Торене с птича тор

 • B
  Скъпи колеги, има ли някой опит с тази вид тор?. Имам притеснения относно количеството, тъй като е много силна. Аз мисля да внеса между 500 и 1000кг. и после да я заора. Моля споделете вашият опит.
 • п
  Колега , не се занимавай с глупости. Ако не ми вярваш питай някой агроном . Птичата тор е полезна само за краставици и то течна , разредена 1 към 10 . От къде знаеш какъв е химичния анализ в тази тор, измислят си нещо и си го пишат , един вид амоние селитра е ... Личен опит мога да споделя . Много плевели , познати и непознати по моите ниви. изгорени корени на расада , И НАЙ СТРАШНОТО - ЗАРАЗЕНА ПОЧВА С БАКРЕРИИ, 10 ДЕКАРА ДОМАТИ ВЕЧЕ СЪМ ИЗКОРЕНИЛ И ИЗХВЪРЛИЛ. Каквото само си сложим в почвата , никой не ние виновен .
 • C
  Здравейте колеги, въпросът ми е как торите с птичата тор когато нямате тороразпръскващо ремарке? Количествата са доста големи и хамалогията е голяма.
 • Преди доста години и аз пробвах с птичи тор на един блок от 200 дка. Бях направил депо до блока и от там товарех с фадромата на тороразхвърлящи ремаркета. А каква смрад беше - чак кожата ми се беше пропила с тази миризма - вечер като се прибирах осмърдявах цялото жилище на тор докато се докопам до банята.Изорахме блока и го засяхме със слънчоглед. Беше в период в който не бяха известни клеърфилд технологиите и се получи страхотно заплевеляване след поникването на културата - имаше от всички плевели известни в бутаниката. До колкото си спомням направихме няколко окопавания и загърляне, за да задушиме треволяците с което изкарвахме и влагата от земята и добре , че имаше и превалявания през този период та що годе успяхме нещо да ожънеме. Та накрая като теглих ''калема'' разходите ми излязоха толкова, че да си бях хвърлил карбамид и да съм си спестил излишни разправии и време с окопаване и загърляне и т.н. Някъде в зеленчукопроизводството може би има ефект, но при зърнопроизводството е по-удачно да се ползват гранулираните торове.
 • ремЪрке Еееей, прост народ!
 • V
  Искате ли по висок добив?С доказаното качество на птичата тор www.ecoreltd.com производство на органична тор насипно за листно подхранване и гранула за основно торене.тел. 0884799337 ПРЕДИМСТВА НА ПРОДУКТА - минералните торове,както и композитните се усвояват от растенията с 30-40 процента т.е. при съдържание на полезни елементи(N , Ph, Ka) 20 % ше се усвоят не повече от 7-8%,а в съшото време предлагания от нас продукт се усвоява от растенията 100 %.Действието на минералните торове е краткосрочно,действието на нашия продукт е дългосрочно.При използването на минерални торове се образуват химични съединия , които са вредни,а понякога и опасни за здравето на човека.При нашия тор няма този проблем
 • V
  ECORELTD.COM PRERABOTENA ORGANI4NA TOR NA GRANULI I NASIPNO ve4e i v BALGARIIA se predlaga tozi dokazan produkt no preraboten v koito niama amoniak i niama veroiatnost ot izgariane na rastenieto, organi4nata tor ot ptitzi regulira kiseli po4vi i stimulira rasteja na rasteniiata
 • Иване,продаваш ли го или се чудиш как да се отървеш от него...да нее второто???
 • След "що си анонимен" се слага ?, а не ., шуменецо.
 • kolega kaji mi molia te kolko tor se slaga predi da ia zaore6 debelina v santimetri.mersi
 • S
  Или го продаваш. Що си анонимен.
 • Колеги, пробвайте с органичния тор Аркобалено. Ще се учудите от резултата и не е скъп. Аз го купувам от с. Хаджиево Пазарджишко, тел. 0887550378.
 • A
  Занимавам се със зеленчукопроизводство,редовно торя с птича тор,не разложена.Разхвърлям я в оранжериите и е заоравам.През март садя домати,краставици,пипер и няма никакъв проблем да увреди растенията.Най голям ефект имам при пипера.Прилагал съм я и като шербетуване,но е мн.трудоемко(мръсна работа)Така,че колега деиствай,няма да сгрешиш
 • F
  колега позволи ми да не се съглася специално тази година изсипаните ремъркета ги вали вече 5-6-ти дъжд.Разривам ги с КСС и на колкото см си поискам.И не казвам че моите виждания са наи-правилни,но не засилва добива особено много.
 • B
  Силата на пилешката тор не е азота.Съдържа фосфор,калий и почти всичко за което се сетиш и ти дава ефект през цялата вегетация.
 • B
  Аз май съм компетентен горе-долу защото от 2 години експериментирам с птича тор.Желателно е да намериш разхвърлящо ремърке-ако стоварваш и после разриваш трябва да разриваш веднага защото завали ли го после където е била камарата не никне нищо.Пробвал съм при слънчоглед да торя между култивиранията с 200 кг и ефекта беше мн-добър-Торената полвина на блока узря 15 дена преди другата.За пшеница ефекта е най-добър когато се хвърля на сняг.Имай в предвид,че торът действа дълго време и се активира от влагата.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Селективни хербициди

Няма значение: Каква доза приложихте

141 2

Проблеми с домати

Здравейте! Сложих разсад преди 4 дни. Никога преди не съм се занимавал и не знам точно ка...

259 0

Калиев сулфат и троен супер фосфат

От къде в Стара Загора мога да намеря Калиев сулфат и троен супер фосфат

2882 0

Споделете съвети при торене на лозя

syfury: Здравей, Като цяло калиевите торове в България са скъпа суровина, но за щастие нашите п...

3101 4

Хербициди срещу полски хвощ при поникнали картофи

darvarq83: Имам същият плевел в царевица ,и аз не мога да се отърва от него.Пръскам с Мустанг тръшка...

4426 4