Agri.bg
Вход
Новини Най-Важното Agri.bg TV Агро Борса Форум Съвети Техника Имоти Работа Фирми Личности Снимки Видео Библиотека Анкети Вицове CAP4US
Agri Подкаст<Подкаст Facebook Facebook Youtube Youtube БюлетинБюлетин
НАЧАЛО ФОРУМ Субсидии, Проекти, Закони Закони и наредби
ОТГОВОРИ

Има ли смисъл да си регистриран като ЗП ?

• D
    daskalasv

15.11.2009

Има ли смисъл да си регистриран като земеделски производител,особено ако работиш и друга работа ,където се осигуряваш?Мисля ,че минусите от регистрирането в това положение са преобладаващи.До сега не съм получил нищо от разни фондове по които съм кандидаствал,а трябва да плащам над 400лв./на година допълнително осигуровки.Та себестойноста на продукцията така се качва,че труда ми отива на вятъра.От какъв зор да храня разни \\\"лапачи\\\"в системата на земеделието?

3094

• Коментари по темата
    Новите отгоре Първите отгоре
  • 15.11.2009

Да се регистрираш като "земеделски производител" означава, че ти си избрал тази професия и по този начин заявяващ пред държавата, че ти се занимаваш със земеделие: 1.плащаш осигуровки/задължително/, 2.влязъл си в договорни отношения със собствениците на земя/ако работиш чужда земя трябва да имаш арендни договори/ и 3.съответно можеш да ползваш всички преференции, които държавата реши да даде на това съсловие - "земеделските производители".Какви бяха те? Досега можеше 1.да предявиш искане за възстановяване на акциза върху ползваното гориво, ако работиш земя и си пазиш фактурите, 2.всяка година подавайки задължителните данъчни декларации печалбата ти не се облагаше с данък и 3.имаш право на намалени осигурителни вноски - за здраве и пенсионна и държавата ти поемаше половината така, че като се пенсионираш, този трудов стаж се смята като осигурен по минималната заплата.4.можеш да ползваш всички кредитни линии на Фонд Земеделие за закупуване на семена,торове с намалени лихви. За по-пълна информация иди в най-близката ти поземлена комисия /сега са общински земеделски служби/ и там ще ти обяснят всичко в подробности.А, питай и за регистрация по ИСАК - и по тази тема има какво да научиш.
  • D
    daskalasv

15.11.2009

Здравейте, аз съм само пчелар.изкарвам средно около 1600кг.мед по 3.60лв(средна цена на едро)е 5760лв .Разходи за транспорт до пчелина годишно 1000лв.,разходи за обезпаритизяващи ленти200лв(за пролетно и есено третиране)за рамки200лв за пчеларска тел 50лв,за подновяване на част от инвертара 1000лв(за тенекии,кошери,боя ,четка ,разредител ) 470лв.за осигуровките и какво остана 2840лв.Средно на месец 236лв
  • M
    metsanat

16.11.2009

Колега аз съм в същата ситуация, работя на друго място където ме и осигуряват а със заплататат от там отделям да покрия разходите по фермата.Към днешна дата е по-добре да не си регистриран, колкото е жалко да звучи това.
  • Z
    zizitop

16.11.2009

Зависи къде ще си продаваш продукцията. Как ще им даваш документ като не я произвеждаш. Все по-често искат и декларация за добри земеделски практики. А по въпроса с осигуровките не беше ли само доплащане ако декларираш печалба?! При нас тъй като осигуровката тече на друго място само доплащаме до максимума на месец, но оборотите ни са големи и всичко е с документи.
  • I
    ivo_minev

24.01.2010

• 25.01.2010

kolegi napravete si edna prosta smetka ima6 100dka koito raboti6 sam -polu4ava6 subsidii za edinica plo6t -vika6 ei golqma rabota - da ama kakvo ti ostava smetnete sami-osigurovki na 240 leva minimum 16% doo 6%zdravni ili okolo 800 leva osigurovki - 10%danak ili 240 leva za danaka i kakvo ti ostava i dali si struva naistina da se registrira6????
  • A
    Aroniev

25.01.2010

Това със земедлския пройзводител май вече е бита карта...и по зле ще става....
  • 25.01.2010

ще има проблем при краварите. ако не си регистриран като зп нмаш право да искаш увеличение на квотата. не е записано точно така, но в набора на докумнтите се иска копие от удостоверението че си зп. голям проблем ще бъде за малките кравари.
  • 25.01.2010

дреме ми на мен за квотата,ами тази година господа управниците обмислят как да(не)пуснат de minimis и ако не си (пре)регистриран зп нямаш право да кандидатстваш
  • M
    mirchev

25.01.2010

Колеги,смисъл от регистриране има,тогава,когато имаш поне 500 декара и повече от 5 глави ЕРД или поне 40-50 овце или кози.Без реални доходи от продукция,не от субсидии е излишна регистрацията.Вземете лист и молив и смятайте,останалото си е набутване.
  • 25.01.2010

ами ако гледам краставици колко дка трябва да имам?
  • 25.01.2010

ами ако гледам краставици колко дка трябва да имам?
  • M
    mirchev

25.01.2010

Mоже и един стрък да имаш,въпроса е ,като продадеш краставицата да си на такава далавера,че да си покриваш вноските за адравеопазване,пенсия и т.н.
  • 26.01.2010

Често контактувам с фермери в Италиа, и при тях е трудно но тука незнам как издържате(човек да иска да работи а то...)много готина тема ще я следя
  • 26.01.2010

и аз съм на мнение че на този етап не си струват усилията да си регистриран като земеделски производител.минусите са повече от положителните неща. това е саматаистина. като всичко в държавата и това е "врата у поле" и само баламите влизаме през нея
  • Абонирайте се за нас във Viber
1 2 Следваща> Последна >>

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Още теми от Закони и наредби

V
Vivaldi

Договор арендатор

Здравейте, за новопридобит имот обработващ се от арендатор необходимо ли да се подава пре...

147 0
M
marekdupn

Наследствени земи, стопанисвани от общината - липса на информация

Здравейте! Опитвам се да помогна на дядо с намирането на наследствените му земи. След м...

272 0
D
DonDimadjo

Прехвърляне на земя

Agroplus: Може

896 1
M
M.Stoilova

Конна база - регистрация на животновъден обект

Здравейте, Във връзка с обект конна база, в процес на строеж, се интересувам какво тря...

233 0
S
Stefanova

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

843 2

ФОРУМИ

• Пшеница
  • Ечемик
  • Царевица
  • Слънчоглед
  • Рапица
  • Ориз
  • Други зърнени култури
  • Всички
  • Крави
  • Овце
  • Кози
  • Прасета
  • Зайци
  • Птици
  • Охлюви, червеи, буби и др.
  • Всички
  • Домати
  • Краставици
  • Пипер
  • Картофи
  • Зелеви култури
  • Бобови култури
  • Лук, Праз, Чесън
  • Други зеленчуци
  • Всички
  • Праскови и кайсии
  • Дини и пъпеши
  • Ябълки и круши
  • Череши и вишни
  • Ягоди, Малини, Къпини
  • Лозя за десертно грозде
  • Лозя за винени сортове
  • Други овощни и лозарски
  • Всички
  • Грижи за пчелите
  • Пазар на пчелния мед
  • Субсидии за пчеларство
  • Всички
  • Био производство
  • Агроекология
  • Билки и лечебни растения
  • Всички
  • Трактори
  • Комбайни
  • Почвообработваща техника
  • Сеялки и посадъчни машини
  • Пръскачки и торачки
  • Косачки и балиращи машини
  • Транспортна техника
  • Специализирана техника
  • Всички
  • Торове - зърнопроизводство
  • Торове - зеленчуци и плодове
  • Течни торове
  • Препарати - зърно
  • Препарати - зеленчуци, плодове
  • Всички
  • Субсидии
  • Проекти и Еврофондове
  • Закони и наредби
  • Инвестиции и Бизнес планове
  • Всички
  • Актуални цени на агро-стоки
  • Животът на село
  • Фермер търси жена
  • Фермерски рецепти
  • Фермерски хобита
  • Пътешествия и туризъм
  • Дом и семейство
  • Домашни любимци
  • Политика
  • Теми, написани на маймуница
  • Предложения по сайта
  • Всички
ПОДАЙТЕ СИГНАЛ ДО РЕДАКЦИЯТА НА

Новини

26.09.2023 Ясни са новите ставки по украинската помощ 30.09.2023 Овцевъд със семейна ферма и четири деца: Не мога да докажа 6 тона мляко 28.09.2023 ДФЗ: Земеделските стопани получиха над 178 млн. лв. доплащане по Украинската помощ 02.10.2023 Сроковете през октомври, за които да внимавате 28.09.2023 ДФЗ: Стопаните получиха 22 млн. лева по механизма за финансова дисциплина за Кампания 2022
28.09.2023 ДФЗ: Земеделските стопани получиха над 178 млн. лв. доплащане по Украинската помощ 26.09.2023 Ясни са новите ставки по украинската помощ 27.09.2023 Бойко Синапов: Стопаните извън развъдните програми вече трябва да изберат направление 30.09.2023 Овцевъд със семейна ферма и четири деца: Не мога да докажа 6 тона мляко 27.09.2023 Изплатени са над 65 млн. лева на производителите на слънчоглед по извънредната финансова помощ
Новият начин да купуваш и продаваш зърно
За нас Автори Реклама Контакти
Условия за ползване Политика за поверителност
Facebook Youtube Бюлетин

© 2007- 2023 Agri.bg | Всички права запазени

Agri Gate Media

Водеща медийна компания в сферата на селското стопанство!

• Аgri.BG Националната мрежа за селско стопанство.
  • Tractor.BG Българският портал за селскостопанска техника.
  • AgroPazar.BG Специализиран портал за агрообяви
  • Bager.BG Специализиран интернет портал за строителна техника в България
  • Darik.BG Новини от България и света
  • Agriniser.com Покупка и продажба на зърно онлайн

Очаквайте скоро!

Достъпът до профилите в Agri.bg временно е ограничен.

Работим върху тяхното подобрение.

Абонирайте се за бюлетина на Agri.bg

Абонирайте се за седмичния бюлетин на Agri.bg, за да научавате най-актуалните новини, анализи, интервюта и видео репортажи от аграрния сектор за изминалата седмица.

Чрез абонамента ще получавате и информация за важни предстоящи събития в бранша.

С използването на този сайт Вие се съгласявате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика.

Запознайте се с условията за ползване на сайта и политиката за поверителност.