Проблем с изхранването на животните....

 • D
  Здравейте колеги. Имам проблем с изхранването на кравите от моята ферма! Храня с най-различни фуражи, някой изобщо не искат да ги ядат,а тези който ги ядат пък изобщо не повлияват на добива и качеството на млякото следователно мандрите си правят каквото си искат с цената му към мен. Моля за съвет или препоръка какво да правя с какво и как да храня не мога да попадна на хубав фураж от много време насам моля също да ме насочите към някой производител на качествен фураж благодаря предварително.
 • M
  Като вносен продукт,нямам гаранция до колко соевият шрот не е получен от ГМО растения.
 • S
  Какви са Ви съображенията,поради които не влагате соев шрот във фуражната смеска? Има много добри програми,изготвени от зооинженери,които се адаптират спрямо периода на лактация и количеството такава.Пишете ми на лични.Ще Ви дам повече информация.
 • M
  Колега,от доста години сами си правим фуражите,като по таблица влагаме всичко необходимо в зависимост от състоянието и етапа на лактация.Предполагам имаш фуражомелка.Може да си набавиш литература,където има готови таблици,за състава на конц.фураж.Витамините и микроелементите единствено закупуваме.Преди влагахме и соев шрот,но от доста време не съм купувал по редица съображения.Важно е да се направят така дажбите,че храненето да е балансирано,но това е много дълга тема(храненето е наука по принцип и има учебници)и няма как с няколко реда да се изложи всичко.
 • M
  От кой край си,в Стара Загора има един завод за фуражи"ЗАРА ФУРАЖИ-АД" на ШОМОВ.Мисля че са едни от най добрите в България,аз имам вкарано зърно при тях и взимам готов с доплащане.Който и да питаш всеки ще каже че е доволен.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Санкционират

Иван: трябва до 30.09.2020. продажба и тези 3 животни не трябва да си ги подавал за субсидии

76 1

ЖИВОТНОВЪДНАТА МАФИЯ / лъжите на пишман "животновъдите".

Ако търсите работа във ферма /животновъдство, бягаите далече от тая обява: "Търся 1 или 2...

201 0

Фолио и мрежа за балиране

dipl.eng.Yordanka Nacheva: Здравейте г-жо Петрова Ние ПОЛИФОЛ ЕООД предлагаме мрежа и фолио за балиране Продуктите...

56 1

Проблем със влизането на скоростите на ЮМЗ 6-Л

Тодор: Най вероятно съединителя да не ти отделя добре

83 1

Българско сиво говедо

Kris1973: Ако някой може да помогне Благодаря.

184 1