Фермери замеряха с ботуши министърка

 • S
  Млекопроизводители в Швейцария изразиха по необичаен начин протеста си срещу спада на цените на млякото и млечните продукти. По време на селскостопански форум в кантона Юра млекопроизводителите замериха швейцарската министърка на икономиката Дорис Лойтард с гумени ботуши в знак на недоволство, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.\r\nВ град Сеньолежие, в Юра, министърката откри шестото издание на Олимпиадата на сиренето, произведено в планински ферми. Докато произнасяше речта си по повод откриването на събитието, десетки млекопроизводители я освиркаха и после я засипаха с дъжд от гумени ботуши. Охранителите на министърката отвориха чадъри, за да я предпазят от евентуални удари с ботушите. В опит да разведри обстановката министърката пък прикани млекопроизводителите да проявят духа на олимпизма.\r\nПодобно на други европейски държави и Швейцария позна бунтове на млекопроизводителите заради драстичния спад на цените на млякото и млечните изделия. В сряда правителството обяви помощ от 28 милиона швейцарски франка за млечния бранш, припомнят агенциите. Това стана, след като ЕС обяви създаването на фонд с капитал 280 милиона евро за подпомагане на сектора, който е в криза.\r\n\r\nПредлагам и ние да направим подобни протести. Един път в месеца ще се събираме за половин час пред областните управи на областните градове, и ще хвърлямe скъсаните си ботуши пред входа на областната управа! [banan-kufee] \r\nЗащо там? Защото са на пряко подчинение на правителството.\r\nВсички искат да пият хубаво мляко, следователно всички граждански организации и граждани, биха подкрепили едно подобно изразяване на недоволството си.\r\nЕстествено ще поканим и всички медии, и ще им обясним на дълго и на широко, че това което се предлага в магазинната мрежа не е мляко, а сухо мляко от Китай.\r\nКакво мислите за идеята?
 • На анонимния ще кажа, че не си наясно изобщо от къде се внася и колко е сухо и качествено, и какви мита се плащат или не се плащат. Имам магазини и знам дистрибуторите от къде и с какво зареждат.
 • M
  Хората са казали че всеки народ заслужава оправниците си, докато създаваме комфортна среда, ще ни "яздят"както си искат.Спрем ли да теглим "чергата" свеки към себеси друго ще е , но явно не сме дорасли още, или просто спим дълбоко.
 • A
  ..и с лайна да замеряте нашите политици,няма да се трогнат..
 • Няма нищо лошо в идеята ти,но обяснението отдолу бе голяма простотия. За пореден път ще кажа,че за водачи ни трябват разбиращи хора,а не злобни лумпени.Чули не разбрали нещо,но пък компетентни. Първо сухото мляко се получава от сурово такова,а не е нещо изкуствено. Второ сухото мляко идва от Европа вече на сто процента. От Китай никога не е внасяно и е безсмислено,защото има мита. Моля преди да изречете някоя простотия я проверете,а не се излагайте. За това хората не ни вярват. Та ние само глупости говорим в медиите.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Гъбарник

Цецо: Другото което искам да попитам е от една торба вярно ли е че излизат от 2 до 3 реколти

266 4

Кой трябва да се сигнализира за неидентифицираните животни?

Кой трябва да се сигнализира, за да се вземат навреме адекватни мерки, когато има неидент...

778 0

Държавата да поеме разходите за заплати и осигуровки, данъци

cenko: Като се замисля, наистина това са си чисто поемане на разходи за заплати и осигуровки ......

1713 2

Градушки - До 90 ст./дка такса ще плащат фермерите за противоградова защита!

htz180limited: Нищо догодина ще си платиш по 1 лв на декър (покрива няма да го плащаш.Покривите и бетонни...

2305 4

Не ви ли писна да ви крадат или ? Такса за градушките по 1 лв на дка

Uvas: Явно не! Щом седим и пасем, още издевателства ни трябват. Така е, като получаваме даром,...

2593 6