Пулсар при Клеарфилд хибриди

 • M
  Здравейте колеги, искам да ви попитам дали някой е наблюдавал леко пожълтяване на листата на клеарфилд хибриди след внесен хербицид Пулсар в доза 100мл и дали това е нормално ? Благодаря ви предварително !
 • K
  Не е ли късно веча за пръскане с пулсар.Може ли да нанесе някава вреда на слънчогледа.
 • V
  Навремето имаше подобни машини и се използваха при царевица. Даже едно от първите ми качвания на трактор беше с такава мотика. Практиката показва обаче, че този спорт е излишен.Макар че сигурно ще има люде детоп ще заспорят!
 • O
  На филмчето се вижда много добре как работи http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IJ4TuzkhghQ#!
 • O
  Моята мотика е павликенска Тази на снимката е италианска
 • O
  Ротационната мотика аерира почвата. Всички знаете, че след първо окопаване слънчогледа започва да расте по-бързо. Само, че в тази ранна фаза не може да се влиза с окопен култиватор, а и да може със защитни зони се кара много бавано. Царевицата също обработвам така. Може да се ползва и в по късна фаза.
 • V
  А я обясни какво правиш с ротационната мотика след 4-ти лист?
 • V
  в селекцията всичко което е селектирано за някаква устоичивост е по нискодобивно от конвенциалните сортове ако се гледат при оптимални условия. т.к.осигуряването на тези оптимални условия е проблем- най-вече борбата с плевелите се задоволяваме с клиърфиилд технологията.Аз знам на времето една кооперация извади над 400 кг от албена ама два пъти копана на ръка.Надника беше 4 лева и си струваше сега при надник 20 лева едва ли?
 • O
  Здравейте Ползвам на 100% Клеарфилд сортове. Пожълтяването на листата е нормално, но не спира разтежа - растенията продължават да си растат нормално. Добре е да се пръска разделно. Стомп - почвено и после Пулсар - според плевелите. Аз лично не съм фен на Стопм и ползвам други. Тзи година пръсках Пулсар на 60 и 90 мл. Стреса е много по-малък, почти никакъв. Проблем при ниските дози може да възникне от синя китка, но ако се спазва сеитбооборота, няма проблем. За преодоляване на стреса от две години ползвам ротационна мотика - при фаза след 4 лист. Има страхотен ефект. Съветвам фсички, които ползват Клеарфилд да инвестират в добра пръскачка. Лично аз не смятам, че хибридите са по-ниско добивни от конвенционалните. За миналата година имам добиви до 320кг. на дка. Пожелавам успех на всички
 • S
  Колега хич не се плаши!!! Листните торове помагат на слънчогледа да превъзмогне стреса... Аз пулсара го пръскам направо с листен тор и така жълтеенето е само 3дни, а при самостоятелното приложение е 10 дни,ако смесиш Пулсар и Стомп са направо 20 дни и там е такъв стрес. Няма какво да се лъжем, най-високите добиви ги дават само конвенционалните сортове , говоря конкретно за LG 5665 дава 400кг, а lg 5663 дава 300-320 кг, говоря за един и същ блок и при едни и същи разходи...
 • D
  Ники не е ли малко късна фаза за пръскане?Да не повлияе зле на слънчогледа?
 • I
  Монка, комбинирай Пулсара със Стомп за да видиш пожълтяване - направо става жълто-кафяв и пак се оправя. Ако имаш желание влез с листен тор с повече калий за да го възстановиш по-бързо и да имаш по-прилични добиви.
 • M
  Благодаря за съветите . За първи път насях Клеарфилд тази година ! До сега съм сял само на Пионер ,но нещо миналата година не съм доволен и за това реших да сменя хибридите при слънчогледа !
 • N
  Вчера го напръсках със пулсара на 10-12 ти лист . Колега не се притеснявай от лекото пожълтяване,това е нормално при технологията.
 • V
  Здравей колега!Абсолютно нормално е това пожълтяване,което наблюдаваш.Винаги има леко стресиране на културата при внасяне на хербицид,следствие на което се преодолява.Малко търпение и листата ще придобият нормалния си цвят.
 • V
  Нормално е колега не го мисли .Ще го преодолее за 10 дни и ще дръпне.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Заместител на линурон при кориандър

Иван: Колега намери ли препарат за кориандъра ?

218 1
1704 1

Фунгицид при слънчоглед

Cheha: И аз съм се замислил по този въпрос, но смятам да поизчакам с фунгицида защото съм пръскал...

320741 4

Браншеста мана по пшеницата

fendtpower: няма такава доза 2 гр на Дербито бъркаш дозата започва от 2.5 до 3.3

16790 14