Доене на овце - колко пъти на ден и какъв млеконадой?

 • S
  Ако искате да обменим мнения за доенето на овцете-по колко пъти на ден доите и как е млеконадая тази година при вас.Ние доим 2 пъти с предаяне ,но много бързо падна млякото
 • M
  Ето за това форумът опустя,защото изгуби професионалният си облик.Няма ги вече по-големите-истински фермери.Доживяхме и любителите да ни поучават.Нищо лично,но аз действително преставам да участвам във каквито и да било дискусии.
 • S
  до Мирчев ...От старите хора знам , че от козите млекодоя не зависи дали ще намали , а от тва как ги храните . Млекодоя от коза е почти целогодишен , дори и с 2та месеца за Яретата.. Расъл съм на село и разбирам брат , а това вашето отглеждане за промишлени цели е друг въпрос. Вместо да се печелите , трябва и да работите с любов към стоката.
 • M
  Напълно естествено е да има спад на млякото при животните,защото освен високите температури се променя и храната.При нас вече започна да съхне всичко.Що се отнася до недоумението на кандидат колегата за млеконадоя при козите,ще кажа само,че то е още едно потвърждение на констатацията ми (тя не е само моя),че с животновъдство трябва да се занимава само този,който има познания.
 • P
  az do predi 2 dena doih 2pati no sravnenie s kraia na april mliakoto e na polovina az doia 120 ovce sam sas straga i mi pokarva border koli
 • S
  От тази седмица и козите доим двукратно.!!! -Брат това за козите е нов виц. Освен ако не е специална порода.!!!
 • M
  Изключая три породи в Света,които са специално селектирани за мляко,за останалите е абсолютно излишно трикратното доене.Овцете са сезонни животни и със каквото и да ги натъпчеш СЕГА най-много да се удължи лактацията с около половин месец.Истината е в правилното хранене през време на бременноста и първите три месеца от лактацията.От тази седмица и козите доим двукратно.
 • D
  Ние доим все още 3 пъти.Но и при нас млякото намаля чуствително
 • M
  Аз доя два пъти дневно през \"стърга\". До края на миналия месец всичко беше наред, но жегата си казва думата и количеството чувствително падна. Ако нещата се задържат така, нищо чудно до средата на август да са вече пресушени, което не е добре. Според мен спасението в случея е в по голямато количество на сочен фураж в дохранването.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Агнета 2020

Питайте управниците ни тази година като нямаше внос на агнешко стигнаха ли родните агнета...

165 0

Агнешки кожи

Колеги някой знае ли къде купуват агнешки кожи и ако някой купува да се свърже с мен 08763...

178 0

Овце без мляко

Здравейте, колеги имам следния проблем Овцата се агни има направен съд ,но няма никакво...

294 0

1 био ЖЕ

Агри.БГ: Здравейте, Няма промени в пресмятането (поне към момента не са упоменати). Съгласно § 2з...

127 1

Българска порода за месо

Здравейте фермери пиша ви защото имам един въпрос на който не мога да си дам отговор а и...

457 0