Рандеман и пазар при производство на юници

 • 4
  Не смятате ли , че е по изгодно вместо да се угояват телета и да се продават без пари. Да се отглеждат юници , да се осеменяват ида се продават бременни. Цената в чужбина е около 3300 лева с транспорта. Това ми се струва много по добре от телеугояването. Как смятате?
 • M
  Скептици много, аз искам обаче да те поздравя за идеята. Отдавна не бях чел нещо сериозно и стоинтостно. Тук доста хора искат да станат фермери главно заради "тлъстите" субсидии които "текът към нас едеминутно". Без да правя комплимент, ще кажа че стойностния човек си личи отдалеч. Идеята ти е прекрасна и вярвам че има добро бъдеще. Както всяко начало, и това би било трудно, но пионерите в дадена област имат щтастието да се радват първи на това което са постигнали, и нещастието първи да отъпчат пътя на тези след тях. Искренно ти желая успех.
 • M
  Така няма да ти се получат нещата.Големите ферми купуват скъпи животни от чужбина защото имат;Доказан произход,подбор по определени белези и прочие.Освен това ти самият искаш да купуваш точно от тях,как го виждаш това?Идеята ти сама по себе си просто си противоречи.
 • I
  Дано ти тръгне! Ще ти давам да продаваш и от моите, аз не съм скъпчия, искам им по 2500 лв.
 • 4
  Колко според вас ще ми излезе, изхранването на животните при условие ,че купувам всичките фуражи. По 1200 лева се продават яловите крави за клане.Много големи фермери купуват от Германия Юници на 5 месец бременност по 3300 лева. Ако няма пазар в България ще ги изнасям в Гърция например
 • I
  Пазар има, но на около 1200-1500 лв. и то ако цената на млякото се качи.
 • 4
  Идеята ми е следната, да купувам женски телета сукалчета, от големите ферми, там имат достатъчно добра генетика. Да ги осменявам на 16 месеца , а на 22 месеца да ги продавам по 3000 лева. Пазар на тази цена мисля ,че има.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Земеделска земя и цената й

Здравейте, Решил съм да купя земеделска земя с инвестиционна цел - да я отдавам. Им...

230 0

коронавирусът и земеделието

Стефан: Какво правим със земеделските базари пазари и т.н.? ? Тази възможност за реализиране на пр...

370 5

Цена на лавандулата

Здравейте,колеги! Нека коментираме цената на лавандуловото масло за тази година.Някой от...

982 0

Ориентировъчна цена на лавандулово масло през 2016 г?

: Здравейте, Изкупувам лавандулово масло за износ. При интерес от ваша страна ще се радв...

1606 2