Как се лекува брадавица на вимето на крава?

 • H
  Здравейте колеги на вимето на кравата ми има много Брадавица със какво да я излекувам моля за съвет и от какво се появяват те Благодаря предварително!\r\n
 • K
  Колеги фермери, това не са брадавици, а малки паразити които влизат в кожата и да вярно е получават се когато газят по замърсени места, локви,водоеми където ги има. Доста са болезнени за животните и понякога не дават да ги доиш, но се лекуват бързо със спрей от ветеринарната лечебница.Не слушай за разни билки,стипци и други подобни..иди във ветеринарната аптека обясни какво има на кравата и ще ти дадат един спрей (забравих му името)след няколко напръсквания се махат тези \"брадавици\", а и не е скъп около 5-6лв струва.
 • K
  Нарязан здравец се слага в буркан, натъпква се и се залива с винен очет, престоява в хладилник 24часа, с памук се мажат брадавиците. Изпробвано! [:success:
 • A
  Във ветеринарните аптеки продават обезроговител за малки телета.На основата на стипца е.Изгаря брадавиците на 100 %.Проверено!
 • M
  Преди няколко години взимах една юница която имаше същия проблем . Казаха ми да направя мая за хляб с малко вода на каша и да я мажа с това сутрин и вечер . Мина и но след извесно време пак се появиха . Стари хора ми казаха , че стават от газене в реката понеже водата е мръсна . Успех .
 • H
  колега благодаря ти много за споделеното мнение но какво е това пуйчи бурен и къде и как мога да ги намеря!
 • L
  Предлагам ти два начина: - С отвара от корените на пуйчи бурен се измива вимето на кравата в продължение на една седмица. - Втория вариант е туширане на брадавиците с тампон напоен с трихлороцетна киселина.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Санкционират

Иван: трябва до 30.09.2020. продажба и тези 3 животни не трябва да си ги подавал за субсидии

76 1

ЖИВОТНОВЪДНАТА МАФИЯ / лъжите на пишман "животновъдите".

Ако търсите работа във ферма /животновъдство, бягаите далече от тая обява: "Търся 1 или 2...

201 0

Фолио и мрежа за балиране

dipl.eng.Yordanka Nacheva: Здравейте г-жо Петрова Ние ПОЛИФОЛ ЕООД предлагаме мрежа и фолио за балиране Продуктите...

56 1

Проблем със влизането на скоростите на ЮМЗ 6-Л

Тодор: Най вероятно съединителя да не ти отделя добре

83 1

Българско сиво говедо

Kris1973: Ако някой може да помогне Благодаря.

184 1