Реколтата е слаба-търсиме цена 500 лв/тон

 • S
  Абсолютно съм наясно ,че на всички са им изтънели ушите от разходи и ще легнат и на по ниски цени от 500 лв/тон при жътва ,но това е реалната цена за тази година.\r\nФАКТОРИ\r\n1.След сеитба в оптимален срок 01.-10.10.2011 не валя 50 дни\r\n2.Орязаха националните доплащания от 10 на 3 лв.\r\n3. Не платиха никакъв акциз,след като публично крещяха за нотификация за следващия ден от Европа- това беше преди Коледа 2011.\r\n4. След нонстоп дъждовете/и на доста места градушки/ в периода 15 май-5 юни септорията и фузариума ще ни смъкат с 30% надолу в добива./аз и доста колеги са пръскали,но едва ли сме повече от 20% а гаранцията е почти никакава/.\r\n5.Европа вече е без граници и НИКОЙ не може да диктува цени при изкупуване.\r\n
 • E
  Да, утре ще ви кача снимка, как купуват на 380 пък чакайте 500
 • S
  Уважаеми Тетереков, Търсенето не е слабо,а направо е бясно. Строшиха ми телефоните. Да не ти казвам какво ще стане с царевицата и слънчогледа. От понеделнок 03.09.12 се очаква нова,по висока от 450 цена на пшеницата. Успех на всички и нека поне един колега да ми викне едно малко за прогнозата.
 • T
  На 13.06.12 съм Ви дал тема за размисъл. Един месец по- късно, цената допира до този връх,а Вие още умувате дали нямало да падне! НЕ, НЯМА ДА ПАДНЕ! ГОДИНАТА Е СУШАВА И ИДВАТ ЦЕНИТЕ ОТ 2007-ма. Добре ама по сайтовете пише да продаваме защото нямало никакъв интерес от търговците.
 • S
  На 13.06.12 съм Ви дал тема за размисъл. Един месец по- късно, цената допира до този връх,а Вие още умувате дали нямало да падне! НЕ, НЯМА ДА ПАДНЕ! ГОДИНАТА Е СУШАВА И ИДВАТ ЦЕНИТЕ ОТ 2007-ма.
 • S
  В последните 4 години колкото е цената на борсата във Франция ,толкова е и при нас. Сега там дават 210 евра,значи под 400 лв. никой да не си дава житото. И ако разни тъпанари почнат да ми обясняват за транспортните разходи и търговските печалби,нека да си гледат работата. Не коментирам за колко трябва някой гъзоббрък да го купи от нас и да го продаде. Казвам Ви,че обикновено цената която е на борсата във Франция се предлага същата и тук \"от място\" пък после търговеца си прави сметката,защото той не го кара във Франция а обикновено го шитка на братята гърци.
 • S
  Колега това с вятъра го остави!!! Формулата за определяне на цената по жътва е следната!!! Средния добив разделен на средната стойност на разходите за производството му, + 10 лева за земеделеца дето го е произвел. При нас ечемика пусна средно 500 килограма с разход до 150 лв цената веднага е 300 лева за тон + 10 лева за чирака = 310 + (ДДС на бати Бойко) и готово цената е формирана 310 + ДДС Това по жътва. Когато влезе в складовете, който могат да съхранят качествата му цената става друга!!! Там вече факторите са различни,- търсене, качества, показатели,болести и др.
 • S
  Силви, Имам огромна молба към теб,въпреки,че знам,че не е редно да го правиш. С разрешението на контрагентите по сделката можеш ли да сканираш и качиш един договор за 330+ на зелено. Ако това може да излезе като факт във сайта цената през Август наистина ще забие на 500.,защото не само НИЕ сме с песимистични очаквания. Търговците /говоря за добрите професионалисти/ вече са много \"в час\" и знаят накъде духа вятъра!
 • S
  Силви, Имам огромна молба към теб,въпреки,че знам,че не е редно да го правиш. С разрешението на контрагентите по сделката можеш ли да сканираш и качиш един договор за 330+ на зелено. Ако това може да излезе като факт във сайта цената през Август наистина ще забие на 500.,защото не само НИЕ сме с песимистични очаквания. Търговците /говоря за добрите професионалисти/ вече са много \"в час\" и знаят накъде духа вятъра!
 • S
  Вече се сключиха договори за продажба на пшеница (на зелено) на цена 330 + ддс.Реколтата найстина ще е по слаба от миналогодишната ,но за цена от 500 лв за тон е много рано да се надяваме.Въпреки ,че на всички ни се иска
 • S
  Може би на колегите им се вижда ниска цената,или какво? 512 виждания и нито един коментар за 2 дни.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

P

Земеделска земя и цената й

Здравейте, Решил съм да купя земеделска земя с инвестиционна цел - да я отдавам. Им...

571 0
К

коронавирусът и земеделието

Стефан: Какво правим със земеделските базари пазари и т.н.? ? Тази възможност за реализиране на пр...

478 5
I

Цена на лавандулата

Здравейте,колеги! Нека коментираме цената на лавандуловото масло за тази година.Някой от...

1241 0
I

Ориентировъчна цена на лавандулово масло през 2016 г?

: Здравейте, Изкупувам лавандулово масло за износ. При интерес от ваша страна ще се радв...

1734 2