Съвет за избор на навесна пръскачка 1000 литра

 • G
  Здрравейте колеги от форума!Предстои ми закупуване на навесна пръскачка 1000л 15м щанги.Спрял съм се на една полска Biardzki. Дайте мнение 120л/м,мисля,че е 2 мембранна с тяхна си полска помпа в сравнение със словенската Agromehanika помпата изглежда 3 пъти по малка.Благодаря преджарително
 • P
  Колеги , аз съм се спрял на Онтар , 800л. 16м , плаваща щанга , рег. по височина , цената е 3870 лв крайна. Предлага я една фирма от варненско. Като параметри , качество и цена мисля че е доста добра. http://www.ontar.com.tr/ontar-urunleri/k.asp?id=8 това е модела с всички екстри от сайта на фирмата производител, но българския вносител я предлага без тях .
 • G
  С какъв обем са съдовете на тези Тарал. 1000л си търся 15 м щанга.Инче италианска 3 мембранна помпа звучи добре.Пиши ми на лични името на фирмата от която си взел машината,да видим какво предлагат.Благодаря предварително!
 • G
  Приятелю,виж пръскачките на ТАРАЛ,хем са евтини хем са и лесни за подръжка.Аз си купих такава 2008г. и до сега да чукна на дърво нямам проблеми.А спуками се маркуча за високото налягане и до 2 дена ми го смениха.Просто тия пръскачки са чудесни.Не се мръщи че са турски всичко в тях е италианско и частите са евтини.Фирмата е много коректна.Аз съм много доволен от тях и ако купуваш гледай помпата да е с три мембрани т.е. с три глави.
 • G
  От тези тройните дюзи е пълно ,но само за прихващане към тръба, не към маркуч. От Сливенската фирма ли поръча пръскачката(да не правя спам няма да казвам името на фирмата)Дилърите на тези машини би трябвало да имат дюзи.
 • S
  Помпата подлежи на ремонт.Предстои ми и на мен да търся тройни разпръсквачи и ще пиша за цена. Между другото моята я доставиха до офис на СПИДИ в Плевен на цена 2300лв.Не знам дали си по ДДС.Ако не си я пазари да не плащаш ДДС.Иначе доставката до офис е 70-100лв.И това да имаш в предвид.
 • G
  Сугласен съм разликата е много сериозна.Това ще е машинката.А относно цената благодаря за съвета,ще се опитам да я сваля със сигурност.Искам да попитам колегата Стефан,тези троини дюзи за маркуч продават ли се някаде,и помпата според теб подлежи ли на ремонт?
 • S
  Колега,5000лв. ги нямаш за нищо. Всяка помпа върши работа.И визуалното сравнение не винаги върши работа.За разликата от 5000лв. ще се напръскат 50000дка без проблем пък нататък каквото сабя покаже.Една помпа е от 250-450лв.Едно е да купуваш, а друго да даваш съвет.За протокола-купих си 800л навесна полска за 2300лв.Наръсил съм към 600дка и ми предстои да пръскам още 300дка.Като пръскам с нея и догодина ще се изплати. Съвет към колегата пуснал темата- пазари се с продавача.ДДС го слагат по два три пъти.Ще се свали цената поне с 300-500лв.Успех!
 • I
  За маската си прав , стига да има активен въглен , а да не е обикновена противопрахова. Гумите на перлата не могат ли да се сменят с някакви по-тънки ? И на моята , която е Мистрал , гумите са дебели , но проблеми с отъпкване няма , все пак и на трактора не са тесни.
 • G
  Имаш право не се бях замислил!Предимствата са, че по- малко газиш културата.Аз в момента пръскам с прикачна перла с много ширики гуми (оригиналните) и има по 5 см до растенията и от двете страни.Не ми се преправя стара машина искам нова .А използването на маска според мен е задължтелно,независим какви филтри имаш слагай,аз ползжам от най-евтините и сменям по 3-4 маски на ден
 • I
  Какви са предимствата на тези навесни пръскачки ? Навесната система се товари с над 1 тон , а при пръскането си мисля , че вредностите са още по-големи в сравнение с обикновените пръскачки. Преди филтъра на климатика съм сложил допълнителен с огромно количество активен въглен и въпреки това ми намирисва малко , представям си с такава какво ще е , на практика пръскаш точно зад гърба си .
 • G
  Ето това е словенската(истинска пръскачка)
 • G
  Тази пръскачка е много далече от Agromehanika. Цената на тази полската е 3300+,а на словенската Agromehanika със същите параметри на вместимост и захват е 8600+. Само като им сравниш помпите визуално ти става ясно защто разликата е толкова фрапираща.Още се чудя дали евтиното няма да се окаже по-скъпо.
 • F
  и тази е Агромеханика не е лоша каква е цената на тази?
 • G

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Торачка Кун 40.2-хидравлична

Моля за мнения от колеги,т.е предимства и недостатъци,защото ми предстои покупка.Има дилем...

139 0

проблем

Спас: Колега нямам такава помпа но мога да ти дам идея за да скочи дебита на водата значи сее вд...

527 2

Здравейте колеги как да разбера колко хвърля пръскачката на декар.

proba: Не съм ти колега, но тъй като колегите ги е срам (от теб) да ти отговарят, ще опитам от об...

628 2

Турска торачка АGRIUMA

Торачката е 1200 литра с два диска.Колко метра покрива,коя таблица се гледа за настройка з...

244 0

Навесна вентилаторна пръскачка Agromehanica AGP 440 L с кули от двете страни

deo_79: Някой от вас закупил ли е тази пръскачка и здраво ли пръска?Споделете вашите впечатления з...

425 1