МНЕНИЯ, ПРЕДЛОЖЕНИЯ до Баш Бай Министъра

 • P
  До Мирослав Найденов и другите от които зависим... Давайте най-сетне мнения и предложения и Админа да ги изпраща до където трябва и да искаме конкретни отговори с конкретни дати и като не се спазват да има санкции, както санкционират нас...И по чести срещи с нас селските стопани...\r\nИ пишете на КИРИЛИЦА МОЛЯ!!!
 • Да Кам, аз също съм го виждала с очите си в Швейцария! Под дебелата сянка на един орех, фермера преработва своето мляко, а в началото на стопанството е отворил малко магазинче и хората се трепат да купуват сирената му знаейки че взимат качественна, истинска храна. Гледайки и невярвайки на учите си, се чудех защо Европа има само към нас тези непосилни изисквания? Нашите проверяващи от хиляди институции се изсипваха с микробус в мандрата ми и ме дърпаха за какволи не! Като започнеш за надписи по контактите та се стигна до пречиствателна станция за чиито проект ми взяха 1500лв. а нейното реализиране излизаше на 1 500 000лв. Това ме довърши! Моята мандра е с капацитет до 2000 литра мляко! Нямаше как да издъра на исканията на всички институции! Но това че нямам причиствателна не им пречеше да пълнят торбите си с кашкавал, естественно! 2003г. изчезнаха всички мандри с нашия капацитет, мандри които произвеждаха чудесни чисти продукти! Дано не объркаме пак нещата, дано наредбата стартира! Смятам че това е изхода за нас!
 • B
 • От 2003 година насам, мандрите са в пъти по малко! Бяха затворени принудително по изкуствен начин, с наши български измисленни изисквания, никому не нужни! По точно, нужни на определени кръгове! Точно кръговете с виртуални клави, квоти за мляко и хипер внос на сухо мляко и палмово масло! Изсточени бяха милиони левове по сапарт! Нооо ето идва и мамента на реванш! Дано даде Господ, скоро да бъде приета наредбата за преработване на собственна суровина в стопанството, и ще духат супата алхимиците! Моята мандричка, която на 100 процента отговаря на наредба №30 ще ги върне в първи клас баровците с обръчи и чадъри! Дано само не опорочът и това добро начинание! Точно така е Петрана, много си права и за измислените изисквания, за виртулните крави, за вноса на сухо мляко и палмови мазнини, за източените фондове по САПАРД И Т.Н. И Т.Н.И всичко се прави с цел да се облагодетелстват определени хора и кръгове, затвърждавана на монопола и всичко е за наша сметка. Преди 1-2 години гледа по някоя от ТВ едно предававане, как се прави козе сирене във Франция.Вървеше се по някакви кози пътечки и наоколо само чукари и каманаци.Тъй и не ми стана ясно къде пасат козите.Мадрата се намира до фермата високо в планината.Козите се доят на ръка.И никъде във фермата и мандрата не се забеляза наличието на някъкъв водоисточник, няма и ток.Ако влезите в мандрата пък със сигурност ще ви се объркат понятията за мандра.Бели стени опушени от сажди и дим, защото основния източник на енергия е огъня в огнището.И върху него почернял от сажди сигурно 100 годишен казан за варене на млякото. И встрани разни 100 год. дървени съоръжения за получаване на сиренето.Ето това са традиционните мандри в Европейския Съюз.И се произвежда едно от най скъпите и търсени сирена(или кашкавал, те имат 300 вида) и чрез кооперацията, в която членува козаря, се разпространява в цяла Франция.И ОЩЕ НЕ СЪМ ЧУЛ ДА Е УМРЯЛ НЯКОЙ ФРАНЦУЗИН ОТ ТОВА СИРЕНЕ. А тука какво е, мале, мале!!! ТАКА ЧЕ, ДА ИЗКАРВАТ ПО БЪРЗО ТАЗИ ПРОСЛУВУТА НАРЕДБА, ПЪК ТОГАЗ ДА ГИ ВИДИМ МАДРАДЖИИТЕ
 • B
  Пич ти ми говориш за увеличаване през тея години-а за капацитета им.Нали ще ставаме европейци.
 • От 2003 година насам, мандрите са в пъти по малко! Бяха затворени принудително по изкуствен начин, с наши български измисленни изисквания, никому не нужни! По точно, нужни на определени кръгове! Точно кръговете с виртуални клави, квоти за мляко и хипер внос на сухо мляко и палмово масло! Изсточени бяха милиони левове по сапарт! Нооо ето идва и мамента на реванш! Дано даде Господ, скоро да бъде приета наредбата за преработване на собственна суровина в стопанството, и ще духат супата алхимиците! Моята мандричка, която на 100 процента отговаря на наредба №30 ще ги върне в първи клас баровците с обръчи и чадъри! Дано само не опорочът и това добро начинание!
 • B
  Защо мандрите станаха на пирамиди.Кой измисли тея безумни изисквания дето ги няма никаде по света и насъска ДВСК.Сега имаме мандри които европейците могат само да мечтаят,а фермите се затриха.Ебати държавната политика.Ако не вярваш да ти кача снимки от Испания,Швейцария и Холандия да видиш за какво става на въпрос-тука сме се осрали да строим и да слагаме хром-никел.После защо мандрите имат такива кредити и не могат да разплащат млякото и се чудят вече от какво да правят сирене да е по евтино.
 • Зная че така става но и без да има някои над теб пак не ставад Мак ти от каде си
 • Много лесно се правят само трябва да не ти пука. Мандрата му работи 60-70 тона на ден.Тя струва някакви много пари.Залага я на банка,взима пет милиона и прави хубава ферма. От тук нататък,ако можеш да я управляваш си добре в противен случай го ду..ш и банката ти взима всичко.
 • Бай Ростане,защо пак обвиняваш без причина.Искам да те попитам,коя мандра се затвори.Стига с тези глупости.Каже някой нещо и ние веднага го приемаме за чиста монета. Мандрите дори се увеличиха за последните три години.Вече са над 250 при 170 бр. през 2005г. На това ако му казваш затваряне,здраве му кажи. Смея да твърдя,че такава АНАРХИЯ в млечния сектор не е имало от 15 години. Всеки си прави каквото си иска.
 • хора а задавалили сте си въпроса как се правят толкоз крави и с какви пари,колко години и работа трябва за да направя 2000 крави аа,това са непотени пари и хляба на масата им е горчив е не БЛАГОДАРЯ
 • B
  За Зоров защо да говорим.Има си депутати.Той набърка тея лайна да затварят мандри.Като му кефне аспирация-става задължително за всички.Сега какво- пак не стана монополист .следва надолу със светлинна скорост Ама ще платят фермерите пак.
 • Така е наи -добре,направи си затворен цикял да ти е чиста работата я като много ревът всички и са на зегуба да продават всичко и да отидят на заплата да видят тав какъв е х***аз не мога да кажа че съм нещо и затова нищо и не искам,не получавам никакви пари от никаде говорят за това се отпуск за онова се отпуска и като отидеш в тез служби и питаш нещо 5-6 човека стоят и се питат това какво е и от кого си го чул.Аз сега ако взема на глава и то много се съмнявам за което маикатаму е работа и да се оплакваме както виждате никои не ни слуша.То един ли протест беше,и след него какво се променя я някои да ми каже.............. [:slap:]
 • Снощи споменах за най-големите ферми. Зоров вече има над 2000 крави и дои около 30000л. на ден от неговата ферма. Николай от Елит-95 има над 3500 крави и също има мандра. Мога да кажа че вече почти всички мандри си правят и ферми. Това е от зор,не от прищявка. На мандрите им писна от не последователната политика на фермерите и техните постоянни обвинения. На протеста кой ще ни води,представлява и какви ще бъдат нашите искания. Ето продължете темата. ИСКАНИЯ.
 • Да, и аз харесвам КАМ!Почти съм сигурна, черпейки от личен опив че в момента няма мандри които да работят само и единствинно с натурално мляко! Нашата мандра беше една от последните в района която обработваше суровината и произвеждахме чудесен кашкавал! Но не успяхме да издържим на вноса и преработката на сухото мляко! Целенасочено държавата ни затри нас "малките"! Това е самата истина!
 • Цвети колкото и да е неприятно това не може да се спре законно. А за протеста съм съгласен.Време е да излезнем всички по веригата растениевъди,животновъди и преработватели. Притеснявам се само, че тези тарикати в други ден ще платят на част от нас и всичко ще се размие.Принципа разделяй и владей. Досега номера им минава ще мине и сега. Сега в момента виждам как са настроени фермерите срещу мандрите.Проблема мандрите си го решиха с внос на суровина и фермите още повече се озлобиха. Но така е като години наред ни предвождат лумпени-кравари.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Гъбарник

Цецо: Другото което искам да попитам е от една торба вярно ли е че излизат от 2 до 3 реколти

264 4

Кой трябва да се сигнализира за неидентифицираните животни?

Кой трябва да се сигнализира, за да се вземат навреме адекватни мерки, когато има неидент...

776 0

Държавата да поеме разходите за заплати и осигуровки, данъци

cenko: Като се замисля, наистина това са си чисто поемане на разходи за заплати и осигуровки ......

1712 2

Градушки - До 90 ст./дка такса ще плащат фермерите за противоградова защита!

htz180limited: Нищо догодина ще си платиш по 1 лв на декър (покрива няма да го плащаш.Покривите и бетонни...

2304 4

Не ви ли писна да ви крадат или ? Такса за градушките по 1 лв на дка

Uvas: Явно не! Щом седим и пасем, още издевателства ни трябват. Така е, като получаваме даром,...

2591 6