Възраст на заплождане на юница

 • L
  Колеги имам една юница на 9 месеца се разгони 220кг е но не е заплодих малка е според мен колко пати мога да прескоча щото доколкото знам през месец се разгонват пак незнам ако прескоча и другия пат дали ще може да хваща..ако се заплоди малка на какво влия е в неиното развитие
 • M
  Разгонването зависи от храненето и породата.Аз също съм имал джерсета.които се разгонваха на 9 месеца,но те съветвам преди да навърши една година изобщо да не я заплождаш.Килограмите също са фактор,но зависят от породата.
 • R
  Приятелю, малка е. Моят съвет е да си водиш дневник на разгонванията. Няма проблем да се заплоди след няколко разгонвания. Заплоди я при възраст над 13-14 месечна възраст, тегло от 350-400 кг и ръст минимум 133 см.
 • B
  Малка е още, остави я да стане на 14 месеца.Заплодиш ли я сега, ще си остане дребна и недоразвита. Ако е редовно животно ще си хване, имам юница, която още на 6 месеца се разгони, но я изчаках и на 13 месеца я заплодих от първия път.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Начинаещ животновъд

Здравейте колеги! Наскоро си закупих 3 юнички черно-шарени, можете ли да ми дадете съвети...

77 0

Здравей те колеги

колеги исках да питам все още имали някои дет да не са получили парички за животни 2018з20...

29 0

ПЪРВЕСКИНЯ НЕ ДАВА МЛЯКО.ПОМОГНЕТЕ!

veseliakat: раздоиване на ръка по 3 пъти на ден НЕ С АГРЕГАТ с два пръста ще и доиш цицките ако са мал...

89 3

Броячи на соматични клетки

Здравейте, някой от вас използвал ли е брояч на соматични клетки? Преди няколко дни дойдох...

438 0