Защо никой не зачеква темата за гроздето реколта 2009

 • D
  Защо никой не зачеква темата за гроздето реколта 2009 год.\r\nНима гродепроизводителите са доволни от изкупуването и изкупните цени?Или няма такава категория земеделски производители?\r\nСмятате ли,че цената от 25-35 стотинки за килограм \\\"Мерло\\\"си плаща разходите и осигурява възпроизводството?\r\nВярвате ли,че при мен има 20 дка.небрано \\\"мерло\\\"и няма кой да го купи!Ще го снимам и пусна във форума да видите \\\"картинката\\\".Дано я видят и управляващите!
 • L
  Това не е сериозно.Според мен предния колега е прав.
 • колега не се чуди гроздето не го купуват,защото не им трябва вместо грозде ракията я правят от евтин вносен спирт много по-лесно и .евтино а така бързо си отиват и пияниците по-бързо има социален ефект по подобен начин стоят нещата и в месопреработването,млечните продукти и хляба.По плана на Р.РАН оня с едното око българите през 2040г. трябва да бъдат не по-вече от 3милиона.така,че смело да преизпълним плана.
 • Z
  Проблема е комплексен. Винпромите са пълни с вино поради липсата на износ, т.е. няма достатъчно свободен съдов капацитет. Банките не дават кредити на винопреработвателите, за да могат да купят продукция или нови съдове. Самите винопроизводители с всяка изминала година добиват повече грозде, защото все повече техни собствени масиви влизат в плододаване. Тази година и реколтата като цяло е добра и в качествено и количествено отношение. Нека не забравяме и световната криза, която доведе до понижена консумация на вино в световен мащаб. Ако се огледате на пазара на виното и в България ще видите какви промоции текат и как са свалени цените на виното. Страните с доларова валута съответно имат доларова себестойност,която е по-ниска от евровата и предлагат на световния пазар ниска цена за високо качество на виното. И замислете се къде по света има производители на винено грозде без собствена изба.
 • L
  Аз си купих мерло и каберне на 40 ст,а мой приятел в Сандански "широка мелнишка" и "Мелник 55" на 20 ст.Не съм сгрешил цената.
 • M
  Един познат направи вино и ракия от гроздето, сега търси да ги продава тях, изобщо в България след години животновъдство ще има само в Зоопарковете а растениевъдство в ботаническите градини.
 • http://fermer.bg/news/910/1/lozari-ostaviat-grozdeto-neobrano-zaradi-lipsa-na-pazar.html
 • I
  спирт,вода,есенция и боя а за истинско вино все някои ще се прекара да им даде и на тая цена грозде.
 • C
  така е колега но нали има 2 големи винпрома с масиви,дори и при нас и кой ще разбие картелното споразумение?Имаше един стар филм-комедия"Историята на света" и там в една сцена римските сенатори се изказаха относно подобряване състоянието на бедните със следната фраза:"Да го духат бедните!"

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

P

Земеделска земя и цената й

Здравейте, Решил съм да купя земеделска земя с инвестиционна цел - да я отдавам. Им...

574 0
К

коронавирусът и земеделието

Стефан: Какво правим със земеделските базари пазари и т.н.? ? Тази възможност за реализиране на пр...

478 5
I

Цена на лавандулата

Здравейте,колеги! Нека коментираме цената на лавандуловото масло за тази година.Някой от...

1243 0
I

Ориентировъчна цена на лавандулово масло през 2016 г?

: Здравейте, Изкупувам лавандулово масло за износ. При интерес от ваша страна ще се радв...

1735 2