НАСТЪПВАТ ЛОШИ ВРЕМЕНА ЗА МАНДРИТЕ

 • V
  http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=20&oid=12360&galid=76312
 • A
  [Мандраджиите победиха Найденов] САМО ДА ПРИПОМНИМ КАКВО КАЗА ПРЕДИ СЕДМИЦА ЗЕМЕДЕЛСКИЯТ МИНИСТЪР: Експерти от Българската агенцията по безопасност на храните ще преценят какъв да бъде преходният период, в който мандрите да организират бизнеса си според новата наредба за специфичните изисквания към млечните продукти. Вероятно ще бъдат засегнати нечии бизнес интереси, но това ще бъде за сметка на по-доброто здраве на българина и в защита на традиционната българска марка. Тези мандри, които искат да протестират, инсталираха машини, които могат да смесват растителната и животинската мазнина и ни продават нещо, което вреди на здравето. Тези, които желаят да продължават да го правят, ще им бъде забранено да ползват наименованието “млечен продукт”. Нека да го кръстят “растителен продукт”. За нас е важно на първо място да защитим здравето, а също и традиционната българска марка. САМО ДА КАЖЕМ КАКВО СТАНА МАЛКО ПО-КЪСНО - НА 10 МАЙ: Среща на млекопреработватели с премиера Бойко Борисов промени плановете на земеделския министър Мирослав Найденов мандрите да строят нови цехове, за да разделят производството на продукти от мляко от това, в което се добавят растителни масла.
 • 4
  Защо няма субсиидии в млечният сектор , има но са символични. Щото ЕС няма интерес България да произвежда мляко и месо. И това министъра го знае много добре. Може да сме член на ЕС но сме последната дупка на кавала , Колкото по бързо се отървем от ЕС толкова по добре. Ей тва е истината. Очаква ни ЕС робство
 • 4
  Сирената са вносни , щото като си дадохме гъза на ЕС , чрез нашите любими политици , които ние си избрахме . Станахме най-големият консуматор на отпадъчните продукти в ЕС. За това не са виновни мадраджиите . Ако искаш да знаеш те най малко желаят да има вносни продукти на пазара . Както и ние не се радваме на вносното сухо мляко, което е също отпадъчен продукт , при производството на високо маслените сирена.
 • 4
  Не е по хубаво, исках да ти обясня , че не са виновни мадраджиите , а държавата , не разбра ли , най накрая. Няма закон , който да им забрани да го вършат това . Забраняват им да слагат етикет , млечен продукт, а не да произвеждат. Пенсионера си купува кофичка, която прилича на кисело мляко с подобен вкус. За него е важна цената . Една верига магазини продава продукт "Бяло саламурено" , да липсва "Сирене" в надписа но много народ ще се обърка и ще си го купи . Палмовите мазнини водят до РАК . И трябва както цигарите надписа на продукта да бъде 2/3 с надпис който БИЕ на очи ОПАСНО ЗА ЖИВОТА.
 • M
  По добре жив да ям боклуци , околколто на оня свят здравословна храна. Гениално и уникално мислене Чичо Пенчо! Казваш че на запад палмовите мазнини ги ползват за добавки към фуража а при нас храна за хора!Ами да започнем и костно брашно да ядем та да ни хване още по-голяма лудост от сегашната!
 • 4
  А и в наредбата става дума за използването на РАСТИТЕЛНИ И ЖИВОТИНСКИ МАЗНИНИ, А не на СУХИ МЛЕКА - СУХОТО МЛЯКО Е МЛЯКО , това ще увеличи вноса. Това е проблема да не се внасят СУХИ МЛЕКА и да не се влагат ПАЛМОВИ МАЗНИНИ. Между другото , Палмовата мазнина е прекрасен енергиен носител , който може да се влага в комбинираният фураж. На запад се използва масово, това е начин да се намали себестойността на млякото. Пробвайте и ще ми благодарите.
 • 4
  Ти ми дай, пари аз знам какво да си взема. От това се нуждае пазара това се продава, ефтини боклуци. Нека всеки напише какви пари дава на своите работници и какво може да се купи с тези пари. Дали им плаща осигуровки, и дали имат почивни дни и отпуски въобще. И после да иска помощ от държавата или от който и да е било. Аз например с заплата пот 500 лева , като си платя потребителският заем 113лв. сметките и ми остават 200 лв. да храня тричленно семейство. От кое сирене и млеко ще ми препоръчате да ям. И добре ,че е някой е направил или внесъл нещо ефтиничко да си купя колкото и да е вредно то. По добре жив да ям боклуци , околколто на оня свят здравословна храна.
 • M
  Те сега на дабри цени ли го изкупуват? Не не го изкупват на добри цени защото действа схемата която защитаваш. А е не виждам навалица от външни пазари пред мандрите. Каква навалица,кой купува боклуци? Точно обратно, 2/3 от сирената са вносни. Отивай в някой магазин и погледни колко от вносните сирена са ментета. Когато сложат край на заблудата,народът ще знае ясно какво си купува.Който иска сирене взема,който иска боклук чете че пише боклук и ако иска да взема.
 • 4
  Като бях , малък си спомням ,че царевицата се поливаше , масово . Сега кой полива царевица, без да поливаш , колко силаж можеш да получиш от декар и на каква цена ще ти дойде, оттам се вдига цената на млякото. Трябва да се работи грамотно , а не стихийно . И немога да разбера тази психика на Българина ,че все някой друг трябва да му оправя проблемите , все някой друг му е виновен , все трябва да мрънка. Успех на всички, които не се плашат от проблемите.
 • 4
  Иванов е прав, не са виновни мадраджиите. Те са купувачи, а купувача винаги има право. Никой не е длъжен да купува скъпо, ако купува скъпо , какво ще произведе и на каква цена ще го предложи. Пазарната икономика, както и законите в природата са такива. Проблема е в скъпите фуражи които произвеждаме, които по точно не можем да произведем. Себестойността на млякото ни е висока , щото не можем да си нахраним , животните . Не доим мляко щото нямаме генетика , изполваме бици , няма квалифицирана работна ръка , изполваме цигани . Имеме робска психика , и не можем да си отстояваме интересите , пред управляващите и т.н.т.
 • I
  Те сега на дабри цени ли го изкупуват? А е не виждам навалица от външни пазари пред мандрите. Точно обратно, 2/3 от сирената са вносни. За да се изкупува нещо трябва да има нужда от него. По новата наредба най-ненужния продукт в производството става млякото. Ако си мандражия за какво ще изпозвяш мляко? То не ти трябва, може да взимаш по един гюм за да даваш на работниците и толкова. Наредбата уреди положението на вносителите на сухи млека и едрите мандраджии с по няколко хиляди собствени крави. Ако от подобна глупост имаше нужда някъде по света нали щеше вече да действа, а никъде няма подобни изисквания.
 • M
  Иванов, много хубав акъл даваш!Да не би случайно да козируваш пред някой голям мандраджия?С тази шмекерия която предлагаш нито мандрите ще изкупват млякото на по добри цени,нито външните пазари ще вземат фалшиви сирена!Единствено ще продължи консумацията на продукти които са вредни за здравето от Българина.
 • I
  Глупостта е без политика, тя е само глупост! Между другото първият, който даде възможност на земеделците да изнасят пряко и без посредници беше Жан Виденов, което ще ви каже всеки от по-старите форумци. Конкретно това правителство пречи на всички, което се вижда и от тоталната разруха във всички свери на икономиката. Политика на намаляване на заплатите под жизнения минимум може и да се е харесала на някой, който плаща заплати и мисли, че работниците му не заслужават и 300 лв., но дойде и отмъщението на тези с по 300 лв. заплата и 200 лв. пенсии - търсенето спря и сега вашите изделие са изложбени експонати, никой не се интересува от тях. Справка яйцата, които пълнят екарисажите и вместо огромни печалби мосят загуби на производителите. Същата работа и с музейните експонати, наречени кашкавал и сирене, които се купуват само на промоции. Даже някой мандри се чатнаха и вече продават краве сирене в опаковки по 150 и 200 гр. Говоря за сирене, дето доскоро се купуваше по 2-3 буци. Така или иначе масово се мина на заместители и в момента е последното издихание да се принудят хората да купуват "истински" продукти по 12 и нагоре лева килото, дето няма как да стане. Нещо повече, много скоро масовата храна ще са продуктите от сухо мляко, търсенето на сурово мляко съвсем ще замре и единствения начин за някакво увеличение ще е масовото колене на крави и рязко намаляване на количествата докато не се сведат до големите стада на мандраджиите. Изходът за обикновенния фермер беше да се приеме наредба, която да задължи мандражиите да влагат не повече от 30-40-50% сухо мляко в продуктите, а останалото да е сурово. Тогава щеше да се търси суровото, защото без него нямаше да може да се произвежда нищо, а не да се даде възможност на пазара да излезнат продукти само от сухо мляко, които да направят суровото напълно ненужно за производството.Т.е. трябваше да се направи точно обратното на това, което се направи! Но както е казано в рекламата - само с крадене не става, иска се и акъл!
 • V
  ВАНКА,ТИ ЛИ СИ МАГАРЕТО
 • V
  отдавна се знае че тази година цените на млеката ще паднат драстично,мандрите си защитават интересите а ние само лопаме глупости,но на фона на това незнам кво ти пречи правителството ,според мен последните 20 години никой не ни помогна на животновъдите освен тези които са сега на власт.дай аргументи Жан Виденов или Станишев, Доган или Костов помислиха за теб или с някой законче се опитаха да те защитят,аман от песимизъм в таа държава. [:slap:]

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

D

Прехвърляне на земя

Agroplus: Може

434 1
M

Конна база - регистрация на животновъден обект

Здравейте, Във връзка с обект конна база, в процес на строеж, се интересувам какво тря...

103 0
S

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

685 2
D

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

703 9
А

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

421 1