Възможно ли е предварително изтегляне на субсидии?

 • V
  KOLEGI NQKOI ZNAE LI KAK STAVA NOMERA DA SI DRAPNESH PREDVARITELNO SUBSIDIITE ,KOGA MOJE DA STANE TOVA I V KOIA BANKA E NAI IZGODNO I SAS NAI ELEMENTARNI IZISKVANQ
 • S
  Когато се теглят заеми от тези банки,после теглиш цял живот тегло... Каква е тая всеоба политика да се вкарват всички пари през банките.Един АКТ да ти съставят в банката-такси.Не стига че ти ползват парите,ами и когато теглиш,или плащаш в магазин-такса.Ползвам устроиство за плащане с карта в единия ми магазин,и за всяко пазаруване ми взимат 2.8% от сумата. Оппа,май се овлякох с оплакванията,всеки си решава,ама не е на добре това.
 • W
  Можеш да теглиш не е проблем.Аз преди две години теглих от Уникредит , но проблема после ми дойде от държавата,когато въведоха така наречения недопустим слой,защото ми отрязаха субсидиите на 100%(като това го разбрах в края на април когато "шоумена"каза че субсидиите са изплатени изцяло) и сега съдя ДПФ заради това.
 • P
  Е, аз преди три години теглих и не изгорях. Това са пълни глупости. Лошото е, че се вписва договор за особен залог. Отиваш в РА в областта, вземаш си удостоверение каква субсидия се очаква да получиш и тръгваш по банките да си търсиш изгодни условия. Обикновено банките дават между 70 и 90 %. Лихвата когато аз теглих беше 9%. Така ще си направиш сметката, че всеки месец да имаш да погасяваш само лихвите. Ако все още се прави договор за особен залог банката ще ти изготви всички документи, но самото вписване в Депозитара има такси - трябва да видиш на сайта на Министерство на правосъдието тарифата. Нещо като 80 лв. ми се върти ама беше отдавна.
 • A
  http://www.procreditbank.bg/main/bg/company.php?here=122 Това са условията на прокредит-разгледай ги и прецени сам.Не мога да кажа нищо от практиката просто защото ние нямаме субсидии.Иначе преди седмица теглих кредит.Пробвай.
 • A
  Колега дано не ми се налага да го правя, но съм чувал, че банките дават само 70 процента от субсидията , а накрая се оказва, че останалите 30 процента остават за лихви, поддръжка на сметка, банково обслужване и наказателна лихва за забавяне на вноската на лихвата, и то върху цялата сума,а не само върху вноската. Няма ли някой изгорял да каже?!?
 • Z
  В момента банките се борят за земеделски производители , защото имат гарантирани пари които евентуално някои ден ще бъдат изплатени.Във всяка банка си има собствени условия.Някои дават 80% от субсидията други 90% има и на 100%.Като лихвите трябва да си ги плащаш до погасяването на кредита.Немога да мажа дали е за всичките банки но годишната лихвата е около 8%-9%.Относно нужните документи знам , че искат да ти видят заявлението с което се вписваш за очертаване, да промениш банковата си сметка с тази от банката ако не съвпадат.И може би искат някакъв документ от Фонд Земеделие , че не си орязан от към субсидия.Сиреч ,че ще получиш такава.Толкова за това само не ми е ясно от каде банката ще знае колко пари ще преведат по СЕПП и НД.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

M

рента

lz1gsi: Имаш право.Ако си с годишен договор имаш правно основание.

313 2
R

Билки, липов прашец

Стефан: Аэ правя липов прашец

432 3
R

Малини и ягоди

Здравейте,искам да попитам малко,който е на ти с нещата.Рентабилно ли е отглеждането на яг...

122 0
D

Двигател на Same Titan 160

Здравейте: Сблъсках се с ремонт на двигатела на трактора . Но никъде не откривам на колко...

66 0
Z
797 21