване за мотофреза

Драгомир: Колега за каква машина става въпрос. Един приятел от Румъния преди 3 години ми прати фреза...

274 1

Мнения за мотофреза Gardenia GD 17-M-MEGA с ремарке

Мишо: Препоръчвам ти мотофреза с марка RURIS или DAC. Двигателите работят много по-добре от тези...

2179 1