Избор на сеялка Monosem - дискова или анкерна?

 • A
  Колеги помогнете ми при избора на сеялка MONOSEM - дали да е дискова или да е анкерна??? Аз се спрях на дисковата, но ми казаха че при по влажна пролет не сеела добре!Това вярно ли е ???
 • P
  Вземи си дискова без да се чудиш. Аз съм от тия дето сеят рано и няма проблем с условията. Даже при дисковите чистачите които чистят дисковете не дават грам кал да полепне, а анкера беше целия в кал.
 • S
  Аз имам дискова сеялка не е моносем сола е но принципа е един и същ тази пролет сях и в кално сее си машината от време на време трябва да наблюдаваш то си проличава ако набере някой диск кал да го почистиш просто почват претъпкаващите колела да вадят семената на повърхноста а при моносем знам че колеленцата се раздалечават и не прави проблем.За мен дисковите са по добри когато я настроиш да слага семената на 6 см. са си там а анкерната изкача на по твърдо и не обработено добре място и семената са засяти неравномерно.
 • K
  нагледно как се полагат семената на това видео: https://www.youtube.com/watch?v=YFuWxZfsjcg
 • K
  разликата в точността на изсяване 22 см (примерно) може да е не от провлачване а от анкера който изсява семената.Забележете отвътре на анкера че има ламарина която забавя и насочва падащите семена. При турските тази вътрешна ламарина я няма и семаната при падането си в браздата отскачат по различен начин и от там имаме толкова различни разстояния между семената от порядъка на 15-30 см.
 • D
  не съм виждал сеялка коятоп да се е като в овощна градина /откъдето и да погледнеш все ред да е/.незнам как да ти кажа колко кално да е,аз правя сравнение от това че имах и румънска и при едни и същи условия тази пролет румънската не можеше да сее.и аз сях на 22 см,ама пак има провличане,макар да карат с не повече от 8 км.и ако е кално пак задръства ,отгоре е хванало лице ама отдолу си вадеше кал и то в движение се задръства.
 • A
  Динко при нас земята е такава, че се работи само в един момент!Падне ли дъжд след ден не лепне, а след 2-3 вече става на буци. Интересува ме само колко сухо трябва да е сухото? Имах турска анкерна, тя за 5 години не сложи семената правилно, или са на 18-20см,или на 23, или на 25 между растенията , а нормата ми е 22 Виждал съм как сее дисковата като погледнеш напреки на сеитбата пак се виждат редовете, много ми хареса!
 • D
  аз имам сеялка Моносем -анкерна,сее супер.сега вземам още една такава,точно защото тази с дисковете създава при по влажно време проблеми взех другата.ама ако си мислиш че ще сееш в кал лъжеш се.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

П

Болгар ТК 82 сеялка Kurt

Здравейте, Искам да попитам дали Болгар ТК82 ще се справи с пролетна сеялка Kurt 6 редова...

298 0
К

Amazon D30Super 7

Пламен: колко ти е диаметъра на гумата ?

289 1
П

Въпрос

Здравейте колеги! Мислим да си закупим житна сеялка Амазония 9D. Проблемът е че не е с д...

197 0
A

Избор на сеялка за слята повърхност- западна или турска

Здравейте колеги, искам тази година да сменя сеялката, тъй като до сега караме с СЗУ 3....

1151 0
C

Мнения за пролетна сеялка Амазоне!!!

Мнения относно сеялка Амазоне ed 602k, ed 452.

475 0