Agri.bg
13 Вход
затвори ×

Влезте в Agri.bg

за да използвате пълните функционалности на сайта.

или

Грешен потребител или парола

Забравена парола?

Нямате профил?

Регистрирайте се тук
Новини Най-Важното Agri.bg TV Агро Борса Форум Съвети Техника Имоти Работа Фирми Личности Снимки Библиотека Анкети
Agri Подкаст< Подкаст Facebook Facebook
LinkedIn
Youtube Youtube
Spotify
Instagram
TikTok
Бюлетин Бюлетин Summit Awards Животновъдство за пример
НАЧАЛО ФОРУМ Животновъдство Птици
ОТГОВОРИ

Дава ли се черен пипер на малките новоизлюпени пилета?

• K
    Kostadin1313

25.06.2012

От инкубатора започнаха да се появяват пилета.Във връзка с това искам да попитам ЗАЩО трябва да се дава по едно зърно черен пипер на малките пилета и само по едно ли се дава защото някаде прочетох че 7 дни всеки ден се давало по едно.Имам и други пилета излюпени от квачка но затворени в клетка и хранени с фураж по предназначение.На тях също ли трябва да им се дава черен пипер......Ако някой се сеща за други хитрини свързани с новоизлюпени пернати от инкубатор все ще е от полза ако ги сподели......За черния пипер ме посъветваха да го намажа с масло или маргарин за по-лесно преглъщане.И крачетата на новоизлюпените трябвало да ги топна в спирт за дезинфекция.

25210

• Коментари по темата
    Новите отгоре Първите отгоре
  • A
    adriana

25.06.2012

Аз чер пипер им слагам само ...във фурната А извън кръга на шегата- защо го правиш това.Не съм чувала за такава процедура.
  • K
    Kostadin1313

25.06.2012

И аз това питам-защо им се дава.А го знам от доста хора.И по възрастни и от хора който в момента люпят и продават пилета по пазарите.Явно всички знаят че им се дава но никой не знае защо точно.Всъщност имам пилета на около 35 дни и други на 5-6 дни от квачки на който не съм давал и са си добре.Питам за тези от инкубатора.Имам познат който този сезон вече е превъртял около 40 квачки и е давал на всички пилета.На въпроса защо го прави каза-така съм чул и така са ми казали старите хора.
  • A
    adriana

25.06.2012

Виж какво открих http://www.bgfermer.bg/Article.asp?ArticleId=512537 всъщност калиев перманганат мога да давам и аз, ако има признаци на кървава диария, което слава богу почти не се случва
  • M
    Maya_the_bee

25.06.2012

Черният пипер влияе добре при стомашни разстройства - предполагам че се дава, за да предпази пилетата от диарии и др.под.. Иначе има една интересна теория, че ако даваш пипер в храната на кокошките, започват да снасят...
  • C
    ciklopa

25.06.2012

Не се занимавай с подобни глупости...
  • K
    kchausheva

26.06.2012

Много интересен въпрос. Поразтърсих се из нета и намерих един форум на кокошкари от щатите, там съветват да се дава червен лют или черен пипер дори и на малки пуйчета и патета, както и на кокошки с намалена носливост. Идеята е, че от една страна се сгряват и пият повече вода, а водата е основен компонент на яйцето, а отдруга страна през зимните месеци това сгряване на тялото, съчетано с допълнително осветяване от изкуствена светлина, им залъгва метаболизма и им създава усещането за лято, При по-студен климат обаче не се препоръчва да се прекалява, тъй като има пряк ефект върху разграждането на мазнините.
    • Р
      Рангел Христозов

30.05.2024

Преди много години,в люта зима бях в Габрово.Стопанинът предложи пресни пържени яйца .Какви яйца в тази зима? НИЕ ДАВАМЕ С ХРАНАТА И КРОМИД И НОСЯТ ЦЯЛА ЗИМА! Не знам дали е вярно,но омлета беше чудесен!!!!!!
  • K
    k22

26.06.2012

Черен пипер се е давало, когато е нямало специални запойки на пилетата..Вземи си от аптеката и не рискувай с бабешки лечения. А ,тези които са излюпени и гледани от квачка, нищо не им трябва.
  • K
    Kostadin1313

26.06.2012

Благодаря на всички.Днес ще ходя и до районния ветеринар да чуя и неговото мнение.
  • M
    msd71

02.04.2013

дава се черен пипер на фитетата на пилето захарна вода Вода на воля стартер задължително Освитление постояно
  • K
    Kiril

01.06.2019

Аз им давам окситетвит за водата първите 7 дни и пипи гранули от Ловеч много растат от тия гранули.
  • K
    Kiril

01.06.2019

В магазини на Бонмикс Ловеч има пипи на гранули за пилета до 7дни аз ги храня до месец много растат и имат магазини в почти всички градове но са скъпи 1лв за кг в завода в магазн ще е 2 сигурно
  • М
    Мита Ангелова

11.03.2025

Не съм чувала за пилета да се дава черен пипер За пуйче знам и давам Помага за краката ,загрява ги от вътре и за по-бързо да почват да се хранят Те са по трудно и по капризни за гледане
  • Абонирайте се за нас във Viber

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Още теми от Птици

м
мария апостолова

Продажба на яйца

Моля ви, кажете къде трябва да отида за да си извадя разрешение да си продавам яйцата на ф...

43 0
м
мария апостолова

Семейна ферма

В момента имам много малко количество пуйки, кокошки и патета. Закупих и инкубатор за излю...

48 0
V
Velko Radichev

Как да разбера на кого е даден парцел

Радко: Можете да се свържете с кадастралния отдел в Общината, където се намира имотът. Общината м...

160 1
Т
Тодор Грозев

Начало на отглеждане на животни

Здравейте! На 17 години съм и много искам да се занимавам с животни. С какво ще е по-добр...

140 0
H
Hristinka Shepeleva

Търся пера от гъска

Здравейте, правим образователни ателиета за писане с пера и мастило в Регионален историчес...

99 0

ФОРУМИ

• Пшеница
  • Ечемик
  • Царевица
  • Слънчоглед
  • Рапица
  • Ориз
  • Други зърнени култури
  • Всички
  • Крави
  • Овце
  • Кози
  • Прасета
  • Зайци
  • Птици
  • Охлюви, червеи, буби и др.
  • Всички
  • Домати
  • Краставици
  • Пипер
  • Картофи
  • Зелеви култури
  • Бобови култури
  • Лук, Праз, Чесън
  • Други зеленчуци
  • Всички
  • Праскови и кайсии
  • Дини и пъпеши
  • Ябълки и круши
  • Череши и вишни
  • Ягоди, Малини, Къпини
  • Лозя за десертно грозде
  • Лозя за винени сортове
  • Други овощни и лозарски
  • Всички
  • Грижи за пчелите
  • Пазар на пчелния мед
  • Субсидии за пчеларство
  • Всички
  • Био производство
  • Агроекология
  • Билки и лечебни растения
  • Всички
  • Трактори
  • Комбайни
  • Почвообработваща техника
  • Сеялки и посадъчни машини
  • Пръскачки и торачки
  • Косачки и балиращи машини
  • Транспортна техника
  • Специализирана техника
  • Всички
  • Торове - зърнопроизводство
  • Торове - зеленчуци и плодове
  • Течни торове
  • Препарати - зърно
  • Препарати - зеленчуци, плодове
  • Всички
  • Субсидии
  • Проекти и Еврофондове
  • Закони и наредби
  • Инвестиции и Бизнес планове
  • Всички
  • Актуални цени на агро-стоки
  • Животът на село
  • Фермер търси жена
  • Фермерски рецепти
  • Фермерски хобита
  • Пътешествия и туризъм
  • Дом и семейство
  • Домашни любимци
  • Политика
  • Теми, написани на маймуница
  • Предложения по сайта
  • Всички
ПОДАЙТЕ СИГНАЛ ДО РЕДАКЦИЯТА НА

Новини

20.05.2025 Петър Кировски: Ситуацията е небивала до момента ПРЕДИ 12 часа Въпреки усложнената ситуация ще има животни на Събора на овцевъдите 20.05.2025 Определени са ставките по две от екосхемите за Кампания 2024 19.05.2025 Експерт: Намаляват случаите на зеленчуци с нитрати, но се увеличават пробите с пестициди 20.05.2025 На гости на една от малкото ферми за пасищни кокошки в България
20.05.2025 Определени са ставките по две от екосхемите за Кампания 2024 20.05.2025 Каква финансова подкрепа е получил сектор „Пчеларство“? 19.05.2025 Животновъди предлагат остатъчният бюджет по Еко-ПЗП да бъде прехвърлен към Еко-БЖ 20.05.2025 Кампания 2024: ДФЗ изплати над 5 млн. лева допълнително преразпределително подпомагане ПРЕДИ 14 часа ДФЗ разплати над 3,6 млрд. лева за Кампания 2024
За нас Автори Реклама Контакти
Условия за ползване Политика за поверителност

Последвайте ни:

Facebook Youtube Бюлетин

© 2007- 2025 Agri.bg | Всички права запазени

Agri Gate Media

Водеща медийна компания в сферата на селското стопанство!

• Аgri.BG Националната мрежа за селско стопанство.
  • Tractor.BG Българският портал за селскостопанска техника.
  • AgroPazar.BG Специализиран портал за агрообяви
  • Bager.BG Специализиран интернет портал за строителна техника в България
  • Darik.BG Новини от България и света

Очаквайте скоро!

Достъпът до профилите в Agri.bg временно е ограничен.

Работим върху тяхното подобрение.

Абонирайте се за бюлетина на Agri.bg

Абонирайте се за ежедневния бюлетин на Agri.bg, за да научавате най-актуалните новини, анализи, интервюта и видео репортажи от аграрния сектор.

Чрез абонамента ще получавате и информация за важни предстоящи събития в бранша.

Най-важното Моите новини

• Платени са 14.8 млн. лева по екосхемата за екстензивна паша - Agri.bg

Платени са 14.8 млн. лева по екосхемата за екстензивна паша

• Не съществува лоша оран, а лошо настроен плуг - Agri.bg

Не съществува лоша оран, а лошо настроен плуг

• Крави и роботи съжителстват в селска идилия с аромат на прясно мляко - Agri.bg

Крави и роботи съжителстват в селска идилия с аромат на прясно мляко

• Вижте ставката за Екосхемата за разнообразяване на отглежданите култури за Кампания 2024 - Agri.bg

Вижте ставката за Екосхемата за разнообразяване на отглежданите култури за Кампания 2024

• ДФЗ плати близо 5 млн. лева за първия етап от помощта за зимни пръскания - Agri.bg

ДФЗ плати близо 5 млн. лева за първия етап от помощта за зимни пръскания

• ДФЗ разплати над 3,6 млрд. лева за Кампания 2024 - Agri.bg

ДФЗ разплати над 3,6 млрд. лева за Кампания 2024

• Въпреки усложнената ситуация ще има животни на Събора на овцевъдите - Agri.bg

Въпреки усложнената ситуация ще има животни на Събора на овцевъдите

• ИАБГ е в пълна готовност заради очакваното лошо време - Agri.bg

ИАБГ е в пълна готовност заради очакваното лошо време

• Румъния изгражда нов канал за напояване от Дунав - Agri.bg

Румъния изгражда нов канал за напояване от Дунав

• Производител: Налага се да сменяме зеленчуковите сортове, заради климатичните аномалии - Agri.bg

Производител: Налага се да сменяме зеленчуковите сортове, заради климатичните аномалии

• България повдига въпроса за щетите от измръзванията у нас пред Брюксел - Agri.bg

България повдига въпроса за щетите от измръзванията у нас пред Брюксел

• Цените на пшеницата: Прогнози и предизвикателства за българските производители - Agri.bg

Цените на пшеницата: Прогнози и предизвикателства за българските производители

• Преживяването Massey Ferguson с две локации през май - Agri.bg

Преживяването Massey Ferguson с две локации през май